Terug naar overzicht

Gevoelens die aanzetten tot eten

Gevoelens die aanzetten tot eten
Flinndal
9/08/2016
0 Reacties

gevoelens die aanzetten tot eten

Iedereen heeft een moment waarop hij/zij meer eet dan anders. Dit kan verschillende oorzaken hebben, maar vaak heeft te maken met de gevoelens die u ervaart. Het is belangrijk om te weten wat uw valkuil is zodat u hier beter mee om kunt gaan. Op die manier krijgt u controle over uw gevoelens en dat kan ervoor zorgen dat u minder eet. We besteden dit keer aandacht aan de gevoelens die aanzetten tot eten.


Verveling

We kennen het allemaal… u heeft een avondje vrij en zit lekker thuis te genieten. Op een gegeven moment, na eindeloos ge-zap langs alle programma’s op tv, loopt u naar de keuken en pakt u een tussendoortje of maakt u wat te eten. Na een half uur doet u het weer en dit herhaalt zich regelmatig. Verveling is een van de meest voorkomende redenen dat we gaan eten. Dan heeft u weer even wat te doen!

Verdriet

Verdriet maken we allemaal eens mee. Niemand kan door het leven gaan zonder verdriet te hebben ervaren. Sommige mensen halen troost en geruststelling uit eten. Als u zich nu beter zou voelen door wortels of komkommer te eten was er niets aan de hand, maar vaak gaat het hand in hand met ongezonde voedingsmiddelen. Voor de een is dit een zoute snack, zoals chips, voor een ander is het een zoetigheid.

Eenzaamheid

Eenzaamheid en verdriet gaan op dit gebied hand in hand. We voelen ons vaak verdrietig als we eenzaam zijn en zoeken troost in eten.

Stress

Bij stressgevoelens eten we niet altijd meer dan normaal, maar maken we slechtere keuzes. Het is namelijk veel sneller en makkelijker om onderweg een croissantje te eten dan om een gezond broodje te smeren of een verantwoorde maaltijd te maken. Wees ook in stresssituaties bewust van wat u eet en maak goede keuzes!

Schuld

Schuldgevoelens zijn een van de grootste boosdoeners als het op eten aankomt. U eet omdat u bijvoorbeeld niet genoeg hebt gesport of beloftes aan uzelf niet bent nagekomen. Als reactie hierop neemt u iets te eten. Vaak kiezen we ook hier voor ongezonde voedingsmiddelen en voelen ons daarna schuldig, omdat we zoveel hebben gegeten. We belanden dan in een oneindige cirkel van schuld, wat we vervolgens proberen weg te eten.

Geluk

Uw diploma gehaald, een promotie op uw werk of iets anders te vieren? Ook dit gaat vaak samen met ongezond eten en alcohol. We laten ons zelf toe om te zondigen, omdat het gevierd moet worden! We belonen onszelf vaak met gebak of taart. Als het een enkele keer voorkomt is er natuurlijk helemaal niets aan de hand, maar als u uzelf te vaak beloont met iets lekkers is het echter ongezond en kan het invloed hebben op de uw gewicht (en gezondheid).

Moeilijk om te stoppen?

Als u het moeilijk vindt om te stoppen met snoepen of eten, haal dan een tijdje geen lekkers in huis. Zo kunt u zich niet laten verleiden door zoetigheid. Vindt u dit lastig omdat u bijvoorbeeld bezoek niks kunt aanbieden, zoek dan afleiding of neem een gezond tussendoortje. Ook van fruit kunt u lekkere dingen maken zoals een fruitijsje of door het te mengen met yoghurt.


Aanbevolen producten

Vitamine C Forte
Vitamine C Forte
4,7 sterren
(45)
Vanaf € 8,45
Bekijk product
Magnesium Kauwtablet
Magnesium Kauwtablet
4,6 sterren
(159)
Vanaf € 11,45
Bekijk product
Vezel Complex
Vezel Complex
4,7 sterren
(76)
Vanaf € 9,45
Bekijk product
Magnificent Multi Gummies
Magnificent Multi Gummies
Vanaf € 19,95
Bekijk product

Lees ook

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

Als bomen weer prachtige rode en gele kleuren krijgen; de dagen voelbaar korter worden; en je stiekem alweer zin krijgt om met een beker warme chocomel onder een dekentje op de bank te ploffen, dan weet je: de zomer is voorbij, de herfst maakt zijn intrede. Maar hoe houd je nou dat heerlijke energieke gevoel vast dat je in de zomer hebt opgedaan? Lees onze 5 tips!

Lees meer Lees meer
Het verschil tussen cafeïne en theïne

Het verschil tussen cafeïne en theïne

De woorden cafeïne en theïne heeft u vast weleens voorbij horen komen. Maar weet u eigenlijk wat het verschil is? Het is een interessant verhaal en wij geven u graag het verlossende antwoord.

Lees meer Lees meer
Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!

Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!

Bij het ouder worden, kan het bewegen lastiger worden. Toch is beweging een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Wij vertellen u graag waarom beweging belangrijk is én hoe u het makkelijker kan maken.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Gevoelens die aanzetten tot eten"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen twee werkdagen per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties