Omega-3 Plantaardig

 • Goed voor het hart, hersenen en gezichtsvermogen*
 • 100% plantaardig, uit algen
 • Bevat maar liefst 200 mg DHA en 50 mg EPA
Omega-3 Plantaardig
Omega-3 Plantaardig
Kies uw verpakking Wat is herhaalgemak?
€ 11,95
€ 0,40  per capsule
Aantal
per capsule
Maand € 11,95 € 0,40
Kwartaal € 29,95 € 0,33
Kwartaal herhaalgemak € 25,46 € 0,28
»

Een aandachtspunt voor vegetariërs die geen vis eten, is DHA. Want deze omega 3 soort zit vooral in (vette) vis. DHA is van belang voor uw hart, hersenen en ogen. Dit gunstige effect kan worden verkregen bij een inname van 250 mg DHA per dag (* 2 capsules). Daarom is er Flinndal Omega-3 Plantaardig. Met 100% plantaardige DHA uit algen.

* Eén kleine capsule per dag is goed voor het hart en bij twee capsules per dag is het ook goed voor uw hersenen en het gezichtsvermogen.
Meer informatie »


Bekijk de bijsluiter »


Waarom Flinndal Omega-3 Plantaardig?

Als u geen of heel weinig vis eet dan is het lastig om genoeg EPA en DHA binnen te krijgen. Want deze omega 3 vetzuren zitten vooral in (vette) vis. EPA en DHA zijn samen van belang voor uw hart vanaf 250 mg per dag. Eén kleine capsule Flinndal Omega-3 Plantaardig is dus voldoende. Bij 2 capsules per dag is het ook goed voor uw hersenen en het gezichtsvermogen. Bevat 100% plantaardige EPA en DHA uit algen. Daarom is dit product zeer geschikt voor vegetariërs en veganisten.Zorgvuldig berekende dosering

Uw lichaam kan zelf ook een beetje DHA aanmaken uit ALA. ALA is de omega 3 uit producten die bij veel vegetariërs regelmatig op het menu staan, zoals walnoten, lijnzaad en plantaardige oliën. Samen met Flinndal Omega-3 Plantaardig levert dit totaal zo’n 250 mg DHA op. En bij gemiddeld 250 mg per dag heeft DHA volgens de Europese Unie een bewezen gunstig effect op uw hart, hersenen en ogen. Ook bevat Flinndal Omega-3 Plantaardig 50 mg plantaardige EPA per capsule.

Kies voor kwaliteit

 • HACCP gecertificeerde productie
 • Geen onnodige toevoegingen
 • Veilig gedoseerd
 • Samengesteld o.b.v. wetenschappelijk onderzoek

Hoge kwaliteit algen

De algen die gebruikt worden voor Flinndal Omega-3 Plantaardig voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Ze worden gekweekt onder streng gecontroleerde omstandigheden. Hierbij wordt bijvoorbeeld gelet op temperatuur, zuurgraad en toevoer van voedingsstoffen.Goedgekeurd door de Belgische overheid

Alle voedingssupplementen van Flinndal zijn goedgekeurd door de Belgische overheid en hebben een registratienummer. Vul hier bij het veld "bedrijfsnaam" Flinndal in en u vindt al onze goedgekeurde producten. Bent u op zoek naar een specifiek product? Vul dan de productnaam in achter het veld "productnaam".

Aanbevolen gebruik

Volwassenen en kinderen vanaf vier jaar dagelijks één capsule. Zeer geschikt voor vegetariërs.
Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde, evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.

Innemen
Bij voorkeur innemen vlak voor of tijdens een maaltijd met een glas water.

Omega-3 Plantaardig
 

Flinndal Omega-3 Plantaardig bevat per capsule van 690 mg:

Actief bestandsdeel Hoeveelheid  
DHA
200 mg
EPA 50 mg

* ADH = aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, volgens de Europese Richtlijn Etikettering 2008/100/EC (of Warenwetbesluit).
** Geen ADH vastgesteld.


Kijk op de tab Kwaliteit voor informatie over de kwaliteit en dosering.

Ingrediënten capsule:
Algenolie (schizochytrium sp), gemodificeerd maïszetmeel, bevochtigingsmiddel (glycerol), zonnebloemolie, verdikkingsmiddel (carrageen), antioxidanten (ascorbylpalmitaat en tocoferolen), natuurlijk aroma (rozemarijn), zuurteregelaar (natriumcarbonaat)

Allergie informatie:
Bevat geen allergenen:

 • Glutenvrij
 • Lactosevrij
 • Bevat geen pinda, soja of vis
 • Geschikt voor vegetariërs en veganisten
Voedingswaarden per capsule:
Energie in kcal 5 kcal
Energie in kJ 20,7 kJ
Koolhydraten 0,2 mg
Eiwitten 0 mg
Vetten 0,5 mg
Vezels 0 mg

Bewaaradvies:
Onze producten zitten in speciale, luchtdichte zakjes. Op de achterkant van de verpakking staat hoe lang het product houdbaar is. Sluit het zakje steeds goed af, bescherm het tegen zonlicht en bewaar het beneden de 25 graden, om verkleuring of plakken te voorkomen. In de handige Flinndal bewaardoosjes kunt u steeds voor een paar weken supplementen doen. Bewaar de rest gewoon in het zakje. Houd voedingssupplementen altijd buiten bereik van jonge kinderen.

Een voedingssupplement is geen vervanging van gevarieerde voeding.
Aanbevolen dosis niet overschrijden.
Buiten bereik van kinderen bewaren.   
Laatste wijziging: 26 november 2014.

Onderzoek

De gezondheidsclaims die wij over dit product doen zijn als wetenschappelijk bewezen beoordeeld door de Europese Unie (EFSA, European Food Safety Authorities). Hieronder vindt u een aantal onderzoeken over de gunstige invloed van DHA en EPA.

1. De gunstige invloed van DHA op volwassenen
http://www.lifesdha.com/Portals/0/PDFs/adult-health.pdf

2. Omega 3 vetzuren EPA en DHA helpen het hart en de bloedvaten gezond te houden
http://www.voorlichtingmvo.nl/gfx/file/Infokaart_Omega-3_vetzuren.pdf

3. Evaluatie van EFSA over EPA en DHA en de gunstige invloed op hart en bloedvaten
http://www.efsa.europa.eu/en/efsajournal/doc/1796.pdf

4. DHA heeft een gunstige invloed op het gezichtsvermogen, evaluatie van de EFSA
http://www.efsa.europa.eu/en/efsajournal/pub/1734.htm

5. DHA heeft een gunstige invloed op de normale hersenfunctie, evaluatie van de EFSA
http://www.efsa.europa.eu/en/efsajournal/pub/1734.htm

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de veelgestelde vragen over Flinndal Omega-3 Plantaardig. Staat uw vraag er niet tussen? Stel deze dan door op het tabblad stel een vraag te klikken aan de linkerkant van deze pagina. Hier vindt u ook alle vragen die zijn gesteld door andere klanten.

Wat is het verschil tussen Flinndal Omega-3 Forte en Flinndal Omega-3 Plantaardig?

Het verschil tussen Flinndal Omega-3 Forte en Flinndal Omega-3 Plantaardig is dat de eerste gemaakt is van visolie en dus dierlijk is, en de tweede is gemaakt uit algen en dus plantaardig is. Ook de capsule en andere hulpstoffen in Flinndal Omega-3 Plantaardig zijn geheel plantaardig, waardoor dit product uitermate geschikt is voor mensen die geen vis willen omdat ze bijvoorbeeld vegetarisch zijn. 

Is Flinndal Omega-3 Plantaardig ook geschikt voor veganisten?
Ja, Flinndal Omega-3 Plantaardig is volledig plantaardig. Ook de capsule en alle andere hulpstoffen zijn van plantaardige oorsprong, dus dit product kan zeker gebruikt worden door veganisten.
Flinndal Omega-3 Plantaardig bevat minder omega-3 vetzuren dan de visolievariant. Is één capsule per dag dan wel voldoende?
Het voedingscentrum adviseert twee maal in de week vis te eten, waarvaan één keer in de week vette vis. Dit komt neer op 450 mg omega 3 visvetzuren per dag. Hiervan is ongeveer de helft (zo’n 200 mg) DHA, want vis bevat ook andere omega 3 soorten. Eén kleine capsule Flinndal Omega-3 Plantaardig bevat precies 200 mg DHA. Het lichaam heeft zowel EPA als DHA nodig. In de Flinndal Omega-3 Plantaardig zit alleen DHA en hiermee is het dus geen volledige vervanging van visolie(capsules). Echter, voor vegetariërs of mensen die om een andere reden geen vis of visoliecapsules willen nemen, is het wel een goed alternatief. Op deze manier krijgt u wel de aanbevolen hoeveelheid DHA binnen
Kan ik Flinndal Omega-3 Plantaardig ook gebruiken tijdens mijn zwangerschap?
U kunt Flinndal Omega-3 Plantaardig blijven gebruiken tijdens de zwangerschap. Juist tijdens de zwangerschap en gedurende de lactatieperiode speelt het (met name het vetzuur DHA) een belangrijke rol bij de ontwikkeling van uw kindje. Wel raden we altijd aan uw arts of verloskundige te raadplegen bij supplementgebruik tijdens de zwangerschap.
Worden de omega 3 vetzuren EPA en DHA uit dezelfde algen gewonnen?
De EPA wordt uit dezelfde algensoort gewonnen als de DHA. De algen zijn afkomstig van de zogenaamde Schizochytrium sp. stam. Ze worden gekweekt in Canada, in speciaal daarvoor bestemde “fermentoren”. Dit is een omgeving waarin micro-organismen onder gecontroleerde omstandigheden (denk aan temperatuur, pH-waarde, toevoer van zuurstof en voedingsstoffen) worden gekweekt. Vervolgens wordt uit deze algen het EPA en DHA-rijke olie extract onttrokken. Onze leverancier voldoet verder aan alle belangrijke kwaliteitsaspecten, zoals HACCP en GMP.

Schrijf uw ervaring over Omega-3 Plantaardig

19 oktober 2016 door: Hatice Sener
Capsules zijn bijzonder gemakkelijk in te nemen, er zit gelukkig geen varkens- of andere dierlijke gelatine in, dat is wél zo prettig! Alleen gaan de capsules na verloop van tijd een beetje aan elkaar plakken, ik denk dat ik ga proberen om ze in de zak zelf te bewaren in plaats van in het doosje. Als moslima ben ik heel blij met deze mogelijkheid!
14 april 2016 door: Mandy
Niks anders dan positief! Erg blij met de alternatieve versie voor visolie. En erg blij met de snelle levering van Flinndal. Alleen na een tijdje wordt het wel wat vochtig in het bewaardoosje, volgende keer bewaar ik het in de zak en hopelijk blijft het dan wel helemaal droog.
18 maart 2015 door: M
Fijn een plantaardig alternatief voor omega-3 uit visolie! Redelijk geprijsd ook.
12 augustus 2014 door: Mirjam
Zo fijn dat er een alternatief is voor de Omega 3 uit vis. Ik ben geen vegetariër, maar waarom in een tijd van overbevissing en uitsterven van vissoorten in hemelsnaam Omega 3 winnen uit vissen als het ook in algen opgeslagen ligt?
21 juli 2013 door: Trudy
Goed voor de zwangere vegetariër. er zijn weinig alternatieven.

Stel uw vraag over Omega-3 Plantaardig

U krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van uw vraag, gaat u ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

U krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van uw vraag, gaat u ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

12 maart 2015 door: Murielle Cordemans
hoeveel EPA per tablet?

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen u graag om elke dag opnieuw het beste uit uzelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.