Terug naar overzicht

Wat mag u drinken als u wilt afvallen?

Wat mag u drinken als u wilt afvallen?
Flinndal
15/07/2016
0 Reacties

Drinken

Als u wilt afvallen, let u op de producten die u eet, maar wat u drinkt wordt vaak vergeten. Frisdranken, alcoholische dranken zoals wijn en bier of een glas vruchtensap bevatten ook calorieën die meetellen voor uw dagelijkse calorie inname. Welke dranken kunt u het beste drinken als u op dieet bent en welke niet?


4x wel drinken

1. Water

Het lichaam heeft elke dag 1 tot 1,5 liter vocht nodig, bij voorkeur water. Water bevat namelijk als enige drank geen enkele calorie. Een gezonde keuze dus. Vindt u water niet lekker? Voeg dan eens wat blaadjes munt toe, wat citroen, gember of ander fruit om uw water op een natuurlijke manier op smaak te brengen. Wij geven alvast 10 tips om u op weg te helpen.

Naar de tips >>

2. Koffie of thee

Koffie en thee kunnen prima gedronken worden tijdens het dieet, zolang ze geen toegevoegde suiker bevatten. Drink uw koffie of thee dus zonder een klontje suiker. Misschien is het even wennen in het begin, maar u zult merken dat u na drie of vier kopjes steeds meer aan de smaak gewend raakt. Kunt u echt niet zonder? Vervang suiker dan door een natuurlijke én caloriearme variant zoals stevia

Tip: Koffie onttrekt vocht uit het lichaam. Drink daarom bij elk kopje koffie ook een glas water.

3. Vruchtensappen zonder toegevoegde suiker

Een glas 100% puur fruitsap zoals sinaasappelsap is een gezonde keuze, maar drink dit wel met mate. Natuurlijke vruchtensap bevat misschien geen toegevoegde suikers, maar wel calorieën. Zie dit drankje dan ook als een vers stuk fruit en hou het bij maximaal 1 glas per dag. Een glas jus d’orange bevat snel al zo’n 90 calorieën.

Tip: maak uw vruchtensappen en smoothies altijd zelf. Zo weet u zeker dat er geen toegevoegde suikers zoals honing of andere zoetstoffen in zitten. Lees ook altijd het etiket zodat u precies weet wat er in uw smoothie zit.

4. Light-dranken

Frisdrank is eigenlijk een no-go tijdens een dieet. Kunt u echt niet zonder? Kies dan voor de light variant, omdat deze vaak geen calorieën bevatten. Toch drinkt u ook bij light-frisdrank beter met mate. Bijvoorbeeld op een verjaardag of een avondje uit.


3x niet drinken

1. Frisdrank

Frisdranken bevatten veel suiker én dus ook veel calorieën. In een glas zitten al snel 6,5 suikerklontjes.

In limonadesiroop zit trouwens ook veel suiker, maar het is minder calorierijk dan frisdrank. Gebruik slechts enkele druppels in een glas water, maar kies bij voorkeur voor natuurlijke smaakmakers zoals fruit en kruiden

2. Alcohol

Alcohol bevat ongeveer 7 calorieën per gram. Een glas droge witte wijn van 100 ml bevat daardoor al snel zo'n 67 calorieën, een glas bier van 250 ml ongeveer 110 calorieën.

Kijk hier hoeveel calorieën er in andere dranken zit. 
Naar het overzicht >>

3. Speciale koffie

De combinatie van suiker, volle melk en room in ijskoffie’s of frappuccinos zorgen samen voor een caloriebom. Soms bevat één drankje al 500 tot 600 calorieën. Niet doen dus! Een dieet betekent niet dat u uzelf elke dag lekkere dingen moet ontzeggen. Het gaat om de balans. Probeer gedurende de week zoveel mogelijk voor gezonde dranken te kiezen, maar een glas wijn op de vrijdagavond moet zeker kunnen.


Aanbevolen producten

Herbruikbaar Mondkapje Marineblauw
Herbruikbaar Mondkapje Marineblauw
4,4 sterren
(12)
Vanaf € 6,59
Bekijk product
Cranberry
Cranberry
4,7 sterren
(74)
Vanaf € 9,95
Bekijk product
Vezel Complex
Vezel Complex
4,7 sterren
(76)
Vanaf € 9,45
Bekijk product
Herbruikbaar Mondkapje Zwart
Herbruikbaar Mondkapje Zwart
4,6 sterren
(9)
Vanaf € 6,59
Bekijk product
Herbruikbaar Mondkapje Wit
Herbruikbaar Mondkapje Wit
4,9 sterren
(9)
Vanaf € 6,59
Bekijk product

Lees ook

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

Als bomen weer prachtige rode en gele kleuren krijgen; de dagen voelbaar korter worden; en je stiekem alweer zin krijgt om met een beker warme chocomel onder een dekentje op de bank te ploffen, dan weet je: de zomer is voorbij, de herfst maakt zijn intrede. Maar hoe houd je nou dat heerlijke energieke gevoel vast dat je in de zomer hebt opgedaan? Lees onze 5 tips!

Lees meer Lees meer
Het verschil tussen cafeïne en theïne

Het verschil tussen cafeïne en theïne

De woorden cafeïne en theïne heeft u vast weleens voorbij horen komen. Maar weet u eigenlijk wat het verschil is? Het is een interessant verhaal en wij geven u graag het verlossende antwoord.

Lees meer Lees meer
Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!

Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!

Bij het ouder worden, kan het bewegen lastiger worden. Toch is beweging een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Wij vertellen u graag waarom beweging belangrijk is én hoe u het makkelijker kan maken.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Wat mag u drinken als u wilt afvallen?"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen twee werkdagen per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties