Hoe bewaart u supplementen en wanneer neemt u ze in? Antwoord op deze vragen en meer leest u hier.


Hoe lang zijn voedingssupplementen houdbaar?
Als u een pakketje ontvangt dan zorgen wij ervoor dat de producten altijd langer dan een half jaar houdbaar zijn. De exacte houdbaarheidsdatum vindt u op de achterkant van het zakje. Sluit het zakje goed af, want dan blijven ze bruikbaar tot de houdbaarheidsdatum.

Hoe bewaar ik mijn supplementen?
Onze vitaminen en mineralen zitten in speciale, luchtdichte zakjes. De handige zipsluiting klikt u gemakkelijk dicht. Bescherm de supplementen tegen zonlicht en bewaar het onder de 25 graden om verkleuring of plakken te voorkomen. Houd voedingssupplementen ook altijd buiten bereik van jonge kinderen.

Hoe lang zijn voedingssupplementen in een bewaardoosje houdbaar?
Bewaart u supplementen in een bewaardoosje? Dan zijn ze een paar weken houdbaar. Stop daarom voor een paar weken supplementen in het bewaardoosje en bewaar de rest in de originele verpakking. Zo voorkomt u dat de supplementen gaan plakken of verkleuren.

Wat is het beste moment om een supplement in te nemen?
Wij raden aan om supplementen bij de maaltijd in te nemen. In een maaltijd zit meestal ook een beetje vet. En vet helpt weer bij de opname van de in vet oplosbare vitaminen (vitamine A, D, E en K). 

Op de achterkant van de zakjes vindt u terug wanneer je de supplementen het beste kunt innemen. Deze informatie vindt u ook op pagina van het betreffende product onder de tab ‘bijsluiter’.

Hoe neem ik mijn supplementen het beste in?
Neem een tablet of capsule in met een glas water. Doe dit bij voorkeur niet met warme dranken. Door de warmte kan een capsule namelijk al gaan smelten voordat deze in uw maag zit. Dat is niet erg, maar u kunt er wel een nasmaak van krijgen. Probeer er ook niet op te kauwen, dit zorgt voor een vieze smaak. Dat geldt natuurlijk niet voor kauwtabletten, deze zijn speciaal gemaakt om op te kauwen.


Moeite met slikken?
Hebt u ook wel eens moeite om tabletten in één keer door te slikken? Met de tablettensnijder van Flinndal is dat probleem opgelost. De tablettensnijder halveert moeiteloos alle tabletten. Vindt u het ook lastig om capsules door te slikken? Maak dan een klein gaatje in de capsule en meng de inhoud door het eten. Of kies voor een van onze kauwvitaminen!