Weerstand

Vitamine C 500 mg

5 sterren
8 Beoordelingen
Vitamine C 500 mg
5 sterren
8 beoordelingen
 • Voor de weerstand
 • Krachtige dosering: 500 mg vitamine C
 • Bij een verhoogde behoefte
Tijdelijk niet leverbaar
 • Onze pakketten passen door de brievenbus
 • Kies een cadeau in het winkelmandje (bij bestellingen vanaf €40).
 • Binnen gemiddeld 3 werkdagen bij jou thuis.

Beschrijving

Flinndal Vitamine C 500 mg voor de weerstand! Dit tablet bevat maar liefst 500 mg vitamine C. Dat is 625% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. De krachtige (maar ook verantwoordelijke) dosering is speciaal voor mensen met een verhoogde vitamine c behoefte. Denk hierbij aan een tekort aan vitamine C in de voeding of bij roken.

Petra
5 sterren
3/09/2021
Fijn product. Niet zo grote tablet. Nette bezorging door de brievenbus
Bekijk hier alle reviews

Het nut

Vitamine C wordt ook wel ascorbinezuur genoemd en is een in water oplosbare vitamine. Bij vitamine C denk je al snel aan de weerstand. Terecht, maar het heeft naast de weerstand nog veel meer gezondheidsvoordelen. Vitamine C heb je namelijk niet alleen in de wintermaanden nodig, maar het hele jaar door.

Waarom heb je vitamine C nodig?
Waar zit vitamine C in?
Wanneer heb je extra vitamine C nodig?
Waarom Flinndal Vitamine C 500 mg?


Waarom heb je vitamine C nodig?

Weerstand
In eerste instantie heeft vitamine C effect op de vorming van antilichamen. Dit is van belang voor het in stand houden van een gezond immuunsysteem, ook na een fysieke inspanning. Als belangrijke antioxidant helpt vitamine C mee om lichaamscellen te beschermen tegen oxidatieve schade van buitenaf, zoals UV straling of luchtvervuiling.

Huid, botten en zenuwen
Ook draagt vitamine C bij aan de vorming van collageen. Deze stof zorgt voor de opbouw en structuur van weefsels in bloedvaten, spierpezen, kraakbeen, tandvlees, botten en de huid. Daarnaast is vitamine C goed voor het zenuwstelsel.

Geheugen en leerprestatie

Niet alleen voor je lichaam is vitamine C belangrijk, ook voor je hoofd! Zo is vitamine C goed voor het geheugen, concentratievermogen, de leerprestatie en de gemoedstoestand.

Opname van ijzer
Vitamine C bevordert het proces waarbij ijzer uit voeding geabsorbeerd wordt en daarmee beter door je lichaam opgenomen kan worden. Daarnaast is vitamine C van belang voor de energiehuishouding.

Vitamine C is dus goed voor:

 • De weerstand
 • Bescherming lichaamscellen
 • Het zenuwstelsel
 • De opname van ijzer
 • De energiehuishouding
 • Geheugen, concentratievermogen en leerprestatie

Waar zit vitamine C in?

Vitamine C vind je in groente, fruit en aardappelen. Vooral zomerfruit is rijk aan vitamine C. Denk aan kiwi’s, aardbeien en sinaasappels. Maar ook in groenten zoals spruitjes en rode paprika’s is veel van deze vitamine te vinden. Probeer een vitamine C tekort te voorkomen door een gezonde leefstijl.


Wanneer heb je extra vitamine C nodig?
Er zijn bepaalde situaties waarin je extra vitamine C nodig hebt. Je hebt dan een verhoogde behoefte aan vitamine C. Denk bijvoorbeeld aan de volgende situaties:

Te weinig vitamine C in voeding
Eet je te weinig gevarieerd of onvoldoende groente en fruit? Dan zou je extra vitamine C kunnen gebruiken.

Alcohol
Het regelmatig drinken van alcohol zorgt ervoor dat je lichaam minder vitaminen opneemt.

Roken
Nicotine breekt vitamine C af dus ook wanneer je rookt heb je een verhoogde behoefte aan vitamine C.

Weerstand
Kan je weerstand ondersteuning gebruiken, dan is extra vitamine C aan te raden.


Waarom Flinndal Vitamine C 500 mg?

Flinndal Vitamine C 500 mg bevat, zoals de naam al aangeeft, 500 mg vitamine C. Dit is 625% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH). Maar waarom hebben we gekozen voor 500 mg vitamine C? We hebben hiervoor gekozen omdat dit een krachtige, maar wel verantwoorde, dosering is voor iedereen die behoefte heeft aan extra vitamine C. Hierdoor krijg je in combinatie met je voeding niet teveel vitamine C binnen. Bij meer dan 1000 mg vitamine C per dag plas je het namelijk weer uit en dat is zonde.

Kies voor kwaliteit

 • HACCP gecertificeerde productie
 • Geen onnodige toevoegingen
 • Verantwoord gedoseerd
 • Samengesteld o.b.v. wetenschappelijke inzichten

Neem niet teveel vitamine C

Onderzoek heeft aangetoond dat er een grens zit aan de hoeveel vitamine C die een lichaam dagelijks kan opnemen. Die grens is 1000 mg. Krijg je meer binnen dan heeft dat geen zin, want je lichaam plast het overschot aan vitamine C uit. Hierdoor denken veel mensen dat het geen kwaad kan als je te veel vitamine C binnenkrijgt. Toch is het ook met deze vitamine van belang om er op te letten dat je niet structureel de maximaal veilige hoeveelheid overschrijdt (2000 mg per dag), want dat kan nierstenen veroorzaken.

Inhoud en gebruik

Hieronder staat vermeld welke ingrediënten er in dit product zitten en hoe je het product moet gebruiken. Lees deze informatie goed door.

Ingrediënten
Aanbevolen gebruik
Innemen
Allergie-informatie
Bewaaradvies


Ingredienten en dosering     Ingrediënten en dosering


Flinndal Vitamine C 500 mg bevat per tablet van 780 mg:

Actief bestanddeel Verbinding Hoeveelheid % ADH*
Vitamine C ascorbinezuur 500 mg 625


* ADH = aanbevolen dagelijkse hoeveelheid volgens de Europese Richtlijn Etikettering 2008/100/EC (of Warenwetbesluit).
** = geen ADH vastgesteld


Kijk op de tab Kwaliteit voor informatie over de kwaliteit en dosering.
Ingrediënten

Ascorbinezuur (vitamine C), vulstof (microkristallijne cullulose), coating (vulstof: hydroxypropylmethylcellulose, talk, hydroxypropylcellulose, kleurstof: titanium dioxide, emulgator: middellange keten vetzuren en bevochtigingsmiddelen: glycerine), antiklontermiddelen (glycerol, siliciumdioxide, magnesiumstearaat).


Dit product is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Veggie Veganaanbevolen gebruik     Aanbevolen gebruik


Voor wie Dagdosering
Kinderen vanaf 14 jaar 1 tablet per dag
Volwassenen 1 tablet per dag

Aanbevolen dagelijkse dosering niet overschrijden. Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde, evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn. Raadpleeg voor gebruik een arts in geval van zwangerschap, borstvoeding, medicijngebruik of bij ziekte.
Innemen     Innemen


Bij voorkeur innemen voor of tijdens de maaltijd met een glas water.

Moeite met tabletten innemen? Klik hier voor een tablettensnijder. Of kies voor Flinndal Vitamine C Forte Kauwtablet.
Allergie-informatie


Dit product bevat geen van de volgende allergenen:


Gluten Lactose Noten Pinda Schaal en schelpdieren Vis SojaBewaaradvies     Bewaaradvies


Onze producten zitten in speciale, luchtdichte zakjes. Op de achterkant van de verpakking staat hoe lang het product houdbaar is. Sluit het zakje steeds goed af, bescherm het tegen zonlicht en bewaar het beneden de 25 graden, om verkleuring of plakken te voorkomen. 

Houd voedingssupplementen altijd buiten bereik van jonge kinderen.

Laatste wijziging: 16 juni 2020.

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de veelgestelde vragen over Flinndal Vitamine C 500 mg. Staat jouw vraag er niet tussen? Klik op de 'Stel een vraag' button hierboven en stuur jouw vraag in.

Gebruik
1. Voor wie is Flinndal Vitamine C 500 mg geschikt?
Er zijn bepaalde situaties waarin iemand extra vitamine C kan gebruiken. Bijvoorbeeld ter ondersteuning voor de weerstand, als je veel rookt, bij herstel na ziekte of bij een tekort aan vitamine C in de dagelijkse voeding.

Flinndal Vitamine C 500 mg is geschikt voor iedereen vanaf 14 jaar.

2. Ik rook dagelijks. Heb ik extra vitamine C nodig?
Er zijn situaties waarin je een verhoogde behoefte aan vitamine C hebt, zoals bij roken. Nicotine breekt namelijk vitamine C af. Flinndal Vitamine C 500 mg bevat, zoals de naam doet vermoeden, 500 mg Vitamine C. Dat is 625% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH). Dit is een krachtige, maar verantwoorde dosering speciaal voor mensen die een verhooge behoefte hebben aan vitamine C. Dagelijks mag je 1000 mg vitamine C binnenkrijgen, dus Flinndal Vitamine C 500 mg kun je zonder problemen naast je dagelijkse voeding gebruiken.
Vegetariërs en veganisten
1. Is Flinndal Vitamine C 500 mg geschikt voor vegetariërs en veganisten?
Ja, Flinndal Vitamine C 500 mg is geschikt voor vegetariërs en veganisten.
Combineren met meerdere voedingssupplementen
1. Kan ik Flinndal Vitamine C 500 mg combineren met andere voedingssupplementen?
Ja, Flinndal Vitamine C 500 mg kan zonder problemen worden gecombineerd met andere producten van Flinndal? Om te controleren hoeveel vitaminen en mineralen je gebruikt met onze producten kun je gebruik maken van onze Flinndal Maximaal Veilig Module.
Dosering
1. Waarom bevat vitamine C 500 mg 625% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid?
Onderzoek heeft aangetoond dat er een grens is aan hoeveel vitamine C een lichaam dagelijks kan opnemen. De grens is 1000 mg. Flinndal Vitamine C 500 mg bevat, zoals de naam al doet vermoeden, 500 mg vitamine C. Dit is een krachtige, maar verantwoorde dosering. Zodat je naast je voeding niet onnodig veel binnenkrijgt. Speciaal voor mensen met een verhoogde behoefte aan vitamine C.
Time-released
1. Is Flinndal Vitamine C 500 mg time-released?
Nee, de tabletten van Flinndal Vitamine C 500 mg zijn niet time-released.
Leeftijd
1. Vanaf welke leeftijd mag Flinndal Vitamine C 500 mg worden gebruikt?
Flinndal Vitamine C 500 mg is geschikt voor mensen vanaf 14 jaar. Het product is vrij hoog (maar verantwoord) gedoseerd en daardoor niet geschikt voor jonge kinderen. Voor kinderen vanaf 1 jaar hebben wij Flinndal Multi Junior in ons assortiment. Dit is een multivitamine in de vorm van een kauwtablet die de belangrijkste vitaminen en mineralen bevat die je kind nodig heeft voor de groei en ontwikkeling. 

Samenstelling
1. Wat is het verschil tussen het synthetisch verkregen L-ascorbinezuur en het natuurlijke L-ascorbinezuur?
Je lichaam kan geen onderscheid maken tussen synthetisch en natuurlijk verkregen L-ascorbinezuur. Hierdoor is het verschil in effectiviteit ook niet anders. De vitamine C in Flinndal Vitamine C 500 mg is op een synthetische manier verkregen.

Stel een vraag

Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Vergelijkbare producten

Curcumine Forte
Curcumine Forte
4,5 sterren
(104)
Vanaf € 18,45
Bekijk product
Vezel Complex
Vezel Complex
4,7 sterren
(76)
Vanaf € 9,45
Bekijk product
Omega-3 Forte
Omega-3 Forte
4,7 sterren
(149)
Vanaf € 12,45
Bekijk product
Multi
Multi
4,7 sterren
(92)
Vanaf € 10,45
Bekijk product
Multi 50+ Man
Multi 50+ Man
4,6 sterren
(67)
Vanaf € 11,45
Bekijk product

Vaak samen gekocht

Curcumine Forte
Curcumine Forte
4,5 sterren
(104)
Vanaf € 18,45
Bekijk product
Vezel Complex
Vezel Complex
4,7 sterren
(76)
Vanaf € 9,45
Bekijk product
Omega-3 Forte
Omega-3 Forte
4,7 sterren
(149)
Vanaf € 12,45
Bekijk product
Multi
Multi
4,7 sterren
(92)
Vanaf € 10,45
Bekijk product
Multi 50+ Man
Multi 50+ Man
4,6 sterren
(67)
Vanaf € 11,45
Bekijk product
Cholesterol
Cholesterol
4,3 sterren
(71)
Vanaf € 15,45
Bekijk product

Beoordelingen Vitamine C 500 mg

5,0 van 5 sterren
Aantal reviews: 8
5 sterren
8
4 sterren
0
3 sterren
0
2 sterren
0
1 sterren
0

Laat een beoordeling achter

We zijn benieuwd naar je bevindingen. Schrijf je ervaring over dit product en help zo anderen bij het maken van hun keuze. Als je vragen of opmerkingen hebt over bijvoorbeeld de prijs of levertijd, kunnen we je beter helpen bij onze klantenservice, ook zij staan graag voor je klaar.

Deze naam wordt op onze site getoond bij de review
E-mailadres wordt niet getoond bij de review
Onze producten volgen de regels van de KOAG KAG (De Keuringsraad) en EFSA met betrekking tot gezondheidsproducten. Gezondheidsproducten mogen niet worden aangeprezen als geneesmiddelen. Daarom halen we beoordelingen of fragmenten uit beoordelingen weg die verwijzen naar een ziekte of (pijn)klacht. We stellen het op prijs als je hier rekening mee wilt houden en je beoordeling vooral formuleert op basis van gebruiksgemak en de algemene werking of tevredenheid.

Laatste 5 beoordelingen

Petra
5 sterren
3/09/2021
Fijn product. Niet zo grote tablet. Nette bezorging door de brievenbus
W.M.G. Erkelens
5 sterren
25/07/2021
Alle producten die ik gebruik super Ben zeer tevreden goede en snelle levering.
Ellie
5 sterren
15/05/2021
Ik bestel al jaren bij Flinndal. Geweldige producten en zeer goede kwaliteit, makkelijk en goede uitleg op de site. Deze vitamine is makkelijk in te nemen. Ik ben zeer tevreden.
Trudy
5 sterren
20/03/2021
Bevalt goed
Jolanda
5 sterren
14/03/2021
Bestel al jaren bij Flinndal. Ben zeer tevreden over de producten die ik bestel. Snelle levering,goede kwaliteit
Femke
5 sterren
13/11/2020
Fijn product, snelle levering. Makkelijk in te nemen.
Theo Nederveen
5 sterren
24/10/2020
Prima product, en levering..
Daphne
5 sterren
10/09/2020
Hele fijne vitamines! Ik heb ze nu al een tijdje in gebruik nadat ik andere wou vervangen die ik moeilijk wegkreeg. Deze zijn ideaal. Smaakloos en krijg ze zonder problemen doorgeslikt ook al zijn ze best groot!