Terug naar overzicht

Flinndal kiest altijd voor verantwoorde dosering

Flinndal kiest altijd voor verantwoorde dosering
Flinndal
2/11/2016
0 Reacties

verantwoorde dosering

Zo nu en dan ziet u in het nieuws een bericht over een voedingssupplement dat te hoog gedoseerd zou zijn, waardoor mensen last kunnen krijgen van bepaalde klachten. Om u meteen al gerust te stellen, de producten van Flinndal zijn altijd een verantwoorde aanvulling op de gezonde voeding en daarom nooit te hoog gedoseerd. In dit artikel vertellen we u meer over de wet- en regelgeving omtrent doseringen en leggen we uit op basis van welke informatie wij onze doseringen bepalen.


Wanneer is een product te hoog gedoseerd?

Een product is te hoog gedoseerd als deze de maximaal veilige hoeveelheid overschrijdt. Er wordt in de media wel eens bericht over een te hoge dosering, bijvoorbeeld van vitamine B6. Het gaat dan om supplementen met een dosering tot wel 100 mg vitamine B6 (3200% van de ADH) waarbij de maximaal veilige hoeveelheid van 25 mg per dag ruimschoots wordt overgeschreden.

Ter informatie, Flinndal Vitamine B-complex bevat 2,8 mg vitamine B6 (200% van de ADH). Veilig en verantwoord dus.


Hoe wordt de maximaal veilige dosering bepaald en door wie?

Er zijn meerdere instanties betrokken bij de dosering van voedingssupplementen. We zullen deze hieronder kort toelichten.


Hoge Gezondheidsraad

De Hoge Gezondheidsraad is een wetenschappelijk adviesorgaan van de overheid op het gebied van volksgezondheid. Op basis van wetenschappelijk onderzoek geeft de Hoge Gezondheidsraad per voedingsstof een advies over de hoeveelheid die dagelijks nodig is. Hierbij wordt er ook rekening gehouden met de opname van voedingsstoffen in het lichaam, eventuele reserves die zijn aangelegd en het verlies van voedingsstoffen via zweet, ontlasting of urine. De aanbevelingen die de Hoge Gezondheidsraad doet, worden ook wel de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) genoemd. Vaak worden deze aanbevelingen voor veel voedingsstoffen vertaald naar een behoefte specifiek voor kinderen, vrouwen, mannen en soms zelfs verschillende leeftijdsgroepen.


European Food Safety Authority (EFSA)

De EFSA geeft advies op Europees niveau en heeft van vitaminen en mineralen ook een ADH vastgesteld. Deze richtlijnen kunnen afwijken van de Belgische ADH die die is opgesteld door de Hoge Gezondheidsraad.

Naast de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid heeft de EFSA op basis van wetenschappelijk onderzoek ook een maximaal veilige dosering vastgesteld voor een groot aantal vitaminen en mineralen. Wanneer de maximaal veilige dosering wordt overschreden, die vele malen hoger ligt dan de ADH, is er kans op een negatief effect.


Hoe doseren wij onze producten?

De producten van Flinndal zijn een verantwoorde aanvulling op de gezonde voeding. Wij kijken hierbij naar de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) van vitaminen en mineralen die is opgesteld door de EFSA (European Food Safety Authority) en ook kijken we goed naar de richtlijnen die worden opgesteld door de Hoge Gezondheidsraad.

We kiezen altijd voor een verantwoorde dosering. Zo zorgen we ervoor dat u nooit teveel vitaminen en mineralen binnenkrijgt in combinatie met uw voeding. Onze voedingssupplementen zijn bedoeld als een aanvulling op de normale voeding.



Aanbevolen producten

Multi
Multi
4,7 sterren
(92)
Vanaf € 10,45
Bekijk product
Zink
Zink
4,8 sterren
(9)
Vanaf € 7,95
Bekijk product
IJzer
IJzer
Vanaf € 7,95
Bekijk product

Lees ook

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

Als bomen weer prachtige rode en gele kleuren krijgen; de dagen voelbaar korter worden; en je stiekem alweer zin krijgt om met een beker warme chocomel onder een dekentje op de bank te ploffen, dan weet je: de zomer is voorbij, de herfst maakt zijn intrede. Maar hoe houd je nou dat heerlijke energieke gevoel vast dat je in de zomer hebt opgedaan? Lees onze 5 tips!

Lees meer Lees meer
Het verschil tussen cafeïne en theïne

Het verschil tussen cafeïne en theïne

De woorden cafeïne en theïne heeft u vast weleens voorbij horen komen. Maar weet u eigenlijk wat het verschil is? Het is een interessant verhaal en wij geven u graag het verlossende antwoord.

Lees meer Lees meer
Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!

Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!

Bij het ouder worden, kan het bewegen lastiger worden. Toch is beweging een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Wij vertellen u graag waarom beweging belangrijk is én hoe u het makkelijker kan maken.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Flinndal kiest altijd voor verantwoorde dosering"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen twee werkdagen per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties