Vitamine B12 Zuigtablet

 • Voor rode bloedcellen en zenuwstelsel
 • Voor ouderen en vegetariërs
 • Uitstekend opneembaar (methylcobalamine)
 • Hoog gedoseerd zuigtablet
Aanbieding
vitamine b12 zuigtablet

15% korting speciaal voor jou
Deze persoonlijke korting verloopt vandaag.
Deze persoonlijke korting verloopt morgen.
Deze persoonlijke korting is nog dagen geldig.
15% korting speciaal voor jou
Deze persoonlijke korting verloopt vandaag.
Deze persoonlijke korting verloopt morgen.
Deze persoonlijke korting is nog dagen geldig.
20% korting speciaal voor jou
Deze persoonlijke korting verloopt vandaag.
Deze persoonlijke korting verloopt morgen.
Deze persoonlijke korting is nog dagen geldig.
Kies uw verpakking
30 Tabletten
€ 0,25 p/s € 0,21 p/s
15% Persoonlijke korting
€ 7,53
€ 7,53 € 6,40
90 Tabletten
€ 0,18 p/s € 0,16 p/s
15% Persoonlijke korting
€ 16,57
€ 16,57 € 14,08
90 Tabletten met herhaalgemak
Toezending elke 3 maanden
€ 0,16 p/s € 0,13 p/s
20% Persoonlijke korting
€ 16,57 € 14,08
€ 14,08 € 11,26
Voordeligste keuze
 • Altijd gratis verzending bij herhaalgemak.
 • Kies een cadeau in de winkelwagen (bij bestellingen vanaf € 35)
 • 30 dagen kosteloos terugsturen.

Flinndal Vitamine B12 is goed voor het geheugen, concentratievermogen en de gemoedstoestand. Het zuigtablet met 1000 mcg vitamine B12 is goed opneembaar en heeft een natuurlijke pepermuntsmaak. Mét foliumzuur, voor extra energie bij vermoeidheid.

Bekijk de bijsluiter »

Waarom Flinndal Vitamine B12 Zuigtablet?

Vitamine B12 (cobalamine) is een van de 8 B-vitaminen uit het vitamine B-complex en vindt u alleen in dierlijke producten. Vooral voor mensen die geen of weinig vlees eten is deze vitamine belangrijk.

Waarom heeft u vitamine B12 nodig?
Waar zit vitamine B12 in?
Wanneer heeft u extra vitamine B12 nodig?
Waarom kiezen voor Flinndal Vitamine B12?


Waarom heeft u vitamine B12 nodig?

Vitamine B12 heeft verschillende functies in ons lichaam. We leggen u uit wat vitamine B12 is en waar u het voor nodig heeft.

Energie
Bevordert de energiestofwisseling in het lichaam, want het helpt energie vrij te maken uit eiwitten, koolhydraten en vetten die u via de voeding binnenkrijgt. Vitamine B12 helpt ook vermoeidheid te verminderen en draagt bij aan een fit gevoel.

Het bloed
Draagt bij aan de vorming van rode bloedcellen.

Celdeling
Speelt een rol in de celdeling, zodat weefsels gevormd kunnen worden.

Weerstand
Ondersteunt het immuunsysteem en zorgt mede voor een goede weerstand.

Zenuwstelsel
Goed voor het zenuwstelsel.

Psychologische functies
Goed voor het geheugen, concentratievermogen en de leerprestatie. Ook goed voor de gemoedstoestand.


Waar zit vitamine B12 in?

Vitamine B12 vindt u alleen in dierlijke producten. Denk hierbij aan:
melk
eieren
kaas
yoghurt
vlees
vis


Wanneer heeft u extra vitamine B12 nodig?

Bij het ouder worden
Als u ouder wordt (vanaf ongeveer het 60e levensjaar) verloopt de opname van vitamine B12 door het spijsverteringskanaal vaak minder efficiënt. Vitamine B12 wordt namelijk alleen opgenomen als het gekoppeld is aan het stofje intrinsic factor. Dit stofje is een bestanddeel van maagsap. Als het maagslijmvlies niet genoeg maagsap produceert, wordt ook geen intrinsic factor meer aangemaakt en wordt de vitamine B12 minder goed opgenomen.

De productie van maagsap neemt vaak af als u ouder wordt. Het kan dan raadzaam zijn om de voeding aan te vullen met een Flinndal Vitamine B12 Zuigtablet.


Vegetariërs en veganisten
Ook voor vegetariërs en veganisten is het van belang op de inname van voldoende vitamine B12 te letten. Deze vitamine komt namelijk van nature alleen in dierlijke producten voor. Als je jonger bent dan 60 jaar en er geen sprake is van een aantoonbaar vitamine B12 tekort, dan heb je ook voldoende aan de hoeveelheid vitamine B12 in onze Flinndal Multi (100% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid) of de Flinndal Vitamine B-complex (200% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid), afhankelijk van de hoeveelheid dierlijke producten die je nog eet. Eieren en zuivelproducten als melk en yoghurt bevatten van nature vitamine B12. Ook is deze vitamine toegevoegd aan veel plantaardige producten, zoals vegetarische vleesvervangers, of bijvoorbeeld sojamelk. 

Is er geen aantoonbaar tekort van vitamine B12 en wil je een een lagere dosering innemen? Dan heb je voldoende aan 1 of 2 tabletten per week van. Ook Flinndal Multi en Flinndal Vitamine B-complex bevatten een lagere dosering vitamine B12, maar zijn alleen geschikt voor vegetariërs en niet voor veganisten. Van deze 2 producten kun je prima elke dag een tablet nemen.



Waarom kiezen voor Flinndal Vitamine B12?

Flinndal vitamine B12 bevat 1000 mcg vitamine B12 en 100 mg vitamine B11 (foliumzuur). Deze twee vitaminen werken nauw met elkaar samen. Zo dragen ze samen bij aan de vorming van rode bloedplaatjes. Foliumzuur draagt ook bij aan extra energie bij vermoeidheid. Het Flinndal Vitamine B12 is een klein zuigtablet waardoor vitamine B12 direct wordt opgenomen via de mondslijmvliezen.

Kies voor kwaliteit

 • HACCP gecertificeerde productie
 • Geen onnodige toevoegingen
 • Veilig gedoseerd
 • Samengesteld o.b.v. wetenschappelijk onderzoek

Gemaakt van de actieve vorm B12: methylcobalamine
Handig zuigtablet
Dosering
Goedgekeurd door de Belgische overheid



Gemaakt van de actieve vorm B12: methylcobalamine

De actieve vorm van vitamine B12 is methylcobalamine. Deze vorm van vitamine B12 hoeft niet meer te worden omgezet naar een andere vorm, maar kan gelijk in het lichaam worden opgenomen om haar functie uit te oefenen.



Handig zuigtablet

Het kleine zuigtablet zorgt ervoor dat de opname van vitamine B12 al in de mond kan beginnen via de mondslijmvliezen. Zo kan de B12 snel en efficiënt in het lichaam worden opgenomen.



Dosering

Dit product bevat 1000 mcg vitamine B12 (methylcobalamine). Hoewel Flinndal geen voorstander is van hoge doseringen, hebben we in dit geval toch voor 1000 mcg gekozen. Dit omdat een dergelijke hoeveelheid echt nodig kan zijn voor wie onvoldoende intrinsic factor produceert, of voor wie een duidelijk aantoonbaar vitamine B12 tekort heeft.

De dosering is uiteraard nog steeds verantwoord. De maximaal veilige hoeveelheid van dit ingrediënt is namelijk 2000 mcg per dag.



Goedgekeurd door de Belgische overheid

Alle voedingsupplementen van Flinndal zijn goedgekeurd door de Belgische overheid en hebben een registratienummer. Vul hier bij het veld "bedrijfsnaam" Flinndal in en u vindt al onze goedgekeurde producten. Bent u op zoek naar een specifiek product? Vul dan de productnaam in achter het veld "productnaam".

Gezondheidsclaims

De gezondheidsclaims die wij over dit product doen zijn als wetenschappelijk bewezen beoordeeld door de Europese Unie (EFSA, European Food Safety Authorities).

 1. Vitamine B12 draagt bij aan de normale werking van rode bloedcellen
  http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.2903/j.efsa.2009.1223/abstract

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de veelgestelde vragen over Flinndal B12 Zuigtablet. Staat uw vraag er niet tussen? Stel deze dan door op het tabblad stel een vraag te klikken aan de linkerkant van deze pagina. Hier vindt u ook alle vragen die zijn gesteld door andere klanten.

Waar in het lichaam wordt vitamine B12 opgenomen?

Bij de opname van vitamine B12 uit de voeding werkt het zo dat de vitamine B12 alleen kan worden opgenomen als het gebonden is aan de intrinsic factor in de maag. In supplementvorm is vitamine B12 echter niet gebonden aan een eiwit en heeft het daarom, mits het supplement hoog genoeg gedoseerd is, geen intrinsic factor nodig om opgenomen te worden. Het opname proces verloopt dan via diffusie. Zo kan de vitamine in via de slijmvliezen van de mond, de neusholte, maag en het eerste deel van de dunne darm opgenomen worden. 

Voor wie is een aanvulling met Flinndal Vitamine B12 Zuigtablet aan te raden?

De productie van maagsap neemt vaak af als uw ouder wordt. Het kan dan raadzaam zijn om de voeding aan te vullen met een Flinndal Vitamine B12 zuigtablet.

Ook voor vegetariërs en veganisten is het van belang op de inname van voldoende vitamine B12 te letten. Deze vitamine komt namelijk van nature in dierlijke producten voor.

Wanneer kan een aanvulling met Flinndal Vitamine B12 Zuigtablet nuttig zijn?

Heeft u het idee dat u een vitamine B12 tekort zou kunnen hebben, dan kan een bloedtest bij de huisarts uitsluitsel geven. Is er inderdaad sprake van een tekort, dan is het is zinvol om een hoog gedoseerd vitamine B12 supplement te slikken en zo het vitamine B12 niveau in uw lichaam weer op peil te brengen.

Het lichaam heeft vitamine B12 hard nodig om goed te kunnen functioneren. Vitamine B12 is goed voor het geheugen, concentratievermogen en de gemoedstoestand. Verder is het van belang voor de weerstand, het zenuwstelsel en de vorming van rode bloedcellen. Vitamine B12 draagt ook bij aan extra energie bij vermoeidheid.

Waarom bevat Flinndal Vitamine B12 Zuigtablet 1000μg (40.000%) van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid?
Hoewel Flinndal geen voorstander is van hoge doseringen, hebben we in dit geval toch voor 1000 mcg gekozen. Dit omdat een dergelijke hoeveelheid echt nodig kan zijn voor wie onvoldoende intrinsic factor produceert, of voor wie een duidelijk aantoonbaar vitamine B12 tekort heeft.

De dosering is uiteraard nog steeds verantwoord. De maximaal veilige hoeveelheid van dit ingrediënt is namelijk 2000 mcg per dag. Ook als u geen echt tekort heeft, is deze dosering nog veilig. Wel raden we aan om in dit geval voor Flinndal Vitamine B-complex te kiezen. Dit product bevat ook vitamine B12, in 200% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. 

Waarom is er aan Flinndal Vitamine B12 Zuigtablet ook vitamine  B11 toegevoegd?

Vitamine B12 werkt nauw samen met vitamine B11. Daarom hebben wij aan het zuigtablet ook foliumzuur (B11) toegvoegd. Foliumzuur helpt, net als B12, om vermoeidheid te verminderen en draagt bij aan een fit gevoel.

Kan ik Flinndal Vitamine B12 Zuigtablet gebruiken in combinatie met Flinndal Vitamine B-complex?

Ja, u kunt Flinndal Vitamine B12 Zuigtablet en Flinndal Vitamine B-complex prima met elkaar combineren. Ook met deze combinatie krijgt u niet teveel vitamine B12 binnen.

Kan ik Flinndal Vitamine B12 Zuigtablet gebruiken als ik zwanger ben?

Er is zover wij weten nog geen onderzoek gedaan naar de invloed van de betreffende dosering vitamine B12 op het ongeboren kind. Wij raden dan ook af dit product te gebruiken zonder raadpleging van uw arts of verloskundige.

Schrijf uw ervaring over Vitamine B12 Zuigtablet

Wegens de EFSA Claimwetgeving mogen wij op onze site maar een beperkt aantal gezondheidsclaims gebruiken. Om deze reden mogen reviews alleen gaan over algemene tevredenheid met het product of over de grootte en smaak. Er mogen geen ziektes of pijnklachten genoemd worden. Reviews die niet aan de wetgeving voldoen mogen door ons worden aangepast.

14 november 2016 door: Annemieke
Keurige levering weer. En de tabletten werken goed!
10 november 2016 door: Theo A. Strijker
Opletten dat het een zuigtablet is. Door kleine formaat makkelijk door te slikken.
08 november 2016 door: Pollyan Wanders
Snelle levering en goede kwaliteit.
04 november 2016 door: Sandra
Goed product en snel in huis.
12 oktober 2016 door: Beekmans
Goed product en een snelle levering!
11 oktober 2016 door: Puck
Netjes verpakt met handig opberg doosje.
27 september 2016 door: I. van Maasakker
Is goed.
12 september 2016 door: Sandra
Handige levering en je voelt je veel fitter. Handig in gebruik en smaken goed.
08 augustus 2016 door: Henny
Goede ervaring. Bij gebruik stijgt de bloedwaarde tot goed niveau. Dus wordt goed opgenomen.
28 juni 2016 door: Hogguer
Goed product en altijd snel geleverd
15 juni 2016 door: TJ
Sinds ik het weer gebruikt ,voel ik me weer fijner in me vel.
12 juni 2016 door: Knoppers
Ik gebruik het nog te kort om er wat over te kunnen zeggen.
23 mei 2016 door: Henny van Kemenade-Tijssen
Prima product helpt goed ben er heel blij mee.
06 mei 2016 door: Lucia
Vit B12 helpt mij erg goed ben heel tevreden krijg er meer energie van en complimenten dat ik er goed uit zie.
21 april 2016 door: Marja
Bevallen prima en snelle levering.
17 april 2016 door: Zwaan
Goede en vlotte service en goede producten.
17 maart 2016 door: Bianca
Snelle levering, ontzettend vriendelijke klantenservice! Als vegetariër kan ik wel wat extra B12 gebruiken.
08 maart 2016 door: Gijs
Vlotte em nette afhandeling. Produkt smaakt lekker, wachten is op resultaat maar ik heb er vertrouwen in. Op advies van kennis gekocht :)
06 maart 2016 door: Heemskerk
Goede service, snel in huis ( gewoon door de brievenbus!) en natuurlijke ingrediënten. Zeker een voordeel dat de vitamine B12 hier geschikt is voor veganisten en vegetariërs! Ook goede beschrijving wat de vitaminen doen!
03 maart 2016 door: John Knijnenburg
Prima product, makkelijk in te nemen.

Stel uw vraag over Vitamine B12 Zuigtablet

U krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van uw vraag, gaat u ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

U krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van uw vraag, gaat u ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen u graag om elke dag opnieuw het beste uit uzelf te halen!

Op deze website gebruikt Flinndal cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken, voor advertentiedoeleinden en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring