Terug naar overzicht

Zijn uw voeten al zomerproof?

Zijn uw voeten al zomerproof?
Flinndal
18/06/2018
0 Reacties

Voeten

We hebben al mogen genieten van een paar mooie zomerse dagen dit jaar en hiermee ook de warme en dichte schoenen verruild voor sandalen, slippers of ander zomers schoeisel. Dit zorgt er ook voor dat we ons iets bewuster worden van hoe onze voeten eruit zien. Is er bijvoorbeeld veel eelt? Hoe zien de nagels eruit? Of is er sprake van droge voeten?


Of u nu uw voeten laat zien deze zomer of niet, een goede voetverzorging is altijd belangrijk. 


Onze voeten

Een voet bestaat uit onder andere botten, gewrichten en spieren. Zo heeft een voet 26 botjes, 33 gewrichten en 10 spieren of pezen. Daarnaast hebben onze voeten samen ongeveer 250.000 zweetkliertjes die ruim 250 ml vocht per dag afscheiden. Deze zweetkliertjes zijn dus verantwoordelijk voor de zweetvoeten die sommige mensen hebben.

Voeten dragen al ons gewicht en zorgen ervoor dat we ons kunnen verplaatsen. Een goed paar schoenen kunt u dan ook beter niet onderschatten. Zeker als u een lange wandeling gaat maken, helpen goede schoenen u echt bij deze wandeling.


Hoe ontstaat eelt?

Iedereen heeft eigenlijk wel last van een beetje eelt. Eelt ontstaat doordat de huid langere tijd wordt blootgesteld aan druk of wrijving. Dit kan bijvoorbeeld door het dragen van te wijde schoenen of het niet dragen van sokken in schoenen. Ook erge zweetvoeten vergroot de kans op eelt.

Eelt kunt u zelf verwijderen door te scrubben met een milde scrub. Dit verwijdert ook meteen de dode huidcellen. Ook een eeltvijl kan helpen. Verder kan 1 keer in de week scrubben van de voeten bijdragen aan zachte en mooie voeten.


4 tips voor mooie voeten

Naast het scrubben en het dragen goede schoenen zijn er nog een aantal tips voor mooie voeten:

  • Knip uw teennagels recht en niet rond. Door ze rond af te knippen, kan een teennagel gaan ingroeien. Verder is het ook aan te raden om ze direct na het douchen te knippen, omdat de teennagels dan wat zachter zijn door het water. Hierdoor beschadigt u ze minder snel.
  • Droog uw voeten na het douchen / een bad af, vooral tussen de tenen. Dit kan een schimmelinfectie voorkomen.
  • Neem af en toe een voetenbadje voor blije voeten. Na een wandeling of intensief sporten kan een badje met lauwwarm water en wat zout uw voeten goed doen. Ga ongeveer 10 minuten in het badje zitten met uw voeten en droog ze vervolgens goed af.
  • Wilt u uw voeten echt verwennen? Bezoek dan een pedicure. Een pedicure is de specialist in voetverzorging en kunt u ook meteen advies geven


Wist u dat?

U schoenen het beste aan het einde van de dag kunt kopen? Aan het einde van de dag zijn uw voeten namelijk opgezwollen door alle activiteit van de dag en heeft u een maat groter nodig. Als u schoenen aan het begin van de dag koopt, kan het zijn dat ze na een dag lopen gaan knellen en blaren veroorzaken.


Aanbevolen producten

IJzer
IJzer
Vanaf € 7,95
Bekijk product

Lees ook

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

Als bomen weer prachtige rode en gele kleuren krijgen; de dagen voelbaar korter worden; en je stiekem alweer zin krijgt om met een beker warme chocomel onder een dekentje op de bank te ploffen, dan weet je: de zomer is voorbij, de herfst maakt zijn intrede. Maar hoe houd je nou dat heerlijke energieke gevoel vast dat je in de zomer hebt opgedaan? Lees onze 5 tips!

Lees meer Lees meer
Het verschil tussen cafeïne en theïne

Het verschil tussen cafeïne en theïne

De woorden cafeïne en theïne heeft u vast weleens voorbij horen komen. Maar weet u eigenlijk wat het verschil is? Het is een interessant verhaal en wij geven u graag het verlossende antwoord.

Lees meer Lees meer
Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!

Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!

Bij het ouder worden, kan het bewegen lastiger worden. Toch is beweging een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Wij vertellen u graag waarom beweging belangrijk is én hoe u het makkelijker kan maken.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Zijn uw voeten al zomerproof?"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen twee werkdagen per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties