Terug naar overzicht

Verantwoord vis eten

Verantwoord vis eten
Flinndal
12/09/2014
0 Reacties

veratnwoord vis eten

Om overbevissing tegen te gaan is duurzame visserij belangrijk. En dus ook de keuze voor duurzame vis. Weet u hoe u verantwoord vis eet?

Overbevissing

Tegenwoordig worden schepen steeds groter en ook de technologieën om vissen te vangen steeds geavanceerder. Hierdoor is het ook mogelijk om steeds grotere hoeveelheden vis te vangen waardoor de visvoorraad in gevaar komt. We praten over overbevissing als in een bepaald gebied teveel gevist wordt waardoor vissoorten niet de kans krijgen om zich voort te planten en dus de hoeveelheid sterk terugloopt of soms zelfs helemaal verdwijnt. Vooral op tonijn, kabeljauw en zwaardvis wordt te veel gevist.

Duurzaam vissen

Gelukkig zijn er organisaties die duurzaam vissen en duurzame visserij steunen. Bij duurzaam vissen zit er een maximum aan de hoeveelheid vis die gevangen mag worden. Ook wordt er gelet dat de bijvangst zo min mogelijk is. Organisaties die hier rekening mee houden dragen het MSC keurmerk (Marine Stewardship Council).

Wat is het MSC keurmerk

Het MSC is een onafhankelijke non-profit organisatie die een certificeringprogramma heeft ontwikkeld voor duurzame visserij. Koopt u vis met het blauwe MSC keurmerk dan weet u zeker dat u vis koopt uit duurzame visserij. Het keurmerk wordt gegeven aan restaurants, visgroothandels maar kunt u ook tegenkomen in de supermarkt.

ASC keurmerk voor kweekvis

Ook voor kweekvis is er een onafhankelijk non-profit organisatie die regels heeft opgezet voor het kweken van vis. Zo zorgt het ASC (Aquaculture Stewardship Council ) ervoor dat vissen zoals pangasius en tilapia minder antibiotica toegediend krijgen, duurzaam visvoer (minder zetmeel en meer plantaardig voer) en betere arbeidsomstandigheden van de mensen die hiervoor werken.

Kies voor seizoensvis

Heeft u niet de keuze voor een vis met het MSC of ASC keurmerk? Probeer de vissoorten dan te variëren en te kiezen voor de vis van het seizoen. Vaak zijn er schommelingen in het seizoen waardoor de aanvoer van bepaalde vissen niet het hele jaar door gelijk zijn. Kies daarom voor de seizoensvis. Dat is beter voor het milieu maar ook goedkoper. Als u kiest voor seizoensvis, dan koopt u vis die tijdens het paarseizoen met rust wordt gelaten. Zo kunnen zij zich voortplanten en dat zorgt voor een positief effect op de vispopulatie. 

Hoge kwaliteitseisen Flinndal Omega-3 Forte

Ook wij kiezen uitsluitend voor vis die duurzaam is gevangen zodat de visstand gelijk blijft. De visvangst staat onder strenge controle van de IFFO (international Fishmeal and Fish oil Organization). De vis wordt gevangen voor de kust van Peru, hier is de zee nog relatief schoon omdat er weinig industrie is. Ook staat de visvangst onder strenge controle van de Peruaanse overheid. De vissersboten hebben allemaal een satelietverbinding waarmee gecontroleerd wordt dat er alleen in de aangewezen gebieden wordt gevist. Ook wordt er niet gevist op bedreigde vissoorten zoals tonijn.

Gebruik van snijresten

Voor Flinndal Omega-3 Forte wordt niet extra gevist. De capsules worden namelijk gemaakt van de snijresten van vette vis zoals ansjovis die voor de normale consumptie is gevangen. Deze snijresten zijn voor de consumptie niet mooi genoeg maar bevatten juist veel omega 3. Door deze delen te gebruiken wordt 100% van de vis gebruikt en dus niets verspild.

Minder vis eten

U kunt er ook voor kiezen om minder vis te eten. Er zijn natuurlijk tal van andere manieren om toch aan voldoende omega 3 vetzuren te komen. Als u een extra aanvulling nodig hebt, dan is er ook nog Flinndal Omega-3 Forte. Voor vegetariërs hebben we Flinndal Omega-3 Plantaardig in het assortiment en voor kinderen Flinndal Omega-3 Junior. Een complete aanvulling op de voeding met EPA en DHA voor het hart en DHA voor de hersenen en de ogen.

Tijdelijke actiekorting

Maak nu voordelig kennis met de producten van Flinndal. Via onderstaande knop ontvangt u € 2,50 korting op uw bestelling.



Aanbevolen producten

Omega-3 Forte
Omega-3 Forte
4,7 sterren
(149)
Vanaf € 12,45
Bekijk product
Omega-3 Extra Forte
Omega-3 Extra Forte
4,7 sterren
(91)
Vanaf € 14,45
Bekijk product
Omega-3 Plantaardig
Omega-3 Plantaardig
4,8 sterren
(47)
Vanaf € 15,45
Bekijk product
Omega-3 Junior
Omega-3 Junior
4,8 sterren
(26)
Vanaf € 10,45
Bekijk product
Curcumine Forte
Curcumine Forte
4,5 sterren
(104)
Vanaf € 18,45
Bekijk product
Vitamine C Forte
Vitamine C Forte
4,7 sterren
(45)
Vanaf € 8,45
Bekijk product
Prikkelbare Darm Syndroom
Prikkelbare Darm Syndroom
Vanaf € 19,95
Bekijk product
Q10 Forte
Q10 Forte
4,6 sterren
(41)
Vanaf € 43,31
Bekijk product
Blaasontsteking
Blaasontsteking
Vanaf € 19,95
Bekijk product
Vitamine C Forte Kauwtablet
Vitamine C Forte Kauwtablet
Vanaf € 9,45
Bekijk product

Lees ook

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

Als bomen weer prachtige rode en gele kleuren krijgen; de dagen voelbaar korter worden; en je stiekem alweer zin krijgt om met een beker warme chocomel onder een dekentje op de bank te ploffen, dan weet je: de zomer is voorbij, de herfst maakt zijn intrede. Maar hoe houd je nou dat heerlijke energieke gevoel vast dat je in de zomer hebt opgedaan? Lees onze 5 tips!

Lees meer Lees meer
Het verschil tussen cafeïne en theïne

Het verschil tussen cafeïne en theïne

De woorden cafeïne en theïne heeft u vast weleens voorbij horen komen. Maar weet u eigenlijk wat het verschil is? Het is een interessant verhaal en wij geven u graag het verlossende antwoord.

Lees meer Lees meer
Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!

Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!

Bij het ouder worden, kan het bewegen lastiger worden. Toch is beweging een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Wij vertellen u graag waarom beweging belangrijk is én hoe u het makkelijker kan maken.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Verantwoord vis eten"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen twee werkdagen per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties