Omega-3 Extra Forte

 • Voor hart, hersenen en ogen
 • Extra hoog gedoseerd visoliesupplement
 • 730 mg omega 3 vetzuren per capsule
Omega-3 Extra Forte
Omega-3 Extra Forte
Kies uw verpakking Wat is herhaalgemak?
€ 11,95
€ 0,40  per capsule
Aantal
per capsule
Maand € 11,95 € 0,40
Kwartaal € 30,40 € 0,34
Kwartaal herhaalgemak € 25,32 € 0,28
»

Extra hoog gedoseerd visolie supplement met maar liefst 730 mg omega-3 vetzuren per capsule. EPA en DHA zijn goed voor het hart. DHA speelt als belangrijke bouwsteen een rol in het functioneren van de hersenen en is ook goed voor het gezichtsvermogen. Eén visolie capsule per dag is voldoende.

Dagelijks minimaal 250 mg EPA en DHA is goed voor het hart en dagelijks minimaal 250 mg DHA draagt bij aan de hersenfunctie en het gezichtsvermogen.

Bekijk de bijsluiter »

Extra hoog gedoseerd

Flinndal Omega-3 Extra Forte is rijk aan omega 3. Eén capsule bevat maar liefst 730 mg van deze belangrijke vetzuren, waarvan 630 mg EPA en DHA. Dagelijkse inname van een capsule Flinndal Omega-3 Extra Forte is goed voor het hart, de hersenfuncties en het gezichtsvermogen.

Verschillende soorten omega 3
Voor het hart en de hersenen
Goed voor de ogen
Voor wie is omega 3
Visconsumptie België


Verschillende soorten omega 3

Omega 3 komt voor in verschillende voedingsmiddelen, zoals in vis en walnoten. Maar de ene omega 3 is de andere niet. Zo zit er in walnoot bijvoorbeeld ALA (alfa-linoleenzuur) en in visolie juist vooral EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur). EPA en DHA zijn erg belangrijk. Deze omega 3 vetzuren zijn dan ook samengevoegd in Flinndal Omega-3 Extra Forte. Wat deze twee soorten omega 3 voor uw lichaam doen leest u hieronder.


Voor het hart en de hersenen

Dagelijks minimaal 250 mg EPA en DHA is goed voor het hart. De vetzuren leveren een positieve bijdrage aan de normale werking van het hart.

Dagelijks minimaal 250 mg DHA draagt ook bij aan de hersenfunctie. DHA is een belangrijke bouwsteen van de hersenen en is goed voor de hersenfunctie.


Goed voor de ogen

Dagelijks minimaal 250 mg DHA is goed voor het gezichtsvermogen en ondersteunt de conditie van de ogen. DHA zit in hoge concentraties in het netvlies en speelt een rol in het functioneren ervan. Dankzij het netvlies kunnen we onder andere verschillende kleuren waarnemen, maar ook het verschil tussen licht en donker.


Voor wie is omega 3?
De Hoge Gezondheidsraad adviseert om één per week vis te eten en dan bij voorkeur vette vis. Want vooral vette vis bevat veel omega 3. Eet u geen of weinig vis dan is Flinndal Omega-3 Extra Forte dus zeker een aanrader! Maar ook als u wel één keer per week vis eet kunt u uw voeding aanvullen met Flinndal Omega-3 Extra Forte.


Visconsumptie België
In België eet ruim 85% van de mensen te weinig vis, vaak omdat ze het te duur vinden, niet weten hoe ze vis moet bereiden of het gewoonweg niet lekker vinden. Dat is jammer want hoe meer vis hoe beter. Dat ziet u aan landen waar veel vis gegeten wordt; daar houden meer mensen hun hart gezond (Bron Naska et al., 2009). Als in België wel vis op het menu staat, dan vindt 71% het belangrijk dat de vis duurzaam gevangen is, zodat de zee niet leeggevist wordt. Flinndal Omega-3 Extra Forte is van duurzame visvangst.

Kies voor kwaliteit

 • HACCP gecertificeerde productie
 • Geen onnodige toevoegingen
 • Veilig gedoseerd
 • Samengesteld o.b.v. wetenschappelijk onderzoek

Zuivere visolie

Flinndal Omega-3 Extra Forte wordt geproduceerd door een specialist op het gebied van visolie, die voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. De olie wordt gezuiverd door middel van CO2 extractie. Dit is een proces waarbij de visvetzuren worden gescheiden van glyceriden, vrije vetzuren en cholesterol, zonder dat daar hoge temperaturen, chemische oplosmiddelen of zuurstof aan te pas komt. Hierdoor wordt onze visolie beschermt tegen oxidatie en de mogelijke groei van micro-organismen. Een ander voordeel van CO2 extractie is dat zware metalen en andere onzuiverheden niet opgelost worden in de olie, maar echt verwijderd worden, zodat een zeer zuivere visolie kunnen leveren.

Omdat de gebruikte vis ook op een duurzame manier gevangen wordt, mogen we bovendien het keurmerk ‘Friend of the Sea’ voeren. Dit keurmerk ziet erop toe dat bij de wilde vangst maximaal 8 procent bijvangst is, waarvan geen bedreigde soorten. Verder mag er geen sprake zijn van overbevissing, de zeebodem mag niet verstoord worden en moet stapsgewijs de uitstoot van broeikasgassen verminderd worden. Zo werken we samen aan een beter milieu.

De visolie bevat ook wat natuurlijke vitamine E. Deze vitamine is een antioxidant die ervoor zorgt dat de vetzuren in de olie stabiel blijven en niet gaan oxideren. Op deze manier blijft de olie zuiver, ook in de verpakking. Het natuurlijke rozemarijnextract zorgt bovendien voor een meer neutrale smaak en voorkomt vervelende oprispingen.

De capsule (het omhulsel) is, net als de visolie, helemaal natuurlijk. Gemaakt van rundergelatine, water en glycerol. Glycerol is een natuurlijk bevochtigingmiddel waardoor de capsule flexibel blijft.

Bijsluiter Flinndal Omega-3 Extra Forte

Hieronder staat vermeld welke ingrediënten er in dit product zitten en hoe u het product moet gebruiken. Lees deze informatie goed door.

Ingrediënten
Aanbevolen gebruik
Allergie-informatie
Bewaaradvies


Omega-3 Extra Forte
 
Ingrediënten en dosering

Flinndal Omega-3 Extra Forte bevat per capsule van 1005 mg (exclusief de capsulewand):

Ingrediënt Hoeveelheid % ADH*
 
Omega 3 visvetzuren 730 mg
waarvan:    
     EPA 380 mg **
     DHA  250 mg **
     Overige omega 3 vetzuren 100 mg **
Natuurlijk rozemarijnextract 5 mg **
 
     

* ADH = aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, volgens de Europese Richtlijn Etikettering 2008/100/EC (of Warenwetbesluit).
** Geen ADH vastgesteld.


Ingrediënten

omega 3 vetzuren (vis), natuurlijk rozemarijnextract, antioxidant (natuurlijke vitamine E). Capsule: rundergelatine, stabilisator (glycerol), water.

Voedingswaarden per capsule:
Energie in kcal 7,2 kcal
Energie in kJ 30,14 kJ
Koolhydraten 0 mg
Eiwitten 0,08 mg
Vetten 0,71 mg


Aanbevolen gebruik

Voor wie Dagdosering
Volwassenen 1 capsule per dag

De capsules zijn zeer geconcentreerd en bevatten maar liefst 73% aan omega 3 visvetzuren.

Aanbevolen dagelijkse doseringniet overschrijden.
Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde, evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.
Raadpleeg voor gebruik een arts in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik, of bij ziekte.


Innemen
Bij voorkeur innemen tijdens of na de maaltijd met een glas water.

Op zoek naar een kleinere capsule? Bekijk Flinndal Omega-3 ForteAllergie-informatie
 • Glutenvrij
 • Lactosevrij
 • Bevat geen pinda of soja
 • Bevat visvetzuren
 • Niet geschikt voor vegetariërs of veganisten

Bewaaradvies

Onze producten zitten in speciale, luchtdichte zakjes. Op de achterkant van de verpakking staat hoe lang het product houdbaar is. Sluit het zakje steeds goed af, bescherm het tegen zonlicht en bewaar het beneden de 25 graden, om verkleuring of plakken te voorkomen. In de handige Flinndal bewaardoosjes kunt u steeds voor een paar weken supplementen doen. Bewaar de rest gewoon in het zakje, zodat de supplementen niet zacht worden. Houd voedingssupplementen altijd buiten bereik van jonge kinderen.

Onderzoeken

De gezondheidsclaims die wij over dit product doen zijn als wetenschappelijk bewezen beoordeeld door de Europese Unie (EFSA, European Food Safety Authorities).

Hieronder vindt u een aantal onderzoeken over de gunstige invloed van DHA en EPA.

  1. DHA verbetert leerprestaties van kinderen
   http://www.nieuwsvoordietisten.nl/nieuws/nieuws/article/dha-verbetert-leesprestaties-kinderen/

  2. De gunstige invloed van DHA op volwassenen
   http://www.lifesdha.com/Portals/0/PDFs/adult-health.pdf

  3. Evaluatie van EFSA over EPA en DHA en de gunstige invloed op hart en bloedvaten
   http://www.efsa.europa.eu/en/efsajournal/doc/1796.pdf

  4. DHA heeft een gunstige invloed op het gezichtsvermogen, evaluatie van de EFSA
   http://www.efsa.europa.eu/en/efsajournal/pub/1734.htm

  5. DHA heeft een gunstige invloed op de normale hersenfunctie, evaluatie van de EFSA
   http://www.efsa.europa.eu/en/efsajournal/pub/1734.htm

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de veelgestelde vragen over Flinndal Omega-3 Extra Forte. Staat uw vraag er niet tussen? Stel deze dan door op het tabblad stel een vraag te klikken aan de linkerkant van deze pagina. Hier vindt u ook alle vragen die zijn gesteld door andere klanten.

Voor wie is Flinndal Omega-3 Extra Forte bedoeld?
Flinndal Omega-3 Extra Forte is ontwikkeld voor mensen die een extra hoog gedoseerd visolie supplement willen gebruiken. Eén capsule bevat 730 mg omega 3 vetzuren waarvan 380 mg EPA en 250 mg DHA. Deze dosering is goed voor je hart, hersenen en het gezichtsvermogen.
Waarin verschilt Flinndal Omega-3 Extra Forte met Flinndal Omega-3 Forte
Flinndal Omega-3 Extra Forte bevat een hogere dosering omega 3 dan Flinndal Omega-3 Forte. Zo bevat Omega-3 Extra Forte 730 mg omgea 3, waarvan 380 mg EPA en 250 mg DHA. Flinndal Omega-3 Forte bevat in totaal 450 mg omega 3 waarvan 228 mg EPA en 152 DHA. De capsules van Flinndal Omega-3 Extra Forte zijn daarom ook groter dan de Flinndal Omega-3 Forte capsules.
Wat zijn EPA en DHA die in Flinndal Omega-3 Extra Forte zitten?
EPA en DHA zijn allebei vetzuren van de omega-3 familie en komen voor in vette vis. Doordat het lichaam deze stoffen niet (of niet voldoende) zelf kan aanmaken, is het belangrijk om deze op een andere manier in te nemen. Flinndal Omega-3 Extra Forte bevat per capsule genoeg EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (DocosaHexaeen Acid) voor een gunstige invloed op het hart, hersenen en ogen.
Ik heb moeite met het slikken van capsules. Kan ik de capsules ook op een andere manier innemen?
Ja, u kunt de capsules bij één van de uiteinden met een scherp mesje doorprikken en bijvoorbeeld door de yoghurt doen. Let wel op dat u er geen hete drank naast drinkt, zoals thee, want dan kan de visolie gaan oprispen, wat een onprettige smaak kan veroorzaken.
Wordt de olie gewonnen uit vis van kweekvijvers of uit vis van de wilde vangst?
Wij gebruiken bij al onze omega 3 producten dezelfde visolie. De vis die wordt gebruikt voor Flinndal Omega-3 Extra Forte wordt gevangen voor de kust van Peru (niet uit kweekvijvers). Deze wateren zijn relatief schoon, omdat er weinig industrie is in dit gebied. In het productieproces wordt de visolie bovendien dubbel gezuiverd, met alleen natuurlijke zuiveringsmethoden.

De visvangst staat onder strenge controle, zodat er geen overbevissing plaatsvindt. We gebruiken alleen vissen waar er genoeg van zijn. Dus geen tonijn, maar bijvoorbeeld wel sardines en ansjovis. Deze vette vissoorten bevatten veel omega 3. Flinndal vangt geen vissen speciaal voor de visolie. We gebruiken die delen van de vis die overblijven bij de reguliere visvangst en anders weggegooid zouden worden.
Kan ik Flinndal Omega-3 Extra Forte gebruiken als ik zwanger ben?
Jazeker, u kunt Flinndal Omega-3 Extra Forte ook gebruiken tijdens de zwangerschap en wanneer u borstvoeding geeft. Juist tijdens deze periode spelen de vetzuren EPA en DHA in Omega-3 Extra Forte een belangrijke rol bij de ontwikkeling van uw kind. Het is dus een goed idee om dit product te blijven gebruiken op het moment dat u zwanger bent. Wel raden we altijd aan uw arts of verloskundige te raadplegen bij supplementgebruik tijdens de zwangerschap.
Ik ben allergisch voor schelpdieren en wil zeker weten dat er geen bestanddelen van dit soort dieren in de capsules zit
Voor de productie van Flinndal Omega-3 Extra Forte is alleen vis gebruikt, geen schelpdieren. U kunt dit product dus zonder zorgen gebruiken. Het enige product van Flinndal dat wel sporen van schelpdieren kan bevatten is Flinndal Glucosamine.

Schrijf uw ervaring over Omega-3 Extra Forte

Stel uw vraag over Omega-3 Extra Forte

U krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van uw vraag, gaat u ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

U krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van uw vraag, gaat u ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen u graag om elke dag opnieuw het beste uit uzelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.