Terug naar overzicht

6 x soepele gewrichten

6 x soepele gewrichten
Flinndal
15/02/2019
0 Reacties

gewrichten

Kent u het gevoel, dat alles lijkt vast te zitten als u wilt opstaan? Pijn in gewrichten is vervelend, helemaal als u er dagelijks last van heeft. Wij hebben wat tips voor u op een rij gezet, die kunnen helpen voor soepele gewrichten.


Wat zijn gewrichten?

Gewrichten heeft u nodig om te kunnen bewegen. Een gewricht verbindt twee botten met elkaar. Als een soort scharnier zorgt het ervoor dat beweging mogelijk is. Gewrichten hebben te maken met grote druk, tijdens het hardlopen bijvoorbeeld vangen ze grote schokken op. Dit kunnen ze dankzij het kraakbeen, wat dient als een soort schokdempend kussentje tussen twee botten.

Kraakbeencellen vernieuwen zich steeds weer met de glucosamine die u in uw lichaam heeft. Deze glucosamine is ook van belang voor de aanmaak van gewrichtsvloeistof, het smeermiddel van uw gewrichten.

Wanneer het kraakbeen beschadigt, kunnen gewrichten strammer en pijnlijker worden. Dit maakt het bewegen lastig en dit kan u erg beperken in de dagelijkse bezigheden.


1. Blijf in beweging

Voor gewrichten is het goed om in beweging te zijn, waardoor ze minder snel stijf zullen worden. Als u lange tijd stil zit, bijvoorbeeld op werk of thuis als u televisie kijkt, zorg er dan voor dat u korte pauzes neemt en beweegt.


2. Gezond gewicht

Gewrichten dragen samen met spieren en botten uw lichaamsgewicht en zorgen ervoor dat u zich kunt verplaatsen. Heeft u last van uw gewrichten en heeft u overgewicht? Dan kan het helpen om een paar kilo af te vallen, zodat de belasting van bijvoorbeeld uw knieën, heupen en rug afneemt.


3. Ga wandelen, fietsen of zwemmen

Wandelen, fietsen en zwemmen zijn allemaal sporten die u op een lage intensiteit kunt doen en die goed zijn voor uw gewrichten.


4. Versterk uw spieren met krachtoefeningen

Met lichte krachtoefeningen versterkt u de spieren rondom uw gewrichten. Dit kan ervoor zorgen dat u minder snel last hebt van uw gewrichten. Wilt u hier ondersteuning bij? Dan kunt u altijd even langs een fysiotherapeut voor advies en oefeningen.


4. Versterkt u spieren met krachtoefeningen

Met lichte krachtoefeningen versterkt u de spieren rondom uw gewrichten. Dit kan ervoor zorgen dat u minder snel last heeft van uw gewrichten. Wilt u hier ondersteuning bij? Dan kunt u altijd even langs een fysiotherapeut voor advies en oefeningen.


5. Let op uw houding

Rechtop staan en netjes zitten helpt bij de bescherming van uw gewrichten van knie tot nek. Het beste is als oren, schouders, heupen, knieën en enkels op een rechte lijn zijn als u loopt of staat. Op deze manier zorgen de botten en spieren er namelijk voor dat er minder spanning staat op de gewrichten


6. Bezoek een sauna of ga in bad

Gewrichten houden van warmte. Een lekker bad of een bezoek aan een (infrarood)sauna kan een goede keuze zijn om uw gewrichten wat te ontspannen. Ook het (laten) masseren van gewrichten kan helpen.


Ondersteuning voor uw gewrichten?

Naast bovenstaande tips zijn er ook een aantal voedingsstoffen die ondersteuning kunnen bieden bij de gewrichten. We zullen deze hieronder toelichten:


Curcumine

Curcumine is een werkzame stof uit de Kurkuma plant (ook wel geelwortel genoemd) en wordt in landen zoals India en China al eeuwenlang gebruikt als een medicijn. Van curcumine is bekend dat dit helpt om de gewrichten soepel te houden. Daarom hebben wij Flinndal Curcumine Forte in het assortiment en vindt u in Flinndal Glucosamine naast 2000 mg D-glucosamine sulfaat, waarvan 1183 mg elementaire glucosamine, ook 300 mg curcumine.


Glucosamine

Glucosamine vindt u niet in voedingsmiddelen, want het is een stof die uw lichaam zelf aanmaakt. Uit voeding maakt uw lichaam glucose aan en dit vormt samen met aminozuren (bouwstoffen van eiwitten) glucosamine. 


1. Flinndal Glucosamine

Flinndal Glucosamine is gemaakt van D-glucosamine sulfaat2KCl. Per dagdosering (2 tabletten) bevat het maar liefst 1183 mg elementaire glucosamine. Verrijkt met 300 mg curcumine voor soepele gewrichten.


2. Flinndal Glucosamine Chondroitine MSM

Dit product bevat 2000 mg D-glucosamine sulfaat2KCl, waarvan 1183 mg elementaire glucosamine. Daarnaast bevat Flinndal Glucosamine Chondroïtine MSM ook chondroïtine en msm. Dit zijn stoffen die van nature in het lichaam voorkomen en we in het lichaam ook vlak bij glucosamine aantreffen. Een mooie combinatie dus! Ook bevat het vitamine D voor sterke spieren en vitamine C voor gezond kraakbeen.


Wist u dat?

Vanaf het 65e levensjaar ongeveer de helft van de mensen te maken heeft met ongemakken aan hun gewrichten.

Aanbevolen producten

Curcumine Forte
Curcumine Forte
4,5 sterren
(103)
Vanaf € 18,45
Bekijk product
Arthorol Pro
Arthorol Pro
Vanaf € 24,95
Bekijk product
Glucosamine
Glucosamine
4,6 sterren
(78)
Vanaf € 16,95
Bekijk product
Glucosamine Chondroitine MSM
Glucosamine Chondroitine MSM
4,3 sterren
(40)
Vanaf € 18,95
Bekijk product
Calcium Magnesium
Calcium Magnesium
4,6 sterren
(111)
Vanaf € 8,95
Bekijk product
Sport & Spieren
Sport & Spieren
4,6 sterren
(11)
Vanaf € 26,31
Bekijk product
Multi 70+
Multi 70+
4,4 sterren
(114)
Vanaf € 11,45
Bekijk product
Magnesium Kauwtablet
Magnesium Kauwtablet
4,6 sterren
(159)
Vanaf € 11,45
Bekijk product
Multi 50+ Man
Multi 50+ Man
4,6 sterren
(67)
Vanaf € 11,45
Bekijk product
Cranberry
Cranberry
4,6 sterren
(73)
Vanaf € 9,95
Bekijk product

Lees ook

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

Als bomen weer prachtige rode en gele kleuren krijgen; de dagen voelbaar korter worden; en je stiekem alweer zin krijgt om met een beker warme chocomel onder een dekentje op de bank te ploffen, dan weet je: de zomer is voorbij, de herfst maakt zijn intrede. Maar hoe houd je nou dat heerlijke energieke gevoel vast dat je in de zomer hebt opgedaan? Lees onze 5 tips!

Lees meer Lees meer
Het verschil tussen cafeïne en theïne

Het verschil tussen cafeïne en theïne

De woorden cafeïne en theïne heeft u vast weleens voorbij horen komen. Maar weet u eigenlijk wat het verschil is? Het is een interessant verhaal en wij geven u graag het verlossende antwoord.

Lees meer Lees meer
Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!

Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!

Bij het ouder worden, kan het bewegen lastiger worden. Toch is beweging een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Wij vertellen u graag waarom beweging belangrijk is én hoe u het makkelijker kan maken.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"6 x soepele gewrichten"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen twee werkdagen per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties