Terug naar overzicht

De vijf lekkerste ontbijtshakes

De vijf lekkerste ontbijtshakes
Flinndal
4/07/2014
0 Reacties

top 5 ontbijtshakes

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Het brengt namelijk de spijsvertering op gang. En dat betekent dat u het ontbijt beter niet kan overslaan. Geen broodfan? Denk dan eens aan een shake. We hebben de vijf lekkerste shakes voor u opgezocht.

Slecht ontbijten

Bent u iemand die het ontbijt vaak overslaat of er soms een uur over doet om überhaupt iets binnen te krijgen ’s ochtends? Dan is een ontbijtshake misschien iets voor u. Met een fruitshake mixt u verschillende groenten of fruit door elkaar met een blender. En zo hebt u een lekkere, frisse shake boordevol vitaminen en mineralen. U begint de dag lekker gezond met de voedingsstoffen die u nodig hebt. Hebt u ’s ochtends niet zo veel tijd om een shake te maken? Maak ze dan de avond ervoor en zet de shake in de koelkast.

Top vijf ontbijtshakes

  1. Zoete Mango/sinaasappel shake
  2. Avocadoshake
  3. Kiwi/banaan/sinaasappel shake
  4. Frisse citroen/druiven shake
  5. Appel/peer shake

1. Zoete Mango/sinaasappel shake

Deze ontbijtshake bevat de zoete vruchten mango, aardbei en sinaasappel. Vooral in de zomerperiode is dit een heerlijke shake om de dag mee te beginnen.

Ingrediënten (1 shake):
1 mango
150 gram aardbeien
3 geperste sinaasappels
200 ml magere yoghurt

Hoe maakt u de shake:
De schil en de pit in het midden van de mango zijn niet eetbaar. Verwijder daarom de schil en snijd het vruchtvlees rond de pit weg. Het vruchtvlees van de mango en de aardbeien gaan samen in een blender. Pers de sinaasappels uit en voeg het sinaasappelsap en de magere yoghurt toe aan de blender. Mix het door elkaar en u hebt een lekkere zoete shake boordevol vitamine C. Zowel sinaasappel, aardbeien als mango bevatten hoge hoeveelheden vitamine C.

2. Avocadoshake

Een avocado vult goed en dus een prima vrucht om een shake van te maken. Dit is een gemakkelijk te maken ontbijtshake met de volgende ingrediënten:

Ingrediënten (1 shake):
1 avocado
1 mango
1 theelepel gember (naar smaak meer toevoegen)
200 ml magere yoghurt

Hoe maakt u de shake:
Ook bij deze shake haalt u het vruchtvlees van de mango van de pit en verwijdert u de schil. Snijd de avocado in twee stukken. De avocado heeft ook een pit in het midden. Snijd de avocado doormidden en haal de twee helften van elkaar. De pit schept u eruit. Het vruchtvlees van zowel de mango en avocado gaan in een blender. Voeg er een theelepel gember aan toe. Dit zorgt voor een beetje pit en u kunt altijd naar smaak meer gember toevoegen. Tot slot kan de magere yoghurt erbij voor de smeuïgheid. Laat de blender twee minuten draaien en de avocadoshake is gemaakt.

3. Kiwi/banaan/sinaasappel shake

Een klassieke en toch super lekkere en gezonde shake bevat kiwi, banaan en sinaasappel.

Ingrediënten (1 shake):
2 kiwi’s
1 banaan
3 perssinaasappels
100 ml magere yoghurt

Hoe maakt u de shake:
Schil de kiwi’s en snijd ze in stukken. Doe deze samen met de banaan (in stukken) en de geperste sinaasappels en yoghurt in een blender. Mix twee minuten en de shake is klaar!

4. Frisse citroen/druiven shake

Bent u een liefhebber van zuur en fris, dan is deze shake iets voor u. De zure citroensmaak wordt gecombineerd met de frisheid van groene druiven. Om de zuurheid iets af te zwakken voegen we een halve zoete meloen toe.

Ingrediënten (1 shake):
Citroensap (naar smaak toevoegen)
1 eetlepel gehakte munt
1 kop groene druiven (liefst uit de koelkast zodat ze koud zijn)
Half kopje magere yoghurt of citroen yoghurt
Halve watermeloen

Hoe maakt u de shake:
Pers het sap uit de citroen en snijd het vruchtvlees uit de watermeloen. Dit mag samen in een blender. Voeg vervolgens de munt, groene (pitloze) druiven en yoghurt toe en mix het met elkaar. Het ontbijt is klaar.

5. Appel/peer shake

Een ontbijtshake met appel en peer mag natuurlijk niet ontbreken.

Ingrediënten (1 shake):
2 peren
1 sinaasappel
3 appels
munt (naar smaak)

Schil de appels en de peer en verwijder de klokhuizen. Snijd ze in stukken. Pers de sinaasappel uit en voeg alles samen in een blender samen met een paar munt blaadjes.

Extra tip
Voeg havervlokken toe voor een extra vol gevoel. Havervlokken bevatten veel langzame koolhydraten die er voor zorgen dat u niet zo snel honger krijgt. 

Lees ook

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

Als bomen weer prachtige rode en gele kleuren krijgen; de dagen voelbaar korter worden; en je stiekem alweer zin krijgt om met een beker warme chocomel onder een dekentje op de bank te ploffen, dan weet je: de zomer is voorbij, de herfst maakt zijn intrede. Maar hoe houd je nou dat heerlijke energieke gevoel vast dat je in de zomer hebt opgedaan? Lees onze 5 tips!

Lees meer Lees meer
Het verschil tussen cafeïne en theïne

Het verschil tussen cafeïne en theïne

De woorden cafeïne en theïne heeft u vast weleens voorbij horen komen. Maar weet u eigenlijk wat het verschil is? Het is een interessant verhaal en wij geven u graag het verlossende antwoord.

Lees meer Lees meer
Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!

Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!

Bij het ouder worden, kan het bewegen lastiger worden. Toch is beweging een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Wij vertellen u graag waarom beweging belangrijk is én hoe u het makkelijker kan maken.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"De vijf lekkerste ontbijtshakes"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen twee werkdagen per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties