DHA

Deze vorm van omega 3 komt in grote hoeveelheden voor in uw hersenen, ogen en het hart.

Voor hart en bloedvaten
DHA is samen met EPA goed voor uw hart en bloedvaten. Deze twee soorten omega 3 helpen namelijk de bloeddruk gezond te houden en dragen bij aan een constante hartslag. Ook zijn ze belangrijk voor het triglyceridengehalte in uw bloed. Triglyceriden zijn vetten in uw bloed die energie leveren. Ze zijn dus nuttig maar (net als bij cholesterol) moet het gehalte in uw bloed niet te hoog worden. EPA en DHA helpen het triglyceridengehalte op een normaal niveau te houden.

Goed voor je hersenen
DHA draagt bij aan de hersenfunctie (vanaf gemiddeld 250 mg DHA per dag). Het is een belangrijk bestanddeel van hersenweefsel en het centrale zenuwstelsel. In de hersenen en het zenuwstelsel komen dan ook hoge concentraties van DHA in voor. Een gebrek aan DHA kan tot psychische problemen leiden.

Goed voor je ogen
Het gezichtsvermogen. DHA is van belang voor een goed zichtvermogen (vanaf gemiddeld 250 mg DHA per dag). DHA is namelijk in hoge concentraties aanwezig in uw netvlies. Dankzij het netvlies kunnen mensen onder andere verschillende kleuren waarnemen, maar ook het verschil tussen licht en donker.

Omega-3 Forte
Omega-3 Forte
4,7 sterren
(149)
Vanaf € 12,45
Bekijk product
Omega-3 Extra Forte
Omega-3 Extra Forte
4,7 sterren
(91)
Vanaf € 14,45
Bekijk product
Omega-3 Plantaardig
Omega-3 Plantaardig
4,8 sterren
(47)
Vanaf € 15,45
Bekijk product