Terug naar overzicht

10 alternatieven voor calcium

10 alternatieven voor calcium
Flinndal
29/04/2016
0 Reacties

calcium.jpg


Calcium is het meest voorkomende mineraal in ons lichaam. Maar liefst 99% van de calcium in uw lichaam wordt opgeslagen in de botten en tanden. De overige calcium is aanwezig in het bloed. Calcium vindt u met name in zuivelproducten zoals melk, yoghurt en kaas. Mag u geen zuivelproducten of lust u deze niet? Dan zijn er gelukkig genoeg alternatieven! Wij hebben er tien voor u op een rijtje gezet.


Het belang van calcium

Allereerst is het goed om te weten wat calcium allemaal in ons lichaam doet.

Botten en tanden

Calcium is goed voor de aanmaak en het behoud van sterke botten. Hoe meer calcium er op jonge leeftijd in de botten zit, hoe langer de botten stevig blijven. Calcium is ook van belang voor de opbouw van sterke tanden en het behoud van een sterk gebit.

Spieren en zenuwen

Calcium is ook van belang voor de spierfunctie: het helpt de spieren sterk en soepel te houden. Calcium ondersteunt daarnaast ook de hartspier. Het is goed voor het zenuwstelsel en draagt bij aan een normale prikkeloverdracht in de zenuwen.

Bloed en celdeling

Verder draagt calcium bij aan de normale bloedstolling en is het betrokken bij het celdelingsproces. Ook is het van belang bij de aanmaak van cellen en weefsels.

Spijsvertering en energie

Calcium ondersteunt de functie van enzymen die in uw lichaam verantwoordelijk zijn voor de spijsvertering. Het helpt zo mee om de spijsvertering gezond te houden. Daarnaast bevordert het de energiestofwisseling in het lichaam. Het helpt bijvoorbeeld bij het vrijmaken van energie uit eiwitten, koolhydraten en vetten die u via de voeding binnenkrijgt.


10 alternatieven voor calcium

Zoals eerder gezegd zit calcium vooral in zuivelproducten zoals melk, kaas en yoghurt. Mag u geen zuivel of lust u het niet? Dan zijn er gelukkig genoeg alternatieven om dagelijks toch voldoende calcium binnen te krijgen.

  1. Gedroogd zeewier zoals wakame (100 gram): 858,5 mg calcium
  2. Sardientjes uit blik (100 gram): 70 mg calcium
  3. Tofu (100 gram): 200 mg calcium
  4. Peterselie (100 gram): 40 mg calcium
  5. Amandelen (100 gram): 250 mg calcium
  6. Spinazie (100 gram): 120 mg calcium
  7. Witte bonen, bereid (100 gram): 35 mg calcium
  8. Broccoli (100 gram): 105 mg calcium
  9. Sperziebonen (100 gram):  60 mg calcium
  10. Gedroogde vijgen (100 gram): 190 mg calcium

Neem af en toe en handje ongezouten amandelen, voeg eens wat zeewier toe aan een salade of kies voor een risotto met tofu. Uiteraard zijn er naast de bovenstaande producten nog meer alternatieven voor calcium.


Calcium

Flinndal Calcium Kauwtablet

Wilt u zeker zijn dat u voldoende calcium binnenkrijgt naast de dagelijkse voeding? Dan kunt u kiezen voor een voedingssupplement. Flinndal Calcium Kauwtablet bevat 300 mg calcium per tablet van het goed opneembare organische calciumcitraat. Daarnaast bevat één tablet ook 5 mcg vitamine D3, voor de goede opname van calcium in de botten. Geschikt bij lactose-intolerantie.


Aanbevolen producten

Calcium Magnesium
Calcium Magnesium
4,6 sterren
(111)
Vanaf € 8,95
Bekijk product
Calcium Kauwtablet
Calcium Kauwtablet
4,8 sterren
(41)
Vanaf € 9,95
Bekijk product
Multi
Multi
4,7 sterren
(92)
Vanaf € 10,45
Bekijk product
Multi 50+ Vrouw
Multi 50+ Vrouw
4,5 sterren
(80)
Vanaf € 11,45
Bekijk product
Magnesium Kauwtablet
Magnesium Kauwtablet
4,6 sterren
(159)
Vanaf € 11,45
Bekijk product
Zink
Zink
4,8 sterren
(9)
Vanaf € 7,95
Bekijk product
IJzer
IJzer
Vanaf € 7,95
Bekijk product
Multi Junior Kauwtablet
Multi Junior Kauwtablet
4,4 sterren
(37)
Vanaf € 8,45
Bekijk product

Lees ook

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

Als bomen weer prachtige rode en gele kleuren krijgen; de dagen voelbaar korter worden; en je stiekem alweer zin krijgt om met een beker warme chocomel onder een dekentje op de bank te ploffen, dan weet je: de zomer is voorbij, de herfst maakt zijn intrede. Maar hoe houd je nou dat heerlijke energieke gevoel vast dat je in de zomer hebt opgedaan? Lees onze 5 tips!

Lees meer Lees meer
Het verschil tussen cafeïne en theïne

Het verschil tussen cafeïne en theïne

De woorden cafeïne en theïne heeft u vast weleens voorbij horen komen. Maar weet u eigenlijk wat het verschil is? Het is een interessant verhaal en wij geven u graag het verlossende antwoord.

Lees meer Lees meer
Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!

Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!

Bij het ouder worden, kan het bewegen lastiger worden. Toch is beweging een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Wij vertellen u graag waarom beweging belangrijk is én hoe u het makkelijker kan maken.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"10 alternatieven voor calcium"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen twee werkdagen per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties