Terug naar overzicht

Recept: Cheesecake met blauwe bessen en citroen

Recept: Cheesecake met blauwe bessen en citroen
Flinndal
24/05/2018
0 Reacties

Cheesecake

Cheesecake is een taart op basis van roomkaas. Ideaal voor de zoetekauwen onder ons en een leuke traktatie voor op een verjaardag of ander feestje. Deze taart kunt u maken in allerlei verschillende smaken zoals citroen, aardbei, chocolade of kers. Ook de bodem kunt u iedere keer anders maken. Dit recept heeft als basis blauwe bessen en citroen, fris en zoet tegelijk.



Wat heeft u nodig: (voor 6 personen)

Voor de bodem:
  • 300 gram ongezouten boter, op kamer temperatuur
  • 100 gram kristalsuiker
  • Schil van een citroen
  • 250 gram bloem
  • Zout
  • Een bakblik in brownievorm, ongeveer 28 x 18 cm of in een taartvorm met een doorsnede van 18 of 24 cm.

Voor de bosbessen-citroenvulling:
  • 250 gram blauwe bessen
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • Rasp van een halve citroen
  • Sap van een citroen

Voor de roomkaasvulling:
  • 200 gram roomkaas
  • 100 gram kristalsuiker
  • Rasp van een halve citroen
  • 1 eetlepel vanille essence
  • 2 eieren

Zo maakt u het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Voor de bodem:

Vet een bakblik in en bekleed met bakpapier. Mix de boter (op kamer temperatuur) met de suiker en citroenrasp tot een romig mengsel. Voeg de bloem toe en een snuf zout en mix dit goed door elkaar. Verdeel het deeg over de bodem en druk het aan. Bak het in 20 minuten in de oven.


Voor de vulling:

Doe alle ingrediënten voor de vulling in een pannetje. Verwarm op een gemiddeld vuurtje voor 5 tot 10 minuten. Zet het vuur uit en laat het mengsel een beetje afkoelen.


Voor de roomkaasvulling:

Mix de roomkaas met suiker, citroensap en vanille door elkaar. Voeg hierna een voor een de eieren erbij en mix dit goed door.

Als de bodem klaar is en een beetje is afgekoeld, kunt u het roomkaasmengsel erover verdelen. Verdeel vervolgens de blauwe bessen erover met maximaal 2/3 vocht van het vocht uit het pannetje. Pak een mes en ga met het puntje voorzichtig zigzaggend door het roomkaasmengsel. Zo ontstaat een mooi patroontje.

Bak de cheesecake nog even in de oven voor ongeveer 30 tot 40 minuten gaar. Hij hoeft niet helemaal vast te staan en mag nog een klein beetje bewegen, maar als u twijfelt laat hem dan nog 5 minuten in de oven staan. Als de cheesecake gaar is, zet de oven dan uit maar laat de cheesecake wel nog een uur in de oven staan met de deur op een lichte kier. Zo kan hij rustig afkoelen. Zet hem daarna in de koelkast voor ook ongeveer 1 uur om verder op te stijven.

Eet smakelijk!

Laat u ons weten wat u van dit recept vindt? Deel het hieronder in een reactie.


Aanbevolen producten

Multi Junior Kauwtablet
Multi Junior Kauwtablet
4,4 sterren
(37)
Vanaf € 8,45
Bekijk product

Lees ook

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

Als bomen weer prachtige rode en gele kleuren krijgen; de dagen voelbaar korter worden; en je stiekem alweer zin krijgt om met een beker warme chocomel onder een dekentje op de bank te ploffen, dan weet je: de zomer is voorbij, de herfst maakt zijn intrede. Maar hoe houd je nou dat heerlijke energieke gevoel vast dat je in de zomer hebt opgedaan? Lees onze 5 tips!

Lees meer Lees meer
Het verschil tussen cafeïne en theïne

Het verschil tussen cafeïne en theïne

De woorden cafeïne en theïne heeft u vast weleens voorbij horen komen. Maar weet u eigenlijk wat het verschil is? Het is een interessant verhaal en wij geven u graag het verlossende antwoord.

Lees meer Lees meer
Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!

Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!

Bij het ouder worden, kan het bewegen lastiger worden. Toch is beweging een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Wij vertellen u graag waarom beweging belangrijk is én hoe u het makkelijker kan maken.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Recept: Cheesecake met blauwe bessen en citroen "
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen twee werkdagen per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties