Terug naar overzicht

Verse vis herkennen en bewaren

Verse vis herkennen en bewaren
Flinndal
15/09/2014
0 Reacties

verse vis herkennen en bewaren

Vis is het lekkerste als het vers is. Maar vindt u het soms ook moeilijk om verse vis te herkennen? We geven u tips hoe u verse vis kunt herkennen en het beste kunt bewaren.

Verse vis herkennen: 6 tips

Tip 1: Let op de geur

Een verse vis ruikt slechts heel licht naar vis. Het heeft vaak een zilte en frisse geur. Heeft het een sterke vislucht? Dan komt dat door een langdurige bacteriële activiteit en is het niet heel vers meer.

Tip 2: Let op de ogen

Een verse vis heeft ronde, glanzende, zwarte pupillen. Na verloop van tijd worden de ogen platter en krijgen ze een doorschijnend laagje en dan weet u dat vis niet heel vers meer is.

Tip 3: Let op de schubben

De schubben van een verse vis zitten stevig vast en strak en glanst mooi. Als de huid dof is dan is de vis minder vers.

Tip 4: Let op de kieuwen

De kieuwen hebben altijd een heldere donderrode kleur. Een grijsachtige tint is hoort niet bij een verse vis.

Tip 5: Let op de huid

Sommige verse vissen hebben een natuurlijk eiwitrijk laagje op de huid. Dit laagje hoort glanzend en doorschijnend te zijn.

Tip 6: Let op het totaalplaatje

Koopt u moten of filets? Kijk dan of deze een mooi eruitzien en niet uitgedroogd zijn.

Als u boodschappen gaat halen, zorg er dan voor dat u altijd de vis als laatste haalt. Zo kunt u deze zo snel mogelijk koel bewaren.

Verse vis bewaren

Weet u soms niet zeker hoe lang u vis kunt bewaren? Het is zonde als u de vis zomaar weggooit omdat u niet zeker bent van uw zaak. Daarom is het handig om te weten hoe lang je bepaalde vissen kunt bewaren.

Verse vis

Verse vis hoort u te bewaren in een temperatuur rond de nul graden en mag niet hoger zijn dan vier graden. Is de vis goed schoongemaakt en verpakt, dan kunt u dit ongeveer 24 uur in de koelkast bewaren.

Diepvries

Stopt u de vis in de diepvries, dan is deze ongeveer drie maanden goed maar let altijd op de houdbaarheidsdatum.

Vacuümverpakte vis

U kunt ook kiezen om verse vis te laten vacuümmeren en vervolgens in te vriezen. De kwaliteit van de vis blijft gewaarborgd omdat het luchtdicht verpakte is. Ook deze vis kunt u in de diepvries ongeveer drie maanden bewaren. Leg je de vacuümverpakte vis in de koelkast dan kunt u deze ongeveer een week bewaren.

Gerookte vis

Natuurlijk zijn er ook gerookte vissen. Denk aan gerookte makreel. Gerookte producten zijn ongeveer 10 dagen te bewaren in de koelkast.

Tijdelijke actiekorting

Maak nu voordelig kennis met de producten van Flinndal. Via onderstaande knop ontvangt u € 2,50 korting op uw bestelling.



Tags

Vis

Lees ook

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

Als bomen weer prachtige rode en gele kleuren krijgen; de dagen voelbaar korter worden; en je stiekem alweer zin krijgt om met een beker warme chocomel onder een dekentje op de bank te ploffen, dan weet je: de zomer is voorbij, de herfst maakt zijn intrede. Maar hoe houd je nou dat heerlijke energieke gevoel vast dat je in de zomer hebt opgedaan? Lees onze 5 tips!

Lees meer Lees meer
Het verschil tussen cafeïne en theïne

Het verschil tussen cafeïne en theïne

De woorden cafeïne en theïne heeft u vast weleens voorbij horen komen. Maar weet u eigenlijk wat het verschil is? Het is een interessant verhaal en wij geven u graag het verlossende antwoord.

Lees meer Lees meer
Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!

Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!

Bij het ouder worden, kan het bewegen lastiger worden. Toch is beweging een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Wij vertellen u graag waarom beweging belangrijk is én hoe u het makkelijker kan maken.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Verse vis herkennen en bewaren"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen twee werkdagen per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties