Verantwoorde dosering

Kies voor een juiste aanvulling

Vitaminen en mineralen halen we vooral uit onze voeding en soms heeft u een aanvulling nodig. De hoeveelheid vitaminen en mineralen die u nodig heeft verschilt per persoon. Leeftijd en geslacht maar bijvoorbeeld ook zwangerschap en vegetarisch eten zijn factoren die bepalen of u een aanvulling nodig heeft.

Veel mensen vragen zich af of ze met voedingssupplementen niet te veel binnenkrijgen. We leggen u graag uit waar wij onze dosering op baseren.

Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH)

De Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) is een richtlijn. Het geeft aan hoeveel vitaminen en mineralen een volwassene (tot ongeveer 50 jaar) per dag nodig heeft.
Op de achterkant van onze verpakkingen kunt u precies zien hoeveel procent van de ADH u met onze producten binnenkrijgt. Deze informatie staat ook duidelijk vermeld op de productpagina’s van onze website onder de tab “bijsluiter”.

Verantwoorde dosering

Bij de dosering van onze producten houden we altijd rekening met de ADH. Zo zorgen we ervoor dat u nooit te veel vitaminen en mineralen binnenkrijgt in combinatie met uw voeding. Onze voedingssupplementen zijn bedoeld als een aanvulling op de normale voeding. Ook bij een tekort in de voeding of een verhoogde behoefte zoals bij roken, herstel na ziekte of ouder worden, kan een aanvulling van een van onze voedingssupplementen zinvol zijn.

Maximale hoeveelheid

Naast de ADH is er door de EFSA (European Food Safety Authority) voor de meeste vitaminen en mineralen een bovengrens vastgesteld. Dit is de hoeveelheid die u dagelijks maximaal binnen mag krijgen. Deze ligt vaak vele malen hoger dan de ADH. Niet voor alle stoffen is een maximaal veilige hoeveelheid vastgesteld. Langdurige overschrijding van de maximaal veilige hoeveelheid kan klachten geven en raden wij af. De dosering in onze supplementen ligt daarom altijd ver onder de maximale hoeveelheid.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen u graag om elke dag opnieuw het beste uit uzelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.