Vitamine B3 (niacine)

Energie
Zorgt voor de energievoorziening in het lichaam. Vitamine B3 is namelijk een bestanddeel van de co-enzymen die een rol spelen bij de energievoorziening van de lichaamscellen. Helpt een moe en futloos gevoel te verminderen.

Zenuwstelsel
Goed voor het zenuwstelsel.

Huid en slijmvliezen
Van belang voor het behoud van een goede huid en de slijmvliezen. Bij een tekort aan vitamine B3 kan pellagra ontstaan. Dat is een aandoening met huidschilfers, dementie en diarree. (In Europa komt dit weinig voor).

Psychologische functies
Goed voor het concentratievermogen en cognitieve vermogen (denkvermogen waardoor we o.a. kunnen redeneren en dingen kunnen onthouden).

Hoeveel hebt u nodig en waar zit het in?
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van vitamine B3 is 16 mg.

De maximaal veilige hoeveelheid is 900 mg per dag.

Vitamine B3 krijg je uit voeding vooral binnen via vlees(waren), vis, graanproducten, groenten en aardappelen. Een portie rundvlees bevat bijvoorbeeld zo’n 4,2 mg vitamine B3, kip 10,3 mg en vis 4,0 mg, aardappelen 1,1 mg en groenten 0,6 mg vitamine B3.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen u graag om elke dag opnieuw het beste uit uzelf te halen!

Op deze website gebruikt Flinndal cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken, voor advertentiedoeleinden en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring