Het belang van een gezond ontbijt

gezond etenHet ontbijt is een belangrijke maaltijd, want door te ontbijten krijgt u juist de voedingsstoffen binnen die u de energie geven om de dag goed te beginnen. Maar is ook vaak een ondergewaardeerde maaltijd. Of we zijn in ieder geval niet bereid hier heel veel aandacht aan te besteden. We haasten ons vaak naar school of werk met een lege maag.

Maak tijd voor ontbijt
Jammer, want ontbijten is goed! Zonder ontbijt mist ons lichaam namelijk de nodige voedingsstoffen. U mist dan ook gelijk de energie om de dag goed te starten. Zo komen bijvoorbeeld de spijsvertering en stofwisseling niet meteen goed op gang zonder een ontbijt. Vergelijk het maar met een auto. U kunt de motor starten, maar als u te weinig brandstof in de tank hebt, komt u niet ver en loopt u vast… En dan hebben we het nog niet eens over de kwaliteit van de brandstof in uw tank!

Ontbijt, een aanrader!yoghurt
Een goed ontbijt zorgt voor de energie die u nodig hebt om de dag goed te beginnen. Het levert voedingsstoffen, zoals eiwitten en vitaminen. Bovendien voorkomt een gezond ontbijt dat u honger krijgt later op de ochtend. Zo voorkomt u dat u zich aan koekjes en chocolade vergrijpt! Ontbijten is dus echt een aanrader en al helemaal als u af wilt vallen.

Wat is een gezond ontbijt?
Een gezond ontbijt bestaat uit granen, zuivel, fruit en iets te drinken. Neem niet elke dag precies hetzelfde ontbijt, variatie maakt ontbijten leuker, gezonder en voorkomt sleur! Hier wat voorbeelden van lekkere en gezonde ontbijtjes:

Lekkere, gezonde ontbijt recepten:

    • Een kom magere yoghurt, met 2 eetlepels havermout of iets anders, niet het merknaam gebruiken, 1 eetlepel noten en een appel in stukjes. Kopje thee.
    • Twee volkoren knäckebröd, besmeerd met halvarine en belegd met 30+ kaas en plakjes tomaat. Glas karnemelk en een kiwi.
    • Een smoothie van magere yoghurt met vers fruit (bijvoorbeeld aardbeien). Volkoren boterham met halvarine en achterham.
    • Anderhalve plak roggebrood met magere roomkaas, plakjes komkommer en een stuk fruit. Kopje koffie verkeerd erbij (met halfvolle opgeklopte melk)

Wat is uw favoriete ontbijt? Laat het ons weten.


Lees ook:

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Geen broodfan? Denk dan eens aan een shake. Lees meer

Granola is een mengsel van noten, granen en zaden. Het lijkt erg op muesli, maar granola is geroosterd in de oven. U kunt het net als muesli makkelijk zelf maken. Kijk snel op ons blog voor een lekker recept. Lees meer

Havermout bij het ontbijt is snel, goedkoop en erg gezond. Zo kan havermout uw cholesterolgehalte verlagen, bevat het van nature geen gluten en levert het weinig calorieën. Bekijk ons recept van een heerlijke ontbijtsmoothie. Lees meer

Geef een reactie op: Het belang van een gezond ontbijt

U gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

U gaat ermee akkoord dat deze reactie in ons communicatiemateriaal gebruikt mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen u graag om elke dag opnieuw het beste uit uzelf te halen!

Wij gebruiken cookies, onder meer voor analyse en gebruiksgemak.