Terug naar overzicht

De mooiste fiestroutes in België

De mooiste fiestroutes in België
Flinndal
26/08/2013
0 Reacties

de-mooiste-fietsroutes

België is een mooi fietsland, het is daarom ook niet zo verrassend dat er heel veel fietsroutes zijn. We zetten een paar op een rij.

Sint-Annekesroute (33 km)
De Sint-Annekesroute verbindt Antwerpen-Linkeroever met het Oost-Vlaamse Land van Waas. Zo kunt u een stop maken op het strand van Sint-Anneke om een lekkere strandwandeling te maken of een duik te nemen in de zee ter verkoeling. Natuurlijk kunt u ook even uitrusten in één van de gezellige strandcafeetjes die daar te vinden zijn. Daarnaast fietst u door het Sint-Annabos,de waterburcht in Cortewalle (Beveren) en het Fort van Zwijndrecht, die heel herkenbaar is door het stervormige eiland.

Rondje Mechelen (25 km)
Bij deze route vertrekt u vanaf het trivolipark. In het Tivolipark staat het landhuis (kasteel) van Corneel Scheppers die de oorspronkelijke eigenaar was van het park. Nadat hij in 1792 het stadje Tivoli in Rome had bezocht wilde hij zijn eigen park met kasteel, vijvers en ringgracht hebben en heeft dit dan ook laten bouwen. Vervolgens gaat u door naar Bonheiden rond het kasteel van Zellaar naar Krankhoeve. Uiteindelijk gaat u via de Groenstraat weer terug naar Mechelen.

Diamantroute (30 km)
Deze route begint bij het diamantmuseum in Grobbendonk. In dit museum vindt u alles wat men gebruikte voor het maken van edelstenen zoals de snijders, klovers, slijpers en werktuigen. Verder komt u langs de Kempen met haar heidestruiken, dopheide, buntgras en schapen en mag het mooi bewaarde dorp aan de zuidelijke oever van de Grote Nete, Gestel niet ontbreken in uw route.

Zelf op pad
Wilt u meer informatie hebben over bovenstaande routes of routes in andere gemeenten ga dan naar: http://www.fietsroute.org. Daar kunt u de routebeschrijving downloaden en kunt u ook terecht voor mountainbike routes.

Waarom is fietsen gezond
Fietsen is gezond, u zet namelijk uw spieren aan het werk. Niet alleen de beenspieren maar ook de armspieren. Deze gebruikt u om in evenwicht te blijven en natuurlijk om te sturen. Als u fietst, bent u actief bezig en door in het zonnetje te fietsten neemt uw huid ook nog eens vitamine D op. Vitamine D is goed voor sterke botten en tanden en de opname van calcium.

Buitenlucht werkt ontspannend
Frisse lucht zorgt voor ontspanning. Goed diep inademen en genieten van de heerlijke geur van zeewater, bossen of net gemaaid gras. De stress verdwijnt en u denkt even helemaal nergens aan, kortom, heerlijk genieten!

Aanbevolen producten

Glucosamine
Glucosamine
4,6 sterren
(80)
Vanaf € 16,95
Bekijk product
Arthorol Pro
Arthorol Pro
5 sterren
(1)
Vanaf € 24,95
Bekijk product

Lees ook

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

Als bomen weer prachtige rode en gele kleuren krijgen; de dagen voelbaar korter worden; en je stiekem alweer zin krijgt om met een beker warme chocomel onder een dekentje op de bank te ploffen, dan weet je: de zomer is voorbij, de herfst maakt zijn intrede. Maar hoe houd je nou dat heerlijke energieke gevoel vast dat je in de zomer hebt opgedaan? Lees onze 5 tips!

Lees meer Lees meer
Het verschil tussen cafeïne en theïne

Het verschil tussen cafeïne en theïne

De woorden cafeïne en theïne heeft u vast weleens voorbij horen komen. Maar weet u eigenlijk wat het verschil is? Het is een interessant verhaal en wij geven u graag het verlossende antwoord.

Lees meer Lees meer
Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!

Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!

Bij het ouder worden, kan het bewegen lastiger worden. Toch is beweging een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Wij vertellen u graag waarom beweging belangrijk is én hoe u het makkelijker kan maken.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"De mooiste fiestroutes in België"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen twee werkdagen per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties