Terug naar overzicht

Recept: Hartige taart met groenten en kip

Recept: Hartige taart met groenten en kip
Flinndal
17/11/2016
0 Reacties

omelet met groenten

Hartige taart is eenvoudig te maken en is erg geschikt om uw restjes groenten in de verwerken. U kunt verschillende soorten groenten zoals paprika, courgette of ui toevoegen, maar u kunt ook variëren met vlees (zoals kip, ham of spek) en kaas (zoals geitenkaas, Hollandse kaas of blauwe kaas).


Hieronder vindt u een recept voor een hartige taart. Dit recept kunt u eenvoudig zelf aanpassen door de groenten te vervangen door de groenten die u zelf nog in de koelkast hebt liggen. Ook de kip is optioneel en kunt u weglaten of vervangen door een andere vleessoort.


Ingrediënten voor 1 hartige taart (ongeveer 8 stukjes):

  • Bladerdeeg of deeg voor het maken van hartige taart
  • Boter of olie voor invetten van springvorm
  • 400 gram kip
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • Champignons
  • Ui
  • 3 eieren
  • Potje crème fraîche of andere room
  • Geraspte kaas
  • Zout en peper

Zo maakt u het:

Verwarm de oven voor op 180 graden (of kijk naar de instructies op het pak deeg). Haal het deeg uit de verpakking en vet de springvorm in met wat boter. Leg het deeg zonder folie in de springvorm en druk goed aan. Snij eventueel het teveel aan deeg weg.

Snij de kip in blokjes en bak deze mooi bruin. U kunt de kip op smaak brengen met zout en peper. Snij ondertussen de groenten in blokjes en bak deze kort mee met de kip. Leg alles in een vergiet en laat even uitlekken.

Klop de eieren los met de crème fraîche en roer de kaas erdoorheen. Leg vervolgens de groenten op het deeg en giet het eimengsel eroverheen. Strooi nog wat kaas over de taart en zet deze ongeveer 35 tot 45 minuten in de oven.


Geen bladerdeeg in huis?

Deeg voor een hartige taart kunt u ook prima zelf maken met slechts een aantal ingrediënten die iedereen eigenlijk altijd wel in de keuken heeft staan.

Ingrediënten voor deeg
  • 200 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 100 gram koude boter
  • 1 ei
  • 1 eetlepel koud water
Zo maakt u het:

Zeef de bloem en het zout boven een kom en voeg vervolgens de stukjes boter toe. Meng alles goed door elkaar tot er een kruimelige deeg ontstaat (dit mag met de hand of in de keukenmachine). Voeg vervolgens al roerend het ei en het water toe en mix alles tot er een samenhangend deeg ontstaat. Is het deeg iets te droog, voeg dan nog wat water toe. Wanneer het deeg te plakkerig is, kunt u nog wat bloem toe voegen.

Kneed het deeg kort tot een bal (dit is erg belangrijk, want het deeg mag niet te warm worden van uw handen) en wikkel het in vershoudfolie. Laat het 30 minuten in de koelkast rusten.

Bestoof een werkblad met bloem en leg het deeg hierop. Rol het uit tot een ronde lap die in uw springvorm past. Vervolgens kunt u de stappen van het recept hierboven volgen om te vullen.



Lees ook

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

Als bomen weer prachtige rode en gele kleuren krijgen; de dagen voelbaar korter worden; en je stiekem alweer zin krijgt om met een beker warme chocomel onder een dekentje op de bank te ploffen, dan weet je: de zomer is voorbij, de herfst maakt zijn intrede. Maar hoe houd je nou dat heerlijke energieke gevoel vast dat je in de zomer hebt opgedaan? Lees onze 5 tips!

Lees meer Lees meer
Het verschil tussen cafeïne en theïne

Het verschil tussen cafeïne en theïne

De woorden cafeïne en theïne heeft u vast weleens voorbij horen komen. Maar weet u eigenlijk wat het verschil is? Het is een interessant verhaal en wij geven u graag het verlossende antwoord.

Lees meer Lees meer
Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!

Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!

Bij het ouder worden, kan het bewegen lastiger worden. Toch is beweging een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Wij vertellen u graag waarom beweging belangrijk is én hoe u het makkelijker kan maken.

Lees meer Lees meer

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties