Terug naar overzicht

Het belang van een gezond ontbijt

Het belang van een gezond ontbijt
Flinndal
18/11/2013
0 Reacties

gezond etenHet ontbijt is een belangrijke maaltijd, want door te ontbijten krijgt u juist de voedingsstoffen binnen die u de energie geven om de dag goed te beginnen. Maar is ook vaak een ondergewaardeerde maaltijd. Of we zijn in ieder geval niet bereid hier heel veel aandacht aan te besteden. We haasten ons vaak naar school of werk met een lege maag.

Maak tijd voor ontbijt
Jammer, want ontbijten is goed! Zonder ontbijt mist ons lichaam namelijk de nodige voedingsstoffen. U mist dan ook gelijk de energie om de dag goed te starten. Zo komen bijvoorbeeld de spijsvertering en stofwisseling niet meteen goed op gang zonder een ontbijt. Vergelijk het maar met een auto. U kunt de motor starten, maar als u te weinig brandstof in de tank hebt, komt u niet ver en loopt u vast… En dan hebben we het nog niet eens over de kwaliteit van de brandstof in uw tank!

Ontbijt, een aanrader!yoghurt
Een goed ontbijt zorgt voor de energie die u nodig hebt om de dag goed te beginnen. Het levert voedingsstoffen, zoals eiwitten en vitaminen. Bovendien voorkomt een gezond ontbijt dat u honger krijgt later op de ochtend. Zo voorkomt u dat u zich aan koekjes en chocolade vergrijpt! Ontbijten is dus echt een aanrader en al helemaal als u af wilt vallen.

Wat is een gezond ontbijt?
Een gezond ontbijt bestaat uit granen, zuivel, fruit en iets te drinken. Neem niet elke dag precies hetzelfde ontbijt, variatie maakt ontbijten leuker, gezonder en voorkomt sleur! Hier wat voorbeelden van lekkere en gezonde ontbijtjes:

Lekkere, gezonde ontbijt recepten:

    • Een kom magere yoghurt, met 2 eetlepels havermout of iets anders, niet het merknaam gebruiken, 1 eetlepel noten en een appel in stukjes. Kopje thee.
    • Twee volkoren knäckebröd, besmeerd met halvarine en belegd met 30+ kaas en plakjes tomaat. Glas karnemelk en een kiwi.
    • Een smoothie van magere yoghurt met vers fruit (bijvoorbeeld aardbeien). Volkoren boterham met halvarine en achterham.
    • Anderhalve plak roggebrood met magere roomkaas, plakjes komkommer en een stuk fruit. Kopje koffie verkeerd erbij (met halfvolle opgeklopte melk)

Wat is uw favoriete ontbijt? Laat het ons weten.

Aanbevolen producten

Vitamine C Forte
Vitamine C Forte
4,7 sterren
(45)
Vanaf € 8,45
Bekijk product
Vezel Complex
Vezel Complex
4,7 sterren
(76)
Vanaf € 9,45
Bekijk product
Magnificent Multi Gummies
Magnificent Multi Gummies
Vanaf € 19,95
Bekijk product

Lees ook

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

Als bomen weer prachtige rode en gele kleuren krijgen; de dagen voelbaar korter worden; en je stiekem alweer zin krijgt om met een beker warme chocomel onder een dekentje op de bank te ploffen, dan weet je: de zomer is voorbij, de herfst maakt zijn intrede. Maar hoe houd je nou dat heerlijke energieke gevoel vast dat je in de zomer hebt opgedaan? Lees onze 5 tips!

Lees meer Lees meer
Het verschil tussen cafeïne en theïne

Het verschil tussen cafeïne en theïne

De woorden cafeïne en theïne heeft u vast weleens voorbij horen komen. Maar weet u eigenlijk wat het verschil is? Het is een interessant verhaal en wij geven u graag het verlossende antwoord.

Lees meer Lees meer
Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!

Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!

Bij het ouder worden, kan het bewegen lastiger worden. Toch is beweging een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Wij vertellen u graag waarom beweging belangrijk is én hoe u het makkelijker kan maken.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Het belang van een gezond ontbijt"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen twee werkdagen per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties