Vezel Complex

  • Voor de darmen en stoelgang
  • Met psylliumvezel
  • En tarwevezel
Vezel Complex
Vezel Complex
Kies uw verpakking Wat is herhaalgemak?
€ 8,10
€ 0,27  per capsule
Aantal
per capsule
Maand € 8,10 € 0,27
Kwartaal € 17,25 € 0,19
Kwartaal herhaalgemak € 14,22 € 0,16
»

Flinndal Vezel Complex bestaat uit twee plantaardige ingrediënten; het sterke psylliumvezel en tarwevezel. Psylliumvezel stimuleert de natuurlijke stoelgang en draagt bij aan een snellere darmpassage. Goed voor de darmdoorgang en een regelmatige stoelgang.
Meer informatie »


Bekijk de bijsluiter »

Vezels

Vezels zijn gezond en belangrijk. Zorg er daarom voor dat u dagelijks minimaal 6 gram aan vezels binnenkrijgt. Want vanaf die hoeveelheid hebben vezels een gunstige invloed op de stoelgang, maar meer is beter. Kies daarom bijvoorbeeld voor tarwebrood in plaats van witbrood. Eet ook veel groenten, peulvruchten en fruit zoals appels, want daar zit lekker veel vezel in en u kunt ook een beetje muesli in je toetje doen.

Flinndal Vezel Complex draagt bij aan een grotere vezelinname. Het bevat de krachtige psylliumvezels. Deze plantaardige vezels stimuleren de stoelgang en dragen bij aan een snellere darmdoorgang. Ook bevat het de onverteerbare vezels uit tarwe.

Kies voor kwaliteit

  • HACCP gecertificeerde productie
  • Geen onnodige toevoegingen
  • Veilig gedoseerd
  • Samengesteld o.b.v. wetenschappelijk onderzoek

Sterke vezels

Vezels zijn sterk. Ze geven stevigheid en vorm aan planten. Sommige vezels zijn zelfs zo sterk dat ze niet te verteren zijn door het lichaam. Vezels uit tarwe blijven bijvoorbeeld heel in de maag en komen zo vrijwel onaangetast in de dikke darm waar ze zich mengen met de ontlasting.

Slijmerige vochtbinders

De bovenstaande titel klinkt niet erg aantrekkelijk, maar het geeft goed aan waarom psylliumvezel zo belangrijk is voor de stoelgang. Psylliumvezel bestaat uit de zaadhuiden van zaden van de Plantago Ovata plant, ook wel “vlozaad” genoemd. Deze zaadhuiden zijn vezelrijk, ze bevatten slijmstoffen en zijn ook in staat om tot vele malen hun eigen gewicht aan water op te nemen. Precies wat u nodig hebt om de stoelgang zo natuurlijk en soepel mogelijk te laten verlopen. De psylliumvezels mengen zich in de dikke darm met de ontlasting, die daardoor slijmeriger en veel zachter wordt. Dit bevordert de stoelgang en darmdoorgang.

Hoge kwaliteit producten

We hebben veel aandacht gestoken in het ontwikkelen van eigenmerkproducten van hoge kwaliteit. Samen met specialisten en volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. De samenstellingen zijn uitgebalanceerd, zodat de verschillende ingrediënten die in een product zitten, elkaars gunstige invloed ondersteunen.

Vanzelfsprekend voldoen onze producten aan alle eisen van het Federaal Voedselagentschap en worden ze gemaakt door erkende farmaceutische bedrijven. Deze voldoen eveneens aan alle wetgeving en mogen daarom de bijbehorende kwaliteitscertificaten zoals GMP, HACCP en BRC voeren. Zoals gebruikelijk worden ze ook regelmatig door de overheid gecontroleerd om de kwaliteitsstandaard hoog te houden.

Goedgekeurd door de Belgische overheid

Alle voedingsupplementen van Flinndal zijn goedgekeurd door de Belgische overheid en hebben een registratienummer. Vul hier bij het veld "bedrijfsnaam" Flinndal in en u vindt al onze goedgekeurde producten. Bent u op zoek naar een specifiek product? Vul dan de productnaam in achter het veld "productnaam".

Aanbevolen gebruik

Volwassenen dagelijks één capsule. Kinderen vanaf vier jaar één capsule per twee dagen. Aanbevolen dagelijkse dosering niet overschrijden. Ook geschikt voor vegetariërs.

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde, evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.

Raadpleeg voor gebruik een arts in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik, of bij ziekte

Innemen
Bij voorkeur innemen vlak voor of tijdens een maaltijd met een ruime hoeveelheid water.
Moeite met tabletten innemen? Klik hier.

Vezel Complex
 

Flinndal® Vezel Complex bevat per capsule van 729 mg:

Actief bestandsdeel Hoeveelheid
Psylliumvezel 500 mg
Tarwevezel  100 mg


Kijk op de tab Kwaliteit voor informatie over de kwaliteit en dosering.


Ingrediënten
psylliumvezel (plantago ovata), tarwevezel (gluten*), capsule (hydroxypropylmethylcellulose), glansmiddel (magnesiumstearaat), antiklontermiddel (siliciumdioxide).

Allergie informatie:
Bevat geen allergenen (zoals gluten, pinda, vis of soja). *Dit product bevat minder dan 10 mg gluten per kilo. Deze hoeveelheid is normaal gesproken goed te verdragen in geval van een glutenintolerantie.  

Voedingswaarden per tablet:
Energie in kcal 1,67 Kcal
Energie in kJ 7,01 KJ
Koolhydraten 584,65 mg
Eiwitten 0,51 mg
Vetten 6,56 mg
Vezels 584,65 mg

Bewaaradvies:
Onze producten zitten in speciale, luchtdichte zakjes. Op de achterkant van de verpakking staat hoe lang het product houdbaar is. Sluit het zakje steeds goed af, bescherm het tegen zonlicht en bewaar het beneden de 25 graden, om verkleuring of plakken te voorkomen. In de handige Flinndal bewaardoosjes kun je steeds voor een paar weken supplementen doen. Bewaar de rest gewoon in het zakje, zodat de supplementen niet zacht worden. Houd voedingssupplementen altijd buiten bereik van jonge kinderen.

Een voedingssupplement is geen vervanging van gevarieerde voeding.
Aanbevolen dosis niet overschrijden.
Buiten bereik van kinderen bewaren.   
Laatste wijziging: 26 november 2014.

Eet vezelrijk

Wist u dat u met voeding heel veel kunt doen om de darmwerking gezond te houden? Eet vezelrijke producten, zoals volkorenbrood, groenten en fruit.

Drink genoeg vocht
Zorg er voor dat u bij inname van Flinndal Vezel Complex genoeg drinkt. Vezels hebben veel vocht nodig om hun werk te kunnen doen. Ze binden namelijk vocht aan zich, waarmee ze de ontlasting zachter kunnen maken. Drink daarom zo’n anderhalf tot twee liter per dag. Dat hoeft niet alleen maar water te zijn, maar let op met koffie en alcohol want deze drijven juist vocht af.

Beweeg!
Beweging is gezond, ook voor uw darmen. Het stimuleert namelijk de darmwerking, dus zorg voor minimaal een half uur beweging per dag.

Onderzoek:
Vezel in de vorm van psyllium helpt de darmen gezond te houden.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22982746

Psylliumvezel is effectief voor de stoelgang
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7869999

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de veelgestelde vragen over Flinndal Vezel Complex. Staat uw vraag er niet tussen? Stel deze dan door op het tabblad stel een vraag te klikken aan de linkerkant van deze pagina. Hier vindt u ook alle vragen die zijn gesteld door andere klanten.

Hoe lang duurt het voordat ik wat voel van de gunstige invloed van Flinndal Vezel Complex?

Bij Flinndal Vezel Complex kunt u de positieve invloed waarschijnlijk al binnen enkele dagen opmerken, omdat het de darmwerking direct stimuleert.

Kan ik dit product gebruiken als ik allergisch ben voor gluten?

Flinndal Vezel Complex is het enige product van Flinndal dat gluten bevat. Dit product kunt u beter niet nemen als u allergisch bent voor gluten of tarwe. 

Is Flinndal Vezel Complex ook geschikt voor kinderen?

Ja, kinderen vanaf 4 jaar mogen om de twee dagen één capsule innemen. 

Is Flinndal Vezel Complex geschikt voor vegetariërs?

Ja, Flinndal Vezel Complex is geschikt voor vegetariërs. Het product is namelijk natuurlijk en bevat tarwe- en psylliumvezel. Verder is het vrij van gist en conserveringsmiddelen. 

Hoeveel capsules mag ik maximaal innemen per dag?

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid per dag is 1 capsule. Kinderen vanaf vier jaar mogen één capsule per twee dagen.

Schrijf uw ervaring over Vezel Complex

01 juli 2016 door: L. Vink
Super, werkt echt! En wat een geweldige service, zeer tevreden!
24 mei 2016 door: Jolanda Dielemans
Snelle verzending !! zeer aan te bevelen bij moeilijke stoelgang sinds ik dit produkt ( iedere dag ) gebruik gaat het stukken beter .Ik ben zeer tevreden !
15 maart 2016 door: Valentina
zeer aan te bevelen bij een moeilijke stoelgang neem het iedere dag zeer tevreden, ook jullie service verdient een compliment!!!!!!!!!!
01 maart 2016 door: Nadja Havenaar - Maatkamp
Goed
01 april 2015 door: Jenny
Super, eindelijk iets dat werkt!.
31 augustus 2013 door: Chantal Smet
Super enthousiast ! Al na inname van enkele pilletjes (en ik neem ze niet elke dag) ervaarde ik een normale stoelgang, iets wat ik in jaren niet had meegemaakt. Spontaan deed ik een nieuwe bestelling :-)
13 mei 2013 door: Merende Vaesse
Goede tabletten die voor mij een positieve invloed op de stoelgang hebben.

Stel uw vraag over Vezel Complex

U krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van uw vraag, gaat u ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

U krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van uw vraag, gaat u ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

19 september 2014 door: bart
Hebben jullie ook extra voedingsvezels voor kids van 3 jaar, bevoorbeeld om te mengen met fruitpap of yoghurt?

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen u graag om elke dag opnieuw het beste uit uzelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.