Cholesterol

  • Voor behoud verantwoord cholesterolgehalte
  • Met volledig plantaardige, actieve ingrediënten 
  • Optimale dosering 
Aanbieding
Cholesterol

15% korting speciaal voor jou
Deze persoonlijke korting verloopt vandaag.
Deze persoonlijke korting verloopt morgen.
Deze persoonlijke korting is nog dagen geldig.
15% korting speciaal voor jou
Deze persoonlijke korting verloopt vandaag.
Deze persoonlijke korting verloopt morgen.
Deze persoonlijke korting is nog dagen geldig.
20% korting speciaal voor jou
Deze persoonlijke korting verloopt vandaag.
Deze persoonlijke korting verloopt morgen.
Deze persoonlijke korting is nog dagen geldig.
Kies uw verpakking
30 Tabletten
€ 0,43 p/s € 0,37 p/s
15% Persoonlijke korting
€ 13,03
€ 13,03 € 11,08
90 Tabletten
€ 0,34 p/s € 0,29 p/s
15% Persoonlijke korting
€ 30,63
€ 30,63 € 26,04
90 Tabletten met herhaalgemak
Toezending elke 3 maanden
€ 0,29 p/s € 0,23 p/s
20% Persoonlijke korting
€ 30,63 € 26,04
€ 26,04 € 20,83
Voordeligste keuze
  • Altijd gratis verzending bij herhaalgemak.
  • Kies een cadeau in de winkelwagen (bij bestellingen vanaf € 35)
  • 30 dagen kosteloos terugsturen.

De plantensterolen in Flinndal Cholesterol dragen bij aan het behoud van een verantwoord cholesterolgehalte. Dit gunstige effect wordt verkregen bij een inname van minimaal 800 mg plantensterolen per dag. Met volledig plantaardige, actieve ingrediënten. Meer informatie »


Bekijk de bijsluiter »

Plantaardige hulp voor de cholesterolspiegel!

Plantensterolen zijn plantaardige, vetachtige stoffen uit bijvoorbeeld noten, soja en granen. Ze gaan de opname van het slechte (LDL) cholesterol tegen, want ze vormen een soort barrière in uw darmen. Daardoor wordt er minder cholesterol opgenomen in uw bloed. In plaats daarvan verlaat het uw lichaam via de ontlasting.

Plantensterolen zijn dus de ideale hulptroepen voor het behoud van een gezond cholesterolgehalte. Normale voeding bevat vrij weinig plantensterolen. Daarom is Flinndal Cholesterol een echte aanrader!

Waarom Flinndal Cholesterol
Flinndal Cholesterol is een plantaardige hulp voor het behoud van normale cholesterolgehalten in uw bloed. Het bevat 800 mg plantensterolen per tablet, uit soja. Dat is precies de hoeveelheid waarover de Europese Unie oordeelt dat het helpt voor het behoud van een verantwoord cholesterolgehalte. 

De dosering van Flinndal Cholesterol is verantwoord. Er zijn namelijk ook producten met extreme doseringen. Dan loopt u het risico om te veel binnen te krijgen (de maximaal veilige hoeveelheid is 3 gram plantensterolen per dag). Met Flinndal Cholesterol krijgt u in combinatie met uw normale voeding dus niet te veel binnen. Maar wel zoveel dat het daadwerkelijk een gunstige invloed heeft.

 

Cholesterol

Voor wie?
Flinndal Cholesterol is geschikt voor volwassenen. Het is geschikt voor mensen die hun cholesterolgehalte op een goed peil willen houden. Plantensterolen zijn niet geschikt voor zwangere vrouwen of die borstvoeding geven (want daar is nog te weinig onderzoek naar gedaan). Gebruikt u ook cholesterolverlagende medicijnen, overleg dan met uw arts of en hoe u Flinndal Cholesterol het beste kunt combineren.

Een goed cholesterolgehalte
Van nature schommelt het cholesterolgehalte. AIs het te hoog is dan kan het om een uitschieter gaan. Daarom zijn meerdere metingen van het bloed nodig, want het gaat om het gemiddelde. Een cholesterolgehalte dat lager is dan 5,0 mmol/l is normaal. Daarboven is er sprake van een verhoging. Maar omdat er meerdere soorten cholesterol zijn zal er bij een verhoging verder gekeken worden. Een arts zal dan kijken naar de verhouding tussen het LDL en HDL cholesterol, want vooral het ‘slechte’ LDL cholesterol mag niet te hoog worden. Dat hoort onder de 2,5 nmol/l te blijven.

Een gezonde levensstijl helpt het cholesterolgehalte goed te houden. Zorg voor een gezonde voeding. Probeer dus minder verzadigd vet te eten, eet minstens 2 ons groente en 2 stuks fruit per dag, kies voor vezelrijke producten en eet 2 keer per week vis, waarvan tenminste 1 keer vette (want daarin zitten juist gezonde vetten). Beweeg genoeg (minimaal een half uur). Probeer overgewicht te voorkomen, want vetweefsel verhoogt het cholesterolgehalte. Wees matig met alcohol (2 glazen per dag voor mannen, 1 voor vrouwen is prima) en rook niet.

Waar zitten plantensterolen in?
Plantensterolen zitten bijvoorbeeld in granen, soja, plantaardige olie, zaden en noten. Dagelijks minimaal 800 mg plantensterolen helpt het cholesterol op een goed peil te houden. 

Wilt u plantensterolen uit voeding binnenkrijgen, dan zijn vooral tarwekiemen, tarwezemelen, soja en pinda’s echte aanraders, want die bevatten de meeste plantensterolen. Maar aan de tabel hieronder kunt u zien dat het lastig is om aan voldoende plantensterolen te komen met voeding alleen. Flinndal Cholesterol is hiervoor dus een goede aanvulling, met 800 mg plantensterolen (uit soja) per tablet.

Voedingsmiddel Portie Plantensterolen (mg)  
Tarwekiemen ½ kop (57 g) 197
Maïsolie 1 eetlepel (14 g) 102
Koolzaadolie 1 eetlepel (14 g) 91
Pinda's 2 eetlepels (28 g) 62
Tarwezemelen ½ kop (29 gram) 58
Amandelen 2 eetlepels (28 g) 34
Spruitjes ½ kop (78 g) 34
Roggebrood 2 sneetjes (64 g) 33
Macadamia noten 2 eetlepels (28 g) 33
Olijfolie 1 eetlepel (14 g) 22
Droge rijpe sojabonen 100 gram 161
Bron: Universiteit van Wageningen

Laatste wijziging: 16 december 2014.

Kies voor kwaliteit

  • HACCP gecertificeerde productie
  • Geen onnodige toevoegingen
  • Veilig gedoseerd
  • Samengesteld o.b.v. wetenschappelijk onderzoek

De kracht van de natuur

Bij het samenstellen van onze producten letten we bij Flinndal erg op de kwaliteit. Voor Flinndal Cholesterol hebben we daarom gekozen voor een natuurlijke en plantaardige stof: plantensterolen. Hiervan is wetenschappelijk aangetoond dat ze helpt om het cholesterolgehalte op een goed peil te houden of zelfs te verlagen.

Optimale dosering

Flinndal Cholesterol bevat precies 800 mg plantensterolen per tablet, uit soja. Dat is precies de hoeveelheid waarvan de Europese Unie zegt dat ze helpt om een goed cholesterolgehalte te behouden. En bij twee tabletten per dag verlaagt het zelfs het ‘slechte’ LDL-cholesterolgehalte in uw bloed.

De dosering van Flinndal Cholesterol is verantwoord. Er zijn namelijk ook producten met extreme doseringen. Dan loopt u het risico om te veel binnen te krijgen (de maximaal veilige hoeveelheid is 3 gram plantensterolen per dag). Met Flinndal Cholesterol krijgt u in combinatie met uw normale voeding dus niet te veel binnen. Maar wel zoveel dat het ook echt een gunstige invloed heeft.

Goedgekeurd door de Belgische overheid

Alle voedingsupplementen van Flinndal zijn goedgekeurd door de Belgische overheid en hebben een registratienummer. Vul hier bij het veld "bedrijfsnaam" Flinndal in en u vindt al onze goedgekeurde producten. Bent u op zoek naar een specifiek product? Vul dan de productnaam in achter het veld "productnaam".

Bijsluiter Flinndal Cholesterol

Hieronder staat vermeld welke ingrediënten er in dit product zitten en hoe u het product moet gebruiken. Lees deze informatie goed door!

Ingrediënten
Aanbevolen gebruik
Innemen
Allergie-informatie
Bewaaradvies


Cholesterol
 


Ingredienten en dosering     Ingrediënten en dosering


Flinndal Cholesterol bevat per tablet van 1726 mg:

Actief bestanddeel Hoeveelheid % ADH*
Plantensterolen 800 mg**

* ADH = aanbevolen dagelijkse hoeveelheid volgens de Europese Richtlijn Etikettering 2008/100/EC (of Warenwetbesluit).
** = geen ADH vastgesteld.


Kijk op de tab Kwaliteit voor informatie over de kwaliteit en dosering.
Ingrediënten

Plantensterolenextract, vulstoffen (microkristallijne cellulose, maïszetmeel, calciumcarbonaat, siliciumdioxide), antiklontermiddel (magnesiumsteraat), coating (hydroxypropylmethylcellulose), bevochtigingsmiddel (glycerol), glansmiddel (bijenwas).


Dit product is geschikt voor vegetariërs, maar niet geschikt voor veganisten (bevat bijenwas). 

VeggieVoedingswaarden     Voedingswaarden per tablet


Energie in kcal 0,15 Kcal
Energie in kJ 0,62 KJ
Koolhydraten 0,02 mg
Eiwitten 0 mg
Vetten < 0,1 mg
Vezels 0 mgaanbevolen gebruik     Aanbevolen gebruik


Voor wie Dagdosering
Volwassenen 1 tot 2 tabletten per dag

Flinndal Cholesterol is uitsluitend bedoeld voor mensen die hun bloedcholesterolgehalte willen verlagen. In combinatie met cholesterolverlagende geneesmiddelen alleen te gebruiken onder toezicht van de arts.Dit product is niet geschikt voor zwangeren en vrouwen die borstvoeding geven. Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde, evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn. Consumptie van meer dan 3 gram toegevoegde plantensterolen per dag dient vermeden te worden.
Innemen     Innemen


Bij voorkeur innemen voor of tijdens een maaltijd met een glas water.

Moeite met tabletten innemen? Klik hier voor een tablettensnijder.
Allergie-informatie


Dit product bevat wel:


soja


Dit product bevat geen van de volgende allergenen:


Gluten Lactose Noten Pinda Schaal en schelpdieren VisBewaaradvies     Bewaaradvies


Onze producten zitten in speciale, luchtdichte zakjes. Op de achterkant van de verpakking staat hoe lang het product houdbaar is. Sluit het zakje steeds goed af, bescherm het tegen zonlicht en bewaar het beneden de 25 graden, om verkleuring of plakken te voorkomen.
Houd voedingssupplementen altijd buiten bereik van jonge kinderen.

Laatste wijziging: 19 november 2018.

Gezondheidsclaims

Volgens het Europese Voedselagentschap (EFSA) zijn de gezondheidsclaims van Flinndal over dit product wetenschappelijk bewezen:

“Plant sterols/stanols contribute to the maintenance of normal blood cholesterol levels. In order to bear the claim, information shall be given to the consumer that the beneficial effect is obtained with a daily intake of at least 0,8 g of plant sterols/stanols.” Bron: EFSA.

“Plant sterols have been shown to lower/reduce blood cholesterol. High cholesterol is a risk factor in the development of coronary heart disease. The beneficial effect is obtained with a daily intake of 1,5-2,4 g plant sterols.“ Bron: EFSA.

Oorzaak hoog cholesterol ontdekt
Onderzoekers van de McMaster Universiteit in Ontario (VS) hebben aangetoond dat vetweefsel het eiwit restitine uitstoot. Restitine verhoogt het gehalte aan het ‘ slechte’ LDL-cholesterol in het bloed. Maar dat niet alleen, het zorgt er ook voor dat de lever meer moeite krijgt met de afbraak van LDL-cholesterol. Dat verklaart waarom mensen met overgewicht vaker een te hoog cholesterolgehalte hebben. Hiermee is aangetoond dat dik zijn echt ziek kan maken. Heel vervelend is dat restitine ook nog eens de werking van statines tegengaat. Statines zijn door de arts voorgeschreven medicijnen tegen een te hoog cholesterolgehalte.

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de veelgestelde vragen over Flinndal Cholesterol. Staat uw vraag er niet tussen? Stel deze dan door op het tabblad stel een vraag te klikken aan de linkerkant van deze pagina. Hier vindt u ook alle vragen die zijn gesteld door andere klanten.

Kan ik Flinndal Cholesterol gebruiken in combinatie met cholesterol verlagende medicijnen?

Als leverancier van voedingssupplementen zijn wij niet medisch onderlegd en kunnen u daarom helaas geen informatie verstrekken over de combinatie van dit product met medicijnen. Wij raden u aan om dit met uw (huis)arts te overleggen. 

Wanneer kan ik het beste Flinndal Cholesterol innemen?

Er is niet echt een tijdstip dat u het beste Flinndal Cholesterol in moet nemen. Wel raden wij aan om Flinndal Cholesterol altijd voor of tijdens een maaltijd in te nemen en met voldoende water. 

Mijn cholesterolwaarde is op gewenst niveau. Is het nodig om door te gaan met Flinndal Cholesterol?
Als uw cholesterolwaarde het gewenste niveau heeft bereikt, kunt u het beste 1 tablet van Flinndal Cholesterol blijven innemen. Dagelijks 1 tablet helpt namelijk het cholesterolgehalte op peil te houden. 

Helpt Flinndal Cholesterol het cholesterolgehalte te verlagen?

Van plantensterolen is aangetoond dat ze helpen het cholesterolgehalte op peil te houden vanaf 800 mg per dag. In 1 tablet Flinndal Cholesterol zit 800 mg. Omdat het geen medicijn is mogen wij niet zeggen dat het cholesterolgehalte ook verlaagd kan worden.

Ik vind de tabletten te groot om in 1 keer in te nemen. Mag ik ze breken?
Ja, de tabletten mag u breken. U mag ze ook verfijnen met een vijzel als u dit prettig vind. Het is wel belangrijk om ze niet urenlang te laten staan voordat u ze inneemt. Dit kan namelijk de werking van het product verminderen. 

Schrijf uw ervaring over Cholesterol

Wegens de EFSA Claimwetgeving mogen wij op onze site maar een beperkt aantal gezondheidsclaims gebruiken. Om deze reden mogen reviews alleen gaan over algemene tevredenheid met het product of over de grootte en smaak. Er mogen geen ziektes of pijnklachten genoemd worden. Reviews die niet aan de wetgeving voldoen mogen door ons worden aangepast.

22 oktober 2016 door: Zandbergen
grote tabletten goede werking snelle levering.
16 september 2016 door: Caroline
Na 3 maanden deze cholesterol tabletten geslikt te hebben bleek mijn cholesterol (de zg. goede een slechte) aanmerkelijk verbeterd en nu zelfs op het goede niveau. De tabletten zijn (erg) groot om te slikken maar gezien het resultaat blijf ik ze graag verder gebruiken! Verder geen last van enige vorm van bijwerkingen.
16 september 2016 door: Roland Enzlin
Goed product
21 mei 2016 door: Paula
Gebruik ze nu 3 maanden met omega 3 forte. Mijn cholesterol is op peil. Ik ben ook 10 kg afgevallen. Hoef nu geen medicatie meer.
24 april 2016 door: Kees
Bevalt goed.
05 april 2016 door: Irma Reedijk
Heel goed.
08 februari 2016 door: W. H. van Pelt - Valk
Ik vind de tabletten erg groot En bij het halveren zijn de randjes erg scherp.

Stel uw vraag over Cholesterol

U krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van uw vraag, gaat u ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

U krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van uw vraag, gaat u ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen u graag om elke dag opnieuw het beste uit uzelf te halen!

Op deze website gebruikt Flinndal cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken, voor advertentiedoeleinden en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring