Terug naar overzicht

Gezonde BBQ recepten

Gezonde BBQ recepten
Flinndal
8/07/2013
0 Reacties

gezonde-bbq-recepten

Nu het eindelijk mooi weer wordt, mag een barbecue niet ontbreken. We stellen een gezonde barbecue voor u samen.

Kip
Kipfilet is relatief mager vlees en zit vol eiwitten, vitamine B en zink. Het is daarom heel geschikt voor een lekkere en gezonde barbecue. Snijd de kip in kleine blokjes en rijg ze aan een spiesje.
Tip: als u houten prikkers gebruikt leg deze dan eerst een half uur in warm water. Dit voorkomt verbranden.

Zalm of kabeljauw
Als u een alternatief zoekt voor vlees is zalm een goede optie. Zalm is een vette vis vol goede vetten zoals omega 3 en eiwitten. Zalm is dus een goede aanvulling op het barbecue menu! De Hoge Gezondheidsraad adviseert ook om minimaal 2 keer per week (vette) vis op het menu te zetten. Wilt u liever een magere vissoort? Kies dan voor kabeljauw of schol.

Volkorenstokbrood
Voor of tijdens het barbecueën, mag een stokbroodje niet ontbreken. Koop een volkorenstokbrood in plaats van wit of bruin stokbrood. In volkorenbrood zitten de meeste vezels, vitaminen en mineralen. Dit komt omdat (bijna) de hele tarwekorrel wordt verwerkt in het brood. En de meeste vitaminen en mineralen vinden zich in de buitenste laag van deze korrel (zemel). Wit brood wordt gemaakt van bloem, het fijngemalen middelste gedeelte van de tarwekorrel, en dus is het minder voedzaam dan volkorenbrood.

Matig met sauzen
De meeste sauzen zijn caloriebommen vol met suikers, zout en vetten. Maak daarom zelf sausjes want zo weet u precies wat er in zit. Gebruik sauzen op basis van yoghurt in plaats van vette mayonaise.

Bent u niet zo thuis in het maken van sausjes? Wees dan matig met de hoeveelheid saus die u eet en laat de witte sausjes liggen. Witte sauzen worden vaak gemaakt met room of vet en rode sauzen met groenten en kruiden. Rode sauzen (zoals ketchup) zijn meestal dus minder vet dan witte sauzen (zoals mayonaise).

Maïskolf
Een maïskolf hoort ook echt bij een gezonde barbecue. Was de maïskolf en snijd ze in twee stukken. Kook ze eerst tien minuten voordat u de maïskolf op de barbecue legt, zo moet u ze niet insmeren met boter. Een paar minuten grillen en ze zijn klaar om te serveren.

Groentespiesjes
Naast vlees en vis is ook groente lekker om te roosteren. Probeer eens een spiesje met lekkere zoete kerstomaatjes, champignons, courgette, paprika of wat u maar wilt. Maak er blokjes van, rijg ze aan een spiesje en besmeer ze met een beetje olijfolie. Eet smakelijk!

Aanbevolen producten

Vitamine C Forte
Vitamine C Forte
4,7 sterren
(45)
Vanaf € 8,45
Bekijk product
Vezel Complex
Vezel Complex
4,7 sterren
(76)
Vanaf € 9,45
Bekijk product
Magnificent Multi Gummies
Magnificent Multi Gummies
Vanaf € 19,95
Bekijk product

Lees ook

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

Als bomen weer prachtige rode en gele kleuren krijgen; de dagen voelbaar korter worden; en je stiekem alweer zin krijgt om met een beker warme chocomel onder een dekentje op de bank te ploffen, dan weet je: de zomer is voorbij, de herfst maakt zijn intrede. Maar hoe houd je nou dat heerlijke energieke gevoel vast dat je in de zomer hebt opgedaan? Lees onze 5 tips!

Lees meer Lees meer
Het verschil tussen cafeïne en theïne

Het verschil tussen cafeïne en theïne

De woorden cafeïne en theïne heeft u vast weleens voorbij horen komen. Maar weet u eigenlijk wat het verschil is? Het is een interessant verhaal en wij geven u graag het verlossende antwoord.

Lees meer Lees meer
Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!

Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!

Bij het ouder worden, kan het bewegen lastiger worden. Toch is beweging een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Wij vertellen u graag waarom beweging belangrijk is én hoe u het makkelijker kan maken.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Gezonde BBQ recepten"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen twee werkdagen per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties