Terug naar overzicht

Water saai? Zo drinkt u voldoende water

Water saai? Zo drinkt u voldoende water
Flinndal
14/06/2017
0 Reacties

Prostaat

Water is gezond en we weten allemaal dat het belangrijk is om tenminste 1,5 liter water per dag te drinken. Zeker met dit warme weer is het belangrijk om op uw vochtinname te letten. Helaas kleeft aan water een beetje een saai imago, maar dat is helemaal niet nodig. Met deze twee ingrediënten verandert u het water uit de kraan in een heerlijk verfrissend sapje.


Gember

Gember heeft een typische scherpe smaak en is daarom het ideale ingrediënt om gerechten op smaak te brengen. Wist u trouwens dat gember de wortelknol van de gemberplant is?

In de supermarkt is gember te koop als vers product of als poeder. Het poeder gebruikt u voornamelijk om warme gerechten zoals bijvoorbeeld nasi op smaak te brengen. Verse gember kunt u in plakjes snijden en gebruiken in thee, water of een smoothie.


Munt

Munt is een kruid en herkent u meestal meteen door de geur. Het is populair in thee of wordt gebruikt om gerechten een frisse toets te geven. Munt kunt u net als gember gedroogd of vers kopen. Om water of thee op smaak te brengen met munt, kunt u het beste de verse variant kopen.


Breng uw water op smaak

Zoals u kunt lezen zijn gember en munt echt smaakmakers. U kunt schijfjes gember en wat takjes munt toevoegen aan water, een kopje thee of aan een smoothie. En vindt u gember of munt niet zo lekker? Dan kunt u ook met andere ingrediënten uw water op smaak brengen, zoals komkommer, citroen, aardbei, basilicum. Genoeg variaties mogelijk dus.


Recept voor water met munt en gember

Hieronder vindt u een basis recept voor water met munt en gember, die u gemakkelijk naar smaak kunt aanpassen

Nodig:
  • 5 schijfjes gember (of naar smaak)
  • 3 takjes verse munt
  • 1 liter (kraan) water
  • Eventueel: 2 schijfjes citroen
Zo maakt u het:

Schenk 1 liter kraanwater in een kan. Voeg de gember, munt en eventueel de schijfjes citroen toe. Roer alles even goed door elkaar en laat de kan ongeveer een half uur afgedekt in de koelkast staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Daarna is uw drank klaar om te serveren.

Bovenstaande recept kunt u als basis gebruiken, en kunt u aanpassen naar uw wensen. Vindt u bijvoorbeeld meloen lekker of basilicum? Dan kunt u dit toevoegen. Wilt u de drank wat zoeter? Dan kunt u wat honing toevoegen. Door te experimenteren, maakt u de drank die u het lekkerst vindt.

Tip: wilt u een sterke smaak van gember in het water? Voeg dan vers geraspte gember toe.


Andere combinaties

Hieronder vindt u nog tien variaties voor fruit en kruiden in uw water. Snijd de grote stukken fruit in schijfjes of stukjes. Van de kruiden kunt u kleine takjes of blaadjes toevoegen. U kunt zelf bepalen hoeveel fruit en kruiden u lekker vindt. Welk drankje is uw favoriet?

  1. Munt en schijfjes limoen
  2. Schijfjes limoen en citroen, komkommer en munt
  3. Basilicum, aardbei en citroen
  4. Munt en watermeloen
  5. Appel, een schijfje citroen en munt
  6. Schijfjes citroen en tijm
  7. Schijfjes citroen en sinaasappel
  8. Meloen en komkommer
  9. Framboos, schijfje citroen en munt
  10. Komkommer, munt en een schijfje limoen

Zelf Groene IJsthee maken? Hier vind je een recept: naar recept.



Aanbevolen producten

Herbruikbaar Mondkapje Marineblauw
Herbruikbaar Mondkapje Marineblauw
4,4 sterren
(12)
Vanaf € 6,59
Bekijk product
Herbruikbaar Mondkapje Zwart
Herbruikbaar Mondkapje Zwart
4,6 sterren
(9)
Vanaf € 6,59
Bekijk product
Herbruikbaar Mondkapje Wit
Herbruikbaar Mondkapje Wit
4,9 sterren
(9)
Vanaf € 6,59
Bekijk product

Lees ook

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

Als bomen weer prachtige rode en gele kleuren krijgen; de dagen voelbaar korter worden; en je stiekem alweer zin krijgt om met een beker warme chocomel onder een dekentje op de bank te ploffen, dan weet je: de zomer is voorbij, de herfst maakt zijn intrede. Maar hoe houd je nou dat heerlijke energieke gevoel vast dat je in de zomer hebt opgedaan? Lees onze 5 tips!

Lees meer Lees meer
Het verschil tussen cafeïne en theïne

Het verschil tussen cafeïne en theïne

De woorden cafeïne en theïne heeft u vast weleens voorbij horen komen. Maar weet u eigenlijk wat het verschil is? Het is een interessant verhaal en wij geven u graag het verlossende antwoord.

Lees meer Lees meer
Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!

Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!

Bij het ouder worden, kan het bewegen lastiger worden. Toch is beweging een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Wij vertellen u graag waarom beweging belangrijk is én hoe u het makkelijker kan maken.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Water saai? Zo drinkt u voldoende water"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen twee werkdagen per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties