Terug naar overzicht

Hoe eet u meer groenten? 7 tips

Hoe eet u meer groenten? 7 tips
Flinndal
21/03/2016
0 Reacties

groenten.jpg


De Hoge Gezondheidsraad adviseert om dagelijks tenminste 200 gram groenten te eten. Als u alleen groente eet tijdens het avondeten, dan is het lastig om deze norm te halen. Hoe zorgt u er voor dat u meer groenten eet? Wij geven zeven tips!


Groenten zitten vol met vezels, vitaminen en mineralen

Het eten van groenten is belangrijk omdat het boordevol voedingsvezels, vitaminen en mineralen zit die het lichaam hard nodig heeft. Hierbij is variatie tussen verschillende groenten essentieel. In broccoli zitten namelijk andere vitaminen en mineralen dan bijvoorbeeld in spinazie of in bloemkool. Door verschillende soorten met elkaar af te wisselen, krijgt u de juiste hoeveelheid voedingsstoffen binnen.


7 tips om meer groenten te eten

Het eten van groenten heeft dus veel voordelen! Bovendien zijn groenten caloriearm en kunt u er dus niet snel te veel van eten. Met een kleine aanpassing in uw dagelijkse voeding bent u al snel op de goede weg naar meer groente. Wij geven u zeven tips:

  1. Begin u dag met groenten
    Voeg bijvoorbeeld eens spinazie of boerenkool toe aan een smoothie. Begin met een handjevol en voeg elke dag een beetje extra toe zodat u aan de smaak kunt wennen. Voor u het weet drinkt u elke dag een smoothie boordevol groenten! Geen smoothie-liefhebber? Leg een schijfje tomaat op uw boterham met kaas of maak een omelet met groenten. Kortom, eigenlijk heeft u geen excuus meer om groenten bij het ontbijt over te slaan.
  2. Ga zelf aan de slag in de keuken met meer groenten
    Maak een heerlijke groentenpasta van kikkererwten of bonen voor op uw brood. Vul een paprika met maïs, gehakt, rijst, ui en tomaten en u heeft zo al een gezonde maaltijd. Op zoek naar een culinair recept? Maak dan eens een groentecarpaccio. Veel vleesgerechten kunt u omtoveren tot groentengerechten zoals een carpaccio van komkommer of rode biete
  3. De 2/3 regel
    Zorg ervoor dat uw bord bij het avondeten tenminste voor de helft uit groenten en fruit bestaat. Voedingswetenschappers van Harvard hebben een 'Healthy Eating Plate' gemaakt. Daarin laten zij zien hoe uw bord ingedeeld zou moeten zijn. Volgens deze voedingswetenschappers moet de helft van uw bord bestaan uit groenten en fruit, waarvan 2/3 groenten en 1/3 fruit. Het andere deel van uw bord moet voor de helft (dus een kwart van het totale bord), gevuld worden met volkoren granen (zoals quinoa, boekweit, zilvervliesrijst of volkoren pasta) en een kwart van het totale bord hoogwaardige eiwitten (zoals vis, gevogelte, eieren of bonen).
  4. Maak een soep van verse groenten
    Zo lepelt u de groente letterlijk naar binnen. Soep is ideaal omdat u het eigenlijk van elke groente wel kunt maken. Varieer bijvoorbeeld met pompoen, broccoli, courgette, wortel of knolselderij. Uiteraard kunt u ook kiezen voor een groentesoep met allerlei verse groenten.  
  5. Weeg uw groenten af
    Op deze manier krijgt u meer inzicht in de hoeveelheid groente die u op een dag eet.
  6. Eet groente ook als tussendoortje
    Snoeptomaatjes, wortels of een kleine salade zijn gezond en daarom heel geschikt als tussendoortje. Of smeer avocado op een rijstewafel. Alle kleine beetjes helpen.
  7. Gebruik een spirelli
    Een spirelli of spiraalsnijder is een handig keukenattribuut waarmee u ‘spaghetti’ maakt van allerlei groenten zoals courgette of wortel. Deze kunt u dan samen eten met een saus. Het is dus een pasta gemaakt van groenten.

Uiteraard kunt u nog veel meer doen om extra groenten te eten. Wat zijn uw tips? Deel ze hieronder! 

Aanbevolen producten

Multi
Multi
4,7 sterren
(92)
Vanaf € 10,45
Bekijk product
Calcium Magnesium
Calcium Magnesium
4,6 sterren
(111)
Vanaf € 8,95
Bekijk product
IJzer
IJzer
Vanaf € 7,95
Bekijk product
Multi Junior Kauwtablet
Multi Junior Kauwtablet
4,4 sterren
(37)
Vanaf € 8,45
Bekijk product
Calcium Kauwtablet
Calcium Kauwtablet
4,8 sterren
(41)
Vanaf € 9,95
Bekijk product
Zink
Zink
4,8 sterren
(9)
Vanaf € 7,95
Bekijk product
Vitamine B-complex
Vitamine B-complex
4,7 sterren
(69)
Vanaf € 7,45
Bekijk product
Curcumine Forte
Curcumine Forte
4,5 sterren
(104)
Vanaf € 18,45
Bekijk product
Vitamine D
Vitamine D
4,7 sterren
(106)
Vanaf € 6,95
Bekijk product
Vitamine C Forte
Vitamine C Forte
4,7 sterren
(45)
Vanaf € 8,45
Bekijk product

Lees ook

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

Als bomen weer prachtige rode en gele kleuren krijgen; de dagen voelbaar korter worden; en je stiekem alweer zin krijgt om met een beker warme chocomel onder een dekentje op de bank te ploffen, dan weet je: de zomer is voorbij, de herfst maakt zijn intrede. Maar hoe houd je nou dat heerlijke energieke gevoel vast dat je in de zomer hebt opgedaan? Lees onze 5 tips!

Lees meer Lees meer
Het verschil tussen cafeïne en theïne

Het verschil tussen cafeïne en theïne

De woorden cafeïne en theïne heeft u vast weleens voorbij horen komen. Maar weet u eigenlijk wat het verschil is? Het is een interessant verhaal en wij geven u graag het verlossende antwoord.

Lees meer Lees meer
Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!

Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!

Bij het ouder worden, kan het bewegen lastiger worden. Toch is beweging een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Wij vertellen u graag waarom beweging belangrijk is én hoe u het makkelijker kan maken.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Hoe eet u meer groenten? 7 tips"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen twee werkdagen per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties