Terug naar overzicht

Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!

Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!
Lisa
13/11/2019
1 Reactie

Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!

Bewegen helpt u om fit en vitaal te blijven. Bij het ouder worden, kan het bewegen lastiger worden. Toch is voldoende beweging van belang voor een gezonde levensstijl. Wij vertellen u graag waarom beweging belangrijk is én hoe u het makkelijker kan maken.


Waarom is bewegen goed voor u?

Maakt gelukkig: Als u intensief beweegt, maakt het lichaam de stof dopamine aan. Dopamine draag bij aan een hoger geluksgevoel. Deze stof zorgt voor het fijne en gelukkige voel dat u na beweging ervaart.

Verbetert het slaapritme: Bij weinig beweging, hoopt het melkzuur in uw bloed op. Hierdoor spannen uw spieren zich aan. Dit geeft een stressgevoel, wat niet bevorderlijk is voor de slaap. Probeer vlak voor het slapen gaan nog een paar simpele oefeningen te doen. Denk aan een aantal sit-ups doen, planken of een paar rondjes door het huis lopen. Deze simpele tip kan voor een betere nachtrust zorgen.

Bevordert de spijsvertering: Een goede spijsvertering is essentieel voor een goede gezondheid. Lichaamsbeweging bevordert de beweging van de darmen. Beweging is daarom belangrijk om de spijsvertering op gang te houden.

Geeft u energie: Door regelmatig te sporten, krijgt u energie. U zal u fitter voelen en daardoor ook gelijk een stuk vrolijker zijn.

Werkt stress verlagend: Door te sporten, belast u uw lichaam. Hierdoor wordt er een pijnprikkel naar uw hersenen gestuurd en dit zorgt ervoor dat het lichaam endorfine aanmaakt. Endorfine is het snelst werkende anti-stress hormoon. Perfect om het stresslevel (tijdelijk) te verlagen.


Maak het uzelf makkelijk!

Een goede voorbereiding is het halve werk. Denk bijvoorbeeld aan het klaarleggen van uw sportkleding. Dan is het al een stuk minder makkelijk om het bewegen aan u voorbij te laten gaan. Ook het hebben van een vast beweegtijdstip kan veel rust met zicht meebrengen.

Vindt u het toch lastig om uzelf te motiveren? Zoek een beweegmaatje! Een maatje kan u motiveren als u even geen zin hebt in beweging. Steun elkaar en heb vooral ook veel lol. Een lange wandeling maken, is samen toch veel gezelliger!

Aanbevolen producten

Glucosamine
Glucosamine
4,6 sterren
(79)
Vanaf € 16,95
Bekijk product
Magnesium Kauwtablet
Magnesium Kauwtablet
4,6 sterren
(159)
Vanaf € 11,45
Bekijk product
Glucosamine Chondroitine MSM
Glucosamine Chondroitine MSM
4,3 sterren
(40)
Vanaf € 18,95
Bekijk product
Multi 70+
Multi 70+
4,4 sterren
(114)
Vanaf € 11,45
Bekijk product
Arthorol Pro
Arthorol Pro
5 sterren
(1)
Vanaf € 24,95
Bekijk product

Lees ook

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

Als bomen weer prachtige rode en gele kleuren krijgen; de dagen voelbaar korter worden; en je stiekem alweer zin krijgt om met een beker warme chocomel onder een dekentje op de bank te ploffen, dan weet je: de zomer is voorbij, de herfst maakt zijn intrede. Maar hoe houd je nou dat heerlijke energieke gevoel vast dat je in de zomer hebt opgedaan? Lees onze 5 tips!

Lees meer Lees meer
Het verschil tussen cafeïne en theïne

Het verschil tussen cafeïne en theïne

De woorden cafeïne en theïne heeft u vast weleens voorbij horen komen. Maar weet u eigenlijk wat het verschil is? Het is een interessant verhaal en wij geven u graag het verlossende antwoord.

Lees meer Lees meer
Waarom vruchtensap geen goed idee is

Waarom vruchtensap geen goed idee is

Vruchtensap gezond? Hoe zit het met de suikers in vruchtensappen? Wij leggen u uit waarom vruchtensap geen goed idee is.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen twee werkdagen per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reactie

Reactie van gery vanmarcke, geplaatst op 26/10/2021
Veel bewegen zit in kleine dingen doe zoveel mogelijk staand huishoudwerk stofzuig zelf en niet u robot leg je afstandsbediening bij de tv vermijd u droogkast hang u was zoveel mogelijk op gebruik de trap kleine boodshappen te voet of met de fiets (zonder batterij ) maakt gauw een verschil va 500 cal per dag een verschil tussen normaal en overgewicht gaat u sporten wissel dan duursport af met krachtsport beter verbranding en beter gevoel overdrijf nooit zoek u grenzen op en verleg ze langzaam wissel veel af zo hou je het vol