Terug naar overzicht

Huisdieren maken gelukkig

Huisdieren maken gelukkig
Flinndal
16/01/2019
0 Reacties

huisdieren

Veel mensen in België hebben een huisdier. In totaal tellen de Belgische gezinnen 1,5 miljoen honden en 2,2 miljoen katten. Dit betekent dat een op de vier Belgische huishoudens een kat bezit.  Huisdieren zijn dus gewild! Wat is het dat huisdieren zo populair maakt?


Huisdieren geven u een goed gevoel

Aaien en knuffelen met uw huisdier zorgt ervoor dat het stofje oxytocine vrijkomt in uw lichaam. Dit werkt stress verlagend en zorgt voor een rustgevend en gelukzalig gevoel. Ook versterkt het de band met uw huisdier.

Nu is knuffelen met een vis of vogel iets ingewikkelder dan met een hond of kat. Maar ook het kijken naar vissen kan bijvoorbeeld rustgevend werken en een vogel kan gezellig op uw schouder komen zitten. Bovendien geeft de zorg voor een huisdier structuur, voldoening en een zelfverzekerd gevoel. Mensen met een huisdier voelen zich daarom over het algemeen minder eenzaam of angstig.


Goed voor de beweging

Dit geldt met name voor honden. Een hond moet namelijk minimaal 3 keer per dag uitgelaten worden, wat er voor zorgt dat u al snel een uur per dag wandelt. Dit is goed voor uw conditie en het vermindert de kans op overgewicht.

Aan beweging zitten bovendien ook veel mentale voordelen verbonden. Zo zorgt een stevige wandeling zorgt voor afleiding en het leeg maken van uw hoofd. Even een frisse neus halen helpt dus om te ontspannen en geeft u tegelijkertijd meer energie. Ook komt het stofje endorfine vrij dat zorgt voor een ‘geluksgevoel’. En niet onbelangrijk, bewegen is ook goed voor uw geheugen en cognitieve functies.


U doet sociale contacten op

Dit geldt ook weer met name voor een hond. Zodra u buiten gaat wandelen, komt u snel al andere hondeneigenaren tegen. Of mensen die zelf geen hond hebben en uw hond even willen aaien. Op deze manier maakt u snel contact met andere mensen.


U krijgt onvoorwaardelijke liefde

Dieren zoals honden en katten zoeken graag gezelschap op. Niet elk dier is een knuffelkont en komt graag bij u zitten, maar ze vragen elk op hun eigen manier om aandacht. Even spelen of in de buurt zitten, geeft u het gevoel van onvoorwaardelijke liefde.



Aanbevolen producten

Glucosamine
Glucosamine
4,6 sterren
(78)
Vanaf € 16,95
Bekijk product
Arthorol Pro
Arthorol Pro
Vanaf € 24,95
Bekijk product

Lees ook

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

Als bomen weer prachtige rode en gele kleuren krijgen; de dagen voelbaar korter worden; en je stiekem alweer zin krijgt om met een beker warme chocomel onder een dekentje op de bank te ploffen, dan weet je: de zomer is voorbij, de herfst maakt zijn intrede. Maar hoe houd je nou dat heerlijke energieke gevoel vast dat je in de zomer hebt opgedaan? Lees onze 5 tips!

Lees meer Lees meer
Het verschil tussen cafeïne en theïne

Het verschil tussen cafeïne en theïne

De woorden cafeïne en theïne heeft u vast weleens voorbij horen komen. Maar weet u eigenlijk wat het verschil is? Het is een interessant verhaal en wij geven u graag het verlossende antwoord.

Lees meer Lees meer
Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!

Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!

Bij het ouder worden, kan het bewegen lastiger worden. Toch is beweging een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Wij vertellen u graag waarom beweging belangrijk is én hoe u het makkelijker kan maken.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Huisdieren maken gelukkig"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen twee werkdagen per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties