Terug naar overzicht

8 redenen om in beweging te blijven

8 redenen om in beweging te blijven
Flinndal
15/02/2019
0 Reacties

beweging

Bewegen is gezond! Niet alleen voor uw fysieke gezondheid, maar ook voor uw geestelijke balans. Even lekker uitwaaien door een wandeling op het strand of een uurtje sporten na uw werk. Het zorgt ervoor dat u uw hoofd leegmaakt en u ook na het sporten nog een ontspannen gevoel ervaart. Juist als u het druk heeft is het daarom goed om regelmatig te sporten en te bewegen


8 redenen om in beweging te blijven

Hieronder vindt u 8 redenen om in beweging te blijven. Om te profiteren van deze voordelen kunt u bijvoorbeeld gaan zwemmen, fietsen, wandelen, aan yoga doen of ga sporten bij een sportschool of een sportvereniging.


1. Het vermindert kans op hoge bloeddruk

Bij het ouder worden, verhoogt ook de kans op een hoge bloeddruk. Dit komt doordat de aderen stijver en nauwer worden. Door regelmatig uw hartslag te verhogen door middel van beweging, zorgt u voor een goede conditie van uw hart en bloedvaten, de bloedcirculatie, soepele bloedvaten en een verlaging van de bloeddruk.


2. Het verlaagt stress

Even lekker uitwaaien door een wandeling op het strand of een uurtje sporten na uw werk; het zorgt ervoor dat u uw hoofd leegmaakt en u ook na het sporten nog een ontspannen gevoel ervaart, zowel geestelijk als lichamelijk. Juist als u het druk heeft is het daarom goed om regelmatig te bewegen of te sporten.


3. Het is goed voor sociale contacten

Samen met een vriend of vriendin sporten is erg gezellig. Sociale contacten maken zelfs gelukkig, dus zo slaat u twee vliegen in één klap. Door lid te worden van een sportschool of een sportvereniging kunt u bovendien weer nieuwe sociale contacten opdoen.


4. Minder kans op vallen (bij ouderen)

Vooral voor mensen van 55 jaar en ouder is lichamelijke beweging belangrijk. Uit onderzoek van Stichting Consument en Veiligheid is gebleken dat een derde van de senioren van 55 jaar en ouder minstens één keer per jaar valt. Van de ouderen die vallen belandt ongeveer 10% op de eerste hulpafdeling, wat neerkomt op ongeveer 100.000 bezoeken per jaar.

De botdichtheid neemt af na uw dertigste, waardoor de botten brozer worden. Sporten helpt om dit tegen te gaan. Botten worden namelijk sterker naarmate u ze meer belast en zwakker als u ze minder belast.


5. Verbetert de conditie en geeft energie

Door te bewegen, krijgt u letterlijk meer lucht. Uw conditie verbetert en daarmee ook uw longinhoud. Zo raakt u minder snel buiten adem en heeft u ook meer energie.


6. Het geeft u een goed gevoel

Door te bewegen, maakt uw lichaam de gelukshormonen endorfine en serotonine aan. Dit heeft een positieve invloed op de gemoedstoestand en geeft een goed gevoel. Endorfine heeft bovendien een kalmerend effect, waardoor u zich na het sporten vaak ook ontspannen voelt.


7. Het is goed voor de spijsvertering

Voldoende bewegen en sporten is belangrijk voor een goede spijsvertering, omdat lichaamsbeweging de beweging van de darmen bevordert. De darmdarmmotoriek is belangrijk voor de vertering en de stoelgang. Heeft u last van uw darmen of een opgeblazen gevoel? Dan kunt u kijken of beweging de klachten kunnen verminderen.


8. Helpt lichaamsgewicht op peil te houden of bij het afvallen

Door te bewegen bouwt u meer spierweefsel en botcellen op. Hierdoor krijgt u meer (spier)kracht en het verhoogt ook nog eens de stofwisseling in uw lichaam. Zo valt u ook sneller af. Bovendien verbrandt u kilocalorieën door te sporten. Wanneer u minder kilocalorieën binnenkrijgt uit uw voeding dan je verbrandt op een dag, zult u afvallen.


Aanbevolen producten

Curcumine Forte
Curcumine Forte
4,5 sterren
(104)
Vanaf € 18,45
Bekijk product
Glucosamine
Glucosamine
4,6 sterren
(79)
Vanaf € 16,95
Bekijk product
Arthorol Pro
Arthorol Pro
5 sterren
(1)
Vanaf € 24,95
Bekijk product
Glucosamine Chondroitine MSM
Glucosamine Chondroitine MSM
4,3 sterren
(40)
Vanaf € 18,95
Bekijk product
Calcium Magnesium
Calcium Magnesium
4,6 sterren
(111)
Vanaf € 8,95
Bekijk product
Multi 70+
Multi 70+
4,4 sterren
(114)
Vanaf € 11,45
Bekijk product
Vitamine D
Vitamine D
4,7 sterren
(106)
Vanaf € 6,95
Bekijk product
Sport & Spieren
Sport & Spieren
4,6 sterren
(11)
Vanaf € 26,31
Bekijk product
Magnesium Kauwtablet
Magnesium Kauwtablet
4,6 sterren
(159)
Vanaf € 11,45
Bekijk product
Calcium Kauwtablet
Calcium Kauwtablet
4,8 sterren
(41)
Vanaf € 9,95
Bekijk product

Lees ook

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

Als bomen weer prachtige rode en gele kleuren krijgen; de dagen voelbaar korter worden; en je stiekem alweer zin krijgt om met een beker warme chocomel onder een dekentje op de bank te ploffen, dan weet je: de zomer is voorbij, de herfst maakt zijn intrede. Maar hoe houd je nou dat heerlijke energieke gevoel vast dat je in de zomer hebt opgedaan? Lees onze 5 tips!

Lees meer Lees meer
Het verschil tussen cafeïne en theïne

Het verschil tussen cafeïne en theïne

De woorden cafeïne en theïne heeft u vast weleens voorbij horen komen. Maar weet u eigenlijk wat het verschil is? Het is een interessant verhaal en wij geven u graag het verlossende antwoord.

Lees meer Lees meer
Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!

Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!

Bij het ouder worden, kan het bewegen lastiger worden. Toch is beweging een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Wij vertellen u graag waarom beweging belangrijk is én hoe u het makkelijker kan maken.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"8 redenen om in beweging te blijven"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen twee werkdagen per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties