Terug naar overzicht

6 tips om gefocust aan het werk te gaan

6 tips om gefocust aan het werk te gaan
Lisa
13/11/2019
0 Reacties

6 tips om gefocust aan het werk te gaan

Gefocust werken is niet voor iedereen zo makkelijk als het klinkt. Is er een belangrijke deadline die snel nadert, maar blijft uw focus weg? Wij delen onze 6 tips om gefocust aan het werk te gaan.


1. Werk in blokken

Een grote opdracht op de planning? Probeer vooral niet in één zit de gehele taak af te krijgen. Dat werkt voor uw focus alleen maar averechts. Hak zo’n grote opdracht eens in meerdere blokken op. Zo houdt u overzicht én weet u precies wanneer u welk deel gaat uitwerken. Hierdoor blijf u langer gefocust en maakt u waarschijnlijk minder fouten.


2. To do list

Een to do list geeft een overzichtelijk beeld van de taken die gedaan moeten worden. In één oogopslag ziet u wat u moet doen, maar ook wat u al gedaan heeft. Het afstrepen van een taak geeft veel voldoening!

Tip: Wilt u nog meer uit uw to do list halen? Maak er dan een goede tijdsplanning bij. Zo weet u precies wanneer u gas moet bijgeven of even pauze kan nemen.


3. Werk offline

Online is er veel afleiding te vinden. Facebook, Instagram en Twitter checken, zorgt al gauw voor een kwartier social media plezier. Dat wilt u absoluut niet als u geconcentreerd aan het werk moet. Leg uw mobiel in een andere kamer neer en zet de meldingen op uw laptop uit. Hierbij doelen we ook op de meldingen van uw mailbox. Want ook dat blijft de gehele dag doorgaan.


4. Van werkplek veranderen

Ook uw werkomgeving kan veel verschil maken in het wel of niet kunnen focussen. Kletsen mensen op kantoor veel, maar moet u echt die ene deadline zien te halen? Ga eens in een koffietentje om de hoek zitten. U zult zien dat een andere werkplek veel verschil kan maken.


5. Beloon uzelf

Een beloningssysteem kan van pas komen. Spreek met uzelf af dat u na het afronden van een bepaalde opdracht iets mag waar u naar uit kijkt. Denk aan een kopje thee drinken, een aflevering van uw lievelingsserie kijken of een praatje maken met een collega. Maar let op: als u de opdracht niet goed hebt afgerond, laat de beloning dan aan u voorbij gaan. Probeer het eens en ervaar wat het voor u doet.


6. Bewegen

Tussendoor even bewegen werkt stimulerend voor de hersenen. U zult merken dat u na het bewegen, een betere concentratie hebt en minder snel afgeleid raakt. Tijdens werktijd bewegen klinkt voor velen onmogelijk. Maar we hebben het niet over de sportschool! Loop de trap eens op en af of ga aan de overkant van de straat een kopje koffie halen. Alle beweging is mooi meegenomen.

Welke van deze 6 tips gaat u implementeren?

Aanbevolen producten

Glucosamine
Glucosamine
4,6 sterren
(79)
Vanaf € 16,95
Bekijk product
Arthorol Pro
Arthorol Pro
5 sterren
(1)
Vanaf € 24,95
Bekijk product

Lees ook

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

Als bomen weer prachtige rode en gele kleuren krijgen; de dagen voelbaar korter worden; en je stiekem alweer zin krijgt om met een beker warme chocomel onder een dekentje op de bank te ploffen, dan weet je: de zomer is voorbij, de herfst maakt zijn intrede. Maar hoe houd je nou dat heerlijke energieke gevoel vast dat je in de zomer hebt opgedaan? Lees onze 5 tips!

Lees meer Lees meer
Het verschil tussen cafeïne en theïne

Het verschil tussen cafeïne en theïne

De woorden cafeïne en theïne heeft u vast weleens voorbij horen komen. Maar weet u eigenlijk wat het verschil is? Het is een interessant verhaal en wij geven u graag het verlossende antwoord.

Lees meer Lees meer
Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!

Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!

Bij het ouder worden, kan het bewegen lastiger worden. Toch is beweging een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Wij vertellen u graag waarom beweging belangrijk is én hoe u het makkelijker kan maken.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"6 tips om gefocust aan het werk te gaan"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen twee werkdagen per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties