Terug naar overzicht

Top 5 buitensporten

Top 5 buitensporten
Flinndal
9/06/2017
0 Reacties

Prostaat

Sporten is gezond. U verbrandt calorieën, ontwikkelt spieren waardoor u strakker in uw vel gaat zitten en u zich fitter voelt. Tijdens een goede training daagt u uw lichaam uit en verbrandt u veel energie. Door in de buitenlucht te sporten kunt u genieten van de zon en werkt u tegelijkertijd aan uw lichaam en uithoudingsvermogen. Ideaal toch? Wij geven een top 5 van sporten die u buiten kunt doen.


1. Nordic Walking

Nordic Walking is al enige tijd populair. Het is een intensieve manier van wandelen met speciale stokken. Hierdoor verbruikt u flink wat energie en traint u de spieren in uw bovenlichaam. Om het maximale effect te bereiken, zijn een juist ritme en de juiste techniek van belang. Nordic Walking kan overal: buiten op straat, op het strand of in het bos. Vaak zijn er ook wandelgroepen in de buurt waar u bij kunt aansluiten.


2. Wandelen

Iets minder intensief dan Nordic Walking, maar zeker niet minder effectief. Door te wandelen gaat u hartslag omhoog en verbrandt u calorieën. Ook al lijkt het niet echt op ‘sporten’, het is een van de beste manier om calorieën te verbranden. Dit komt doordat uw hartslag niet in de cardiozone komt, maar op het juiste niveau blijft om vet te verbranden. Zo verbrandt u met een uurtje wandelen al snel 300 tot 400 kcal.


3. Hardlopen

Wilt u werken aan uw uithoudingsvermogen? Dan is hardlopen een goede optie. Heerlijk door het park, op het strand of door het bos. Uw hartslag is tijdens het hardlopen hoger dan tijdens het wandelen, waardoor u in de zogenoemde cardiozone komt. Dit versterkt uw uithoudingsvermogen. Hardlopen is wel belastend voor uw voeten en knieën, dus gebruik de juiste techniek en zorg voor goede schoenen.


4. Wielrennen (of fietsen)

Wielrennen is intensiever dan fietsen en is een heerlijke manier om te ontspannen. U kunt op een racefiets grote afstanden afleggen in een korte tijd en tegelijkertijd genieten van het landschap om u heen. Is wielrennen te intensief, dan is gewoon fietsen natuurlijk ook erg gezond en een goede optie om calorieën te verbranden.


5. Bootcamp

Wilt u zichzelf echt uitdagen? Dan is bootcamp een goede optie. Vooral in de zomer kun je mee doen met lessen in de buitenlucht. Onder professionele begeleiding werkt u aan kracht, conditie en uithoudingsvermogen. Tijdens een training werkt u aan uw hele lichaam, denk aan rennen, springen, opdrukken, trainen van buikspieren en werken in team verband.


Bewegen is gezond

Bewegen brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo geeft het u meer energie en helpt het ontspannen. Ook wordt uw uithoudingsvermogen beter en gaat uw stofwisseling sneller werken. U verbrandt calorieën en uw lichaam wordt strakker. 



Aanbevolen producten

Sport & Spieren
Sport & Spieren
4,6 sterren
(11)
Vanaf € 26,31
Bekijk product
Glucosamine
Glucosamine
4,6 sterren
(79)
Vanaf € 16,95
Bekijk product
Arthorol Pro
Arthorol Pro
5 sterren
(1)
Vanaf € 24,95
Bekijk product

Lees ook

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

Als bomen weer prachtige rode en gele kleuren krijgen; de dagen voelbaar korter worden; en je stiekem alweer zin krijgt om met een beker warme chocomel onder een dekentje op de bank te ploffen, dan weet je: de zomer is voorbij, de herfst maakt zijn intrede. Maar hoe houd je nou dat heerlijke energieke gevoel vast dat je in de zomer hebt opgedaan? Lees onze 5 tips!

Lees meer Lees meer
Het verschil tussen cafeïne en theïne

Het verschil tussen cafeïne en theïne

De woorden cafeïne en theïne heeft u vast weleens voorbij horen komen. Maar weet u eigenlijk wat het verschil is? Het is een interessant verhaal en wij geven u graag het verlossende antwoord.

Lees meer Lees meer
Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!

Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!

Bij het ouder worden, kan het bewegen lastiger worden. Toch is beweging een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Wij vertellen u graag waarom beweging belangrijk is én hoe u het makkelijker kan maken.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Top 5 buitensporten"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen twee werkdagen per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties