Omega-3 Extra Forte

 • Voor hart, hersenen en ogen
 • Extra hoog gedoseerd visoliesupplement
 • 730 mg omega 3 vetzuren per capsule
Aanbieding
Omega-3 Extra Forte

15% korting speciaal voor jou
Deze persoonlijke korting verloopt vandaag.
Deze persoonlijke korting verloopt morgen.
Deze persoonlijke korting is nog dagen geldig.
20% korting speciaal voor jou
Deze persoonlijke korting verloopt vandaag.
Deze persoonlijke korting verloopt morgen.
Deze persoonlijke korting is nog dagen geldig.
Kies uw verpakking
90 Capsules
€ 0,35 p/s € 0,30 p/s
15% Persoonlijke korting
€ 31,78
€ 31,78 € 27,01
90 Capsules met herhaalgemak
Toezending elke 3 maanden
€ 0,30 p/s € 0,24 p/s
20% Persoonlijke korting
€ 31,78 € 27,01
€ 27,01 € 21,61
Voordeligste keuze
 • Altijd gratis verzending bij herhaalgemak.
 • Kies een cadeau in de winkelwagen (bij bestellingen vanaf € 35)
 • 30 dagen kosteloos terugsturen.

Extra hoog gedoseerd visolie supplement met maar liefst 730 mg omega-3 vetzuren per capsule. EPA en DHA zijn goed voor het hart. DHA speelt als belangrijke bouwsteen een rol in het functioneren van de hersenen en is ook goed voor het gezichtsvermogen. Eén visolie capsule per dag is voldoende.

Dagelijks minimaal 250 mg EPA en DHA is goed voor het hart en dagelijks minimaal 250 mg DHA draagt bij aan de hersenfunctie en het gezichtsvermogen.

Bekijk de bijsluiter »

Extra hoog gedoseerd

Flinndal Omega-3 Extra Forte is rijk aan omega 3. Eén capsule bevat maar liefst 730 mg van deze belangrijke vetzuren, waarvan 630 mg EPA en DHA. Dagelijkse inname van een capsule Flinndal Omega-3 Extra Forte is goed voor het hart, de hersenfuncties en het gezichtsvermogen.

Verschillende soorten omega 3
Voor het hart en de hersenen
Goed voor de ogen
Voor wie is omega 3
Visconsumptie België


Verschillende soorten omega 3

Omega 3 komt voor in verschillende voedingsmiddelen, zoals in vis en walnoten. Maar de ene omega 3 is de andere niet. Zo zit er in walnoot bijvoorbeeld ALA (alfa-linoleenzuur) en in visolie juist vooral EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur). EPA en DHA zijn erg belangrijk. Deze omega 3 vetzuren zijn dan ook samengevoegd in Flinndal Omega-3 Extra Forte. Wat deze twee soorten omega 3 voor uw lichaam doen leest u hieronder.


Voor het hart en de hersenen

Dagelijks minimaal 250 mg EPA en DHA is goed voor het hart. De vetzuren leveren een positieve bijdrage aan de normale werking van het hart.

Dagelijks minimaal 250 mg DHA draagt ook bij aan de hersenfunctie. DHA is een belangrijke bouwsteen van de hersenen en is goed voor de hersenfunctie.


Goed voor de ogen

Dagelijks minimaal 250 mg DHA is goed voor het gezichtsvermogen en ondersteunt de conditie van de ogen. DHA zit in hoge concentraties in het netvlies en speelt een rol in het functioneren ervan. Dankzij het netvlies kunnen we onder andere verschillende kleuren waarnemen, maar ook het verschil tussen licht en donker.


Voor wie is omega 3?
De Hoge Gezondheidsraad adviseert om één per week vis te eten en dan bij voorkeur vette vis. Want vooral vette vis bevat veel omega 3. Eet u geen of weinig vis dan is Flinndal Omega-3 Extra Forte dus zeker een aanrader! Maar ook als u wel één keer per week vis eet kunt u uw voeding aanvullen met Flinndal Omega-3 Extra Forte.


Visconsumptie België
In België eet ruim 85% van de mensen te weinig vis, vaak omdat ze het te duur vinden, niet weten hoe ze vis moet bereiden of het gewoonweg niet lekker vinden. Dat is jammer want hoe meer vis hoe beter. Dat ziet u aan landen waar veel vis gegeten wordt; daar houden meer mensen hun hart gezond (Bron Naska et al., 2009). Als in België wel vis op het menu staat, dan vindt 71% het belangrijk dat de vis duurzaam gevangen is, zodat de zee niet leeggevist wordt. Flinndal Omega-3 Extra Forte is van duurzame visvangst.

Kies voor kwaliteit

 • HACCP gecertificeerde productie
 • Geen onnodige toevoegingen
 • Veilig gedoseerd
 • Samengesteld o.b.v. wetenschappelijk onderzoek

Zuivere visolie

Flinndal Omega-3 Extra Forte wordt geproduceerd door een specialist op het gebied van visolie, die voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. De olie wordt gezuiverd door middel van CO2 extractie. Dit is een proces waarbij de visvetzuren worden gescheiden van glyceriden, vrije vetzuren en cholesterol, zonder dat daar hoge temperaturen, chemische oplosmiddelen of zuurstof aan te pas komt. Hierdoor wordt onze visolie beschermt tegen oxidatie en de mogelijke groei van micro-organismen. Een ander voordeel van CO2 extractie is dat zware metalen en andere onzuiverheden niet opgelost worden in de olie, maar echt verwijderd worden, zodat een zeer zuivere visolie kunnen leveren.

Omdat de gebruikte vis ook op een duurzame manier gevangen wordt, mogen we bovendien het keurmerk ‘Friend of the Sea’ voeren. Dit keurmerk ziet erop toe dat bij de wilde vangst maximaal 8 procent bijvangst is, waarvan geen bedreigde soorten. Verder mag er geen sprake zijn van overbevissing, de zeebodem mag niet verstoord worden en moet stapsgewijs de uitstoot van broeikasgassen verminderd worden. Zo werken we samen aan een beter milieu.

De visolie bevat ook wat natuurlijke vitamine E. Deze vitamine is een antioxidant die ervoor zorgt dat de vetzuren in de olie stabiel blijven en niet gaan oxideren. Op deze manier blijft de olie zuiver, ook in de verpakking. Het natuurlijke rozemarijnextract zorgt bovendien voor een meer neutrale smaak en voorkomt vervelende oprispingen.

De capsule (het omhulsel) is, net als de visolie, helemaal natuurlijk. Gemaakt van rundergelatine, water en glycerol. Glycerol is een natuurlijk bevochtigingmiddel waardoor de capsule flexibel blijft.

Bijsluiter Flinndal Omega-3 Extra Forte

Hieronder staat vermeld welke ingrediënten er in dit product zitten en hoe u het product moet gebruiken. Lees deze informatie goed door.

Ingrediënten en dosering
Aanbevolen gebruik
Innemen
Allergie-informatie
Bewaaradvies


Omega-3 Extra Forte
 


Ingredienten en dosering     Ingrediënten en dosering


Flinndal Omega-3 Extra Forte, bevat per capsule van 1455 mg:

Actief bestanddeel Hoeveelheid % ADH*
 
Omega 3 visvetzuren 730 mg
waarvan:    
     EPA 380 mg **
     DHA  250 mg **
     Overige omega 3 vetzuren 100 mg **
Natuurlijk rozemarijnextract 5 mg **

* ADH = aanbevolen dagelijkse hoeveelheid volgens de Europese Richtlijn Etikettering 2008/100/EC (of Warenwetbesluit).
** Geen ADH vastgesteld.

De capsules zijn zeer geconcentreerd en bevatten maar liefst 73% aan omega 3 visvetzuren.


Kijk op de tab Kwaliteit voor informatie over de kwaliteit en dosering.
Ingrediënten

Omega 3 vetzuren (vis) tocoferolen (natuurlijke vitamine E), natuurlijk rozemarijnextract. Zonder conserveermiddelen of kunstmatige aroma's.

Capsule: gelatine (rund), stabilisator (glycerol), water.


Dit product is niet geschikt voor vegetariërs of veganisten, omdat het visvetzuren bevat. 
Flinndal Omega-3 Plantaardig is wel geschikt voor vegetariërs en veganisten. 
aanbevolen gebruik     Aanbevolen gebruik

Voor wie Dagdosering
Volwassenen 1 capsule per dag

Aanbevolen dagelijkse dosering niet overschrijden. Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde, evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn. Raadpleeg voor gebruik een arts in geval van medicijngebruik of bij ziekte. Geschikt bij zwangerschap en lactatie.
Innemen     Innemen


Bij voorkeur innemen tijdens een maaltijd met water (om opboeren te voorkomen niet innemen op de nuchtere maag of met een warme drank).

Op zoek naar een kleinere capsule? Bekijk Flinndal Omega-3 Forte.
Allergie-informatie


Dit product bevat wel:

Vis 
 

Dit product bevat geen van de volgende allergenen:


Gluten Lactose Noten Pinda Schaal en schelpdieren SojaBewaaradvies     Bewaaradvies


Onze producten zitten in speciale, luchtdichte zakjes. Op de achterkant van de verpakking staat hoe lang het product houdbaar is. Sluit het zakje steeds goed af, bescherm het tegen zonlicht en bewaar het beneden de 25 graden, om verkleuring of plakken te voorkomen. 

Buiten bereik van jonge kinderen bewaren.
Laatste wijziging: 9 november 2018.

Onderzoeken

De gezondheidsclaims die wij over dit product doen zijn als wetenschappelijk bewezen beoordeeld door de Europese Unie (EFSA, European Food Safety Authorities).

Hieronder vindt u een aantal onderzoeken over de gunstige invloed van DHA en EPA.

  1. DHA verbetert leerprestaties van kinderen
   http://www.nieuwsvoordietisten.nl/nieuws/nieuws/article/dha-verbetert-leesprestaties-kinderen/

  2. De gunstige invloed van DHA op volwassenen
   http://www.lifesdha.com/Portals/0/PDFs/adult-health.pdf

  3. Evaluatie van EFSA over EPA en DHA en de gunstige invloed op hart en bloedvaten
   http://www.efsa.europa.eu/en/efsajournal/doc/1796.pdf

  4. DHA heeft een gunstige invloed op het gezichtsvermogen, evaluatie van de EFSA
   http://www.efsa.europa.eu/en/efsajournal/pub/1734.htm

  5. DHA heeft een gunstige invloed op de normale hersenfunctie, evaluatie van de EFSA
   http://www.efsa.europa.eu/en/efsajournal/pub/1734.htm

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de veelgestelde vragen over Flinndal Omega-3 Extra Forte. Staat uw vraag er niet tussen? Stel deze dan door op het tabblad stel een vraag te klikken aan de linkerkant van deze pagina. Hier vindt u ook alle vragen die zijn gesteld door andere klanten.

Voor wie is Flinndal Omega-3 Extra Forte bedoeld?
Flinndal Omega-3 Extra Forte is ontwikkeld voor mensen die een extra hoog gedoseerd visolie supplement willen gebruiken. Eén capsule bevat 730 mg omega 3 vetzuren waarvan 380 mg EPA en 250 mg DHA. Deze dosering is goed voor je hart, hersenen en het gezichtsvermogen.
Waarin verschilt Flinndal Omega-3 Extra Forte met Flinndal Omega-3 Forte
Flinndal Omega-3 Extra Forte bevat een hogere dosering omega 3 dan Flinndal Omega-3 Forte. Zo bevat Omega-3 Extra Forte 730 mg omgea 3, waarvan 380 mg EPA en 250 mg DHA. Flinndal Omega-3 Forte bevat in totaal 450 mg omega 3 waarvan 228 mg EPA en 152 DHA. De capsules van Flinndal Omega-3 Extra Forte zijn daarom ook groter dan de Flinndal Omega-3 Forte capsules.
Wat zijn EPA en DHA die in Flinndal Omega-3 Extra Forte zitten?
EPA en DHA zijn allebei vetzuren van de omega-3 familie en komen voor in vette vis. Doordat het lichaam deze stoffen niet (of niet voldoende) zelf kan aanmaken, is het belangrijk om deze op een andere manier in te nemen. Flinndal Omega-3 Extra Forte bevat per capsule genoeg EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (DocosaHexaeen Acid) voor een gunstige invloed op het hart, hersenen en ogen.
Ik heb moeite met het slikken van capsules. Kan ik de capsules ook op een andere manier innemen?
Ja, u kunt de capsules bij één van de uiteinden met een scherp mesje doorprikken en bijvoorbeeld door de yoghurt doen. Let wel op dat u er geen hete drank naast drinkt, zoals thee, want dan kan de visolie gaan oprispen, wat een onprettige smaak kan veroorzaken.
Wordt de olie gewonnen uit vis van kweekvijvers of uit vis van de wilde vangst?
Wij gebruiken bij al onze omega 3 producten dezelfde visolie. De vis die wordt gebruikt voor Flinndal Omega-3 Extra Forte wordt gevangen voor de kust van Peru (niet uit kweekvijvers). Deze wateren zijn relatief schoon, omdat er weinig industrie is in dit gebied. In het productieproces wordt de visolie bovendien dubbel gezuiverd, met alleen natuurlijke zuiveringsmethoden.

De visvangst staat onder strenge controle, zodat er geen overbevissing plaatsvindt. We gebruiken alleen vissen waar er genoeg van zijn. Dus geen tonijn, maar bijvoorbeeld wel sardines en ansjovis. Deze vette vissoorten bevatten veel omega 3. Flinndal vangt geen vissen speciaal voor de visolie. We gebruiken die delen van de vis die overblijven bij de reguliere visvangst en anders weggegooid zouden worden.
Kan ik Flinndal Omega-3 Extra Forte gebruiken als ik zwanger ben?
Jazeker, u kunt Flinndal Omega-3 Extra Forte ook gebruiken tijdens de zwangerschap en wanneer u borstvoeding geeft. Juist tijdens deze periode spelen de vetzuren EPA en DHA in Omega-3 Extra Forte een belangrijke rol bij de ontwikkeling van uw kind. Het is dus een goed idee om dit product te blijven gebruiken op het moment dat u zwanger bent. Wel raden we altijd aan uw arts of verloskundige te raadplegen bij supplementgebruik tijdens de zwangerschap.
Ik ben allergisch voor schelpdieren en wil zeker weten dat er geen bestanddelen van dit soort dieren in de capsules zit
Voor de productie van Flinndal Omega-3 Extra Forte is alleen vis gebruikt, geen schelpdieren. U kunt dit product dus zonder zorgen gebruiken. Het enige product van Flinndal dat wel sporen van schelpdieren kan bevatten is Flinndal Glucosamine.

Schrijf uw ervaring over Omega-3 Extra Forte

Wegens de EFSA Claimwetgeving mogen wij op onze site maar een beperkt aantal gezondheidsclaims gebruiken. Om deze reden mogen reviews alleen gaan over algemene tevredenheid met het product of over de grootte en smaak. Er mogen geen ziektes of pijnklachten genoemd worden. Reviews die niet aan de wetgeving voldoen mogen door ons worden aangepast.

05 december 2017 door: Reshma Devi
Product van zeer goede kwaliteit. Snelle levering, hele vriendelijke en begripvolle medewerkers. Ik ben heel erg tevreden over Flinndal 😁👍🏽
14 november 2017 door: mevr. B van Neijenhoff
Ik gebruik Omega-3 Extra Forte capsules al geruime tijd als voedingssupplement en voel me er goed bij. Ik heb vertrouwen in de goede kwaliteit van het product van Flinndal. Prima service.
08 november 2017 door: Valkenburg
Goed
07 november 2017 door: syl vd kroon
top ,alles komt snel aan ,en de produkten zijn goed. Ik heb al heel wat visolie geprobeerd,maar dit is echt de beste
22 oktober 2017 door: W. Hulsebos
Uiterst goede service, snelle levering. Capsules makkelijk onneembaar. Over effect kan ik als individu moeilijk iets zeggen, dat vergt onderzoek, maar ik heb er vertrouwen in
25 september 2017 door: Carla Koning
Erg tevreden, vooral omdat de capsules uit zuivere producten bestaan. Snelle levering. Ik zou iedereen de producten van flinndal aanraden.
04 september 2017 door: Petra Grooten
Ik vind het fijn dat de capsules een hoge dosering hebben en dat ik er maar eentje per dag hoef te slikken. (Mijn ervaring met andere merken is dat je er 2 of 3 per dag van nodig had.)
30 juli 2017 door: Volmer
Uitstekend product. Ik vetrouw op de kwaliteit van de Flindal producten. Snel geleverd
23 juli 2017 door: Carla Wiesener
Fijn product. Vooral de zuiverheid van het product spreekt mij heel erg aan. Bevalt erg goed
16 mei 2017 door: Kees Marinus
Het lijkt mij een prima product. Daar ik al jaren visolie slik in de hoop dat het mijn hart en bloedvaten beschermt. Ik heb vertrouwen in de kwaliteit van Flinndal.
04 mei 2017 door: marcel figee
de ervaring is prima echter ik heb nooit geprobeerd wat de resultaten zijn als ik de Omega capsules niet inneem
01 mei 2017 door: Gery Drahn
zeer goed product
18 april 2017 door: W.A. v.d. Klundert
Wat kan ik vertellen over Flindal,dat het een TOP Bedrijf is en alles keurig verzorgd is,en wat ook gezegd mag worden het telefoonpannel kundig, vriendelijk, behulpzaam en lossen probleempjes snel op,en ik zal nog lang Flindal klant blijven
03 april 2017 door: Ad loogman
Ik gebruik Omega-3 Forte van Flinndal al langere tijd, het is vertrouwd, zuiver en goed en daarom blijf ik bij Flinndal!
26 maart 2017 door: jolanda
nergens last van, reageer er prima op.
13 februari 2017 door: C. Marinus
Prima snelle levering. Ik heb vertrouwen in de kwaliteit. Daar ik niet van vis hou hoop ik in de Flinndal visolie extra forte een goed en betrouwbaar alternatief te hebben gevonden.
04 februari 2017 door: W. Hulsebos
Afwikkeling bestellingen altijd perfect en vlot. Hoe echter de bijdrage tot de gezondheid is, zeker niet in vergelijking met dezelfde soort pillen, vermag ik niet te beoordelen. Maar ik heb er vertrouwen in.
21 december 2016 door: Marc Keijenberg
goede, snelle service. Omega 3 extra forte draagt bij aan een goede gezondheid.
08 december 2016 door: E. Knol
GOED !!
08 december 2016 door: C W Wolsink
positief!!
10 oktober 2016 door: marc
Makkelijk in te nemen, goed resultaat.
22 juni 2016 door: Saskia
Voel ij goed bij het nemen van dit product. Capsule is wel ietwat groot.
30 mei 2016 door: Giny de Kok
Goed product met goed effect
20 mei 2016 door: F. Kooistra
Ik neem dit product onder het motto Baat het niet, schaadt het niet. Wel heb ik het idee dat je er relaxter van wordt in tijden van stress.
22 mei 2015 door: Peter Folkner
Product innemen tijdens de maaltijd. Vrij grote capsule. Niet op nuchtere maag. Voel me er wel goed op.

Stel uw vraag over Omega-3 Extra Forte

U krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van uw vraag, gaat u ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

U krijgt uiterlijk binnen één werkdag per mail een reactie van ons. Bij het versturen van uw vraag, gaat u ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Flinndal is één van de grootste merken voedingssupplementen van Nederland. We helpen u graag om elke dag opnieuw het beste uit uzelf te halen!

Op deze website gebruikt Flinndal cookies en vergelijkbare technieken om de website goed te kunnen laten werken, voor advertentiedoeleinden en om te analyseren hoe de website wordt gebruikt. Zie voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring