Terug naar overzicht

Tien nuttige tips tijdens het afvallen

Tien nuttige tips tijdens het afvallen
Flinndal
6/02/2014
0 Reacties

tips tijdens het afvallen

Afvallen is niet alleen een kwestie van veel sporten of minder eten. Het is ook discipline hebben en opletten. Tijdens het afvallen worden er veel fouten gemaakt, daarom geven we u tien tips bij het afvallen.

1. Volg geen crash dieet
Het voordeel van een crash dieet is dat u heel snel veel kilo’s verliest. Het gevaar van dit dieet is dat u vaak niet meer dan 1.000 calorieën binnenkrijgt en dat is (voor vrouwen) slechts de helft van wat u dagelijks nodig hebt. Omdat u te weinig energie uit voeding haalt verbrandt uw lichaam ook minder snel de energie die u binnenkrijgt waardoor de stofwisseling langzamer wordt. Als u vervolgens weer een normaal eetpatroon aanneemt, loopt u het risico dat de kilo’s er weer aan vliegen omdat uw stofwisseling deze energie niet zo snel kan verwerken.

2. Sla niet het ontbijt over
Als u het ontbijt overslaat blijft u de rest van de dag honger houden. Zo krijgt u niet de voedingsstoffen binnen die u nodig hebt om de dag goed te beginnen, maar u loopt ook de kans dat u meer gaat snacken.

3. Blijf tussendoortjes eten
Sommige mensen stoppen met het eten van tussendoortjes. Maar juist af en toe een tussendoortje eten is goed. Zo krijgt u weer een beetje energie en de erge honger verdwijnt.

4. Eet niet te veel (magere) producten met weinig vet
Weinig vet is niet hetzelfde als weinig calorieën. Het is ook niet de bedoeling dat u in plaats van één, drie ‘magere’ producten eet. Hoewel een product misschien minder vet bevat, kan het zijn dat u na het eten van 3 stuks toch meer calorieën binnen hebt. U kunt het beste naar de etiket van een product kijken. Daar staat precies hoeveel calorieën het per 100 gram of per portie bevat.

5. Vergeet niet het drinken mee te tellen
Als we bezig zijn met diëten willen we nog wel eens het drinken vergeten. Maar tel alle calorieën mee. Als u alcohol drinkt of een kop koffie met 2 klontjes suiker en melk dan bevat dat meer calorieën dan een glaasje water.

6. Drink voldoende water
Water bevat geen calorieën en zorgt ervoor dat (schadelijke) afvalstoffen worden afgevoerd. Ook zorgt water er voor dat u voedsel makkelijk tot u neemt en makkelijker omzet in energie.

7. Stel niet te hoge doelen
Doelen als tien kilo afvallen in een week tijd is onrealistisch. U zult uw doel waarschijnlijk niet halen waardoor het voelt alsof u hebt gefaald, terwijl het helemaal niet wil zeggen dat u slecht gepresteerd hebt. Stel daarom een doel dat u kunt halen. Twee kilo afvallen in een week is prima.

8. Blijf sporten
Als u niet sport dan zal u alleen afvallen door het dieet dat u volgt. Maar als u zelf actiever wordt door meer te bewegen of te sporten dan kunt u ook meer eten en nog steeds gewicht verliezen. Het belangrijkste is om een sport of activiteit te vinden die u leuk vindt. Als je het leuk vindt bent u minder snel geneigd om niet te gaan of een training over te slaan. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je dan een excuus hebt om te snacken. Gezond eten blijft belangrijkste.

9. Ga niet elke dag op de weegschaal staan
Elke dag op de weegschaal staan kan heel wat frustraties opleveren. Uw gewicht schommelt namelijk elke dag, kies daarom één moment in de week uit om op de weegschaal te gaan staan. Dan zie het resultaat van een week en zult u versteld staan van het resultaat.

10. Tel alle extra hapjes mee
Hoewel het lang niet zoveel is als een gezonde snack of maaltijd is het van belang dat u rekening houdt met alle kleine hapjes tussendoor. Een heel klein stukje cake op een verjaardag, of dat laatste snoepje dat je echt niet kon laten liggen of zelfs dat ene hapje van het ijsje van je zoon of dochter. Als je alles bij elkaar op telt zijn het toch heel wat calorieën. Houdt er rekening mee in uw voedingspatroon of weersta de verleiding en eet het niet.

Aanbevolen producten

Curcumine Forte
Curcumine Forte
4,5 sterren
(104)
Vanaf € 18,45
Bekijk product
Vezel Complex
Vezel Complex
4,7 sterren
(76)
Vanaf € 9,45
Bekijk product
Omega-3 Forte
Omega-3 Forte
4,7 sterren
(149)
Vanaf € 12,45
Bekijk product
Multi
Multi
4,7 sterren
(92)
Vanaf € 10,45
Bekijk product
Multi 50+ Man
Multi 50+ Man
4,6 sterren
(67)
Vanaf € 11,45
Bekijk product
Calcium Magnesium
Calcium Magnesium
4,6 sterren
(111)
Vanaf € 8,95
Bekijk product
Vitamine B-complex
Vitamine B-complex
4,7 sterren
(69)
Vanaf € 7,45
Bekijk product
Multi 70+
Multi 70+
4,4 sterren
(114)
Vanaf € 11,45
Bekijk product
Multi 50+ Vrouw
Multi 50+ Vrouw
4,5 sterren
(80)
Vanaf € 11,45
Bekijk product
Omega-3 Extra Forte
Omega-3 Extra Forte
4,7 sterren
(91)
Vanaf € 14,45
Bekijk product

Lees ook

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

Als bomen weer prachtige rode en gele kleuren krijgen; de dagen voelbaar korter worden; en je stiekem alweer zin krijgt om met een beker warme chocomel onder een dekentje op de bank te ploffen, dan weet je: de zomer is voorbij, de herfst maakt zijn intrede. Maar hoe houd je nou dat heerlijke energieke gevoel vast dat je in de zomer hebt opgedaan? Lees onze 5 tips!

Lees meer Lees meer
Het verschil tussen cafeïne en theïne

Het verschil tussen cafeïne en theïne

De woorden cafeïne en theïne heeft u vast weleens voorbij horen komen. Maar weet u eigenlijk wat het verschil is? Het is een interessant verhaal en wij geven u graag het verlossende antwoord.

Lees meer Lees meer
Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!

Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!

Bij het ouder worden, kan het bewegen lastiger worden. Toch is beweging een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Wij vertellen u graag waarom beweging belangrijk is én hoe u het makkelijker kan maken.

Lees meer Lees meer

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties