Terug naar overzicht

Verantwoord slippers dragen, 5 tips!

Verantwoord slippers dragen, 5 tips!
Flinndal
22/06/2015
0 Reacties

slippers.jpg

Zodra het buiten warm genoeg is, stoffen we onze slippers weer af. Het is lekker luchtig en uw voeten kunnen genieten van de zonnestralen. Helaas zijn deze frisse stappers niet heel goed voor onze voeten. Hoe komt dit en waar moet u op letten? Wij geven 5 tips.


Tip 1. Wissel slippers regelmatig af

Slippers bieden geen ondersteuning aan uw voeten. Een hele dag op slippers lopen kan dan ook pijn aan de voeten of knieën veroorzaken. Doordat u geen ondersteuning hebt, gaat u bovendien tijdens het lopen een beetje slenteren en dit is weer slecht voor uw houding. Probeer om het dragen van slippers af te wisselen met schoenen die wel goede ondersteuning geven.


Tip 2. Kijk goed waar u uw voeten neerzet

Uw voeten zijn in slippers niet beschermd. U kunt snel splinters krijgen of uw voet stoten aan een stoeprand of steentje. Wees daarom extra voorzichtig en kijk goed waar u uw voeten neerzet.


Tip 3. Draag slippers niet te lang

Slippers zorgen voor een onnatuurlijke voetbeweging. Om de slipper aan uw voet te houden, kromt u continu uw tenen. Op lange termijn kan dit zorgen voor pijn aan de voeten, kuiten en schenen. Probeer slippers niet langer dan twee uur per dag te dragen.


Tip 4. Kies voor een hakhoogte van 1 tot 3 cm

De zolen van slippers zijn vaak zacht en ze hebben geen voetbed. Dit kan er voor zorgen dat u met uw voeten naar binnen gaat lopen, wat op den duur klachten kan geven. Ook is het lopen op platte zolen eigenlijk net zo slecht voor uw voeten als het lopen op hoge hakken. De ideale hakhoogte voor schoenen ligt tussen de 1 en 3 centimeter. Houd hier rekening mee bij de aanschaf van nieuwe stappers.


Tip 5. Probeer blaren te voorkomen

Slippers hebben een bandje wat tussen de tenen doorgaat en over de voet heen gaat. Vooral met nieuwe slippers kan dit soms gaan schuren, waardoor er blaren ontstaan. Het is verstandig om de slippers eerst thuis één of twee uur te dragen voordat u er een stevige wandeling mee gaat maken.

Kortom, slippers zijn perfect voor een korte wandeling in de zomermaanden! Wel is het belangrijk om in gedachten te houden slippers regelmatig af te wisselen met schoenen en niet te dragen als u een hele dag op pad gaat.


Lees ook

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

Als bomen weer prachtige rode en gele kleuren krijgen; de dagen voelbaar korter worden; en je stiekem alweer zin krijgt om met een beker warme chocomel onder een dekentje op de bank te ploffen, dan weet je: de zomer is voorbij, de herfst maakt zijn intrede. Maar hoe houd je nou dat heerlijke energieke gevoel vast dat je in de zomer hebt opgedaan? Lees onze 5 tips!

Lees meer Lees meer
Het verschil tussen cafeïne en theïne

Het verschil tussen cafeïne en theïne

De woorden cafeïne en theïne heeft u vast weleens voorbij horen komen. Maar weet u eigenlijk wat het verschil is? Het is een interessant verhaal en wij geven u graag het verlossende antwoord.

Lees meer Lees meer
Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!

Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!

Bij het ouder worden, kan het bewegen lastiger worden. Toch is beweging een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Wij vertellen u graag waarom beweging belangrijk is én hoe u het makkelijker kan maken.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Verantwoord slippers dragen, 5 tips!"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen twee werkdagen per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties