Vitamine B1 (thiamine)

Energie
Zorgt voor de energievoorziening in het lichaam. Want het maakt energie uit koolhydraten vrij (die u via voeding binnenkrijgt).

Het hart
Goed voor de hartfunctie, omdat het de energie vrijmaakt (uit koolhydraten) die uw hart nodig heeft om zijn werk goed te kunnen doen.

Zenuwstelsel
Van belang voor het zenuwstelsel, want het speelt een rol bij het doorgeven van zenuwprikkels en ondersteunt de zenuwfuncties.

Spijsvertering
Ondersteunt de spijsvertering.

Psychologische functies
Ondersteunt de normale psychologische functies. Een tekort kan onder andere tot verwarring en gevoelens van irritatie leiden.

Hoeveel hebt u nodig en waar zit het in?
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van vitamine B1 is 1,1 mg.

De maximaal veilige hoeveelheid is 100 mg per dag.

Uit de laatste voedselconsumptiepeiling van het RIVM blijkt dat veel mensen een tekort hebben aan vitamine B1. Begrijpelijk, want het kan lastig zijn om aan voldoende vitamine B1 te komen met voeding alleen. Een snee volkorenbrood bevat bijvoorbeeld 0,1 mg vitamine B1, 1 gekookte aardappel 0,05 mg, 1 grote lepel gekookte groente 0,03 mg, 1 stukje vlees 0,16 mg.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen u graag om elke dag opnieuw het beste uit uzelf te halen!

Op deze website gebruikt Flinndal cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken, voor advertentiedoeleinden en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring