Terug naar overzicht

Kwaliteit van de Flinndal producten

Kwaliteit van de Flinndal producten
Inge
21/12/2015
0 Reacties

kwaliteit.jpg


Hoe weet u of de kwaliteit van voedingssupplementen goed is? Klopt de dosering wel, worden alleen de beste ingrediënten gebruikt en zijn ze ontwikkeld op basis van wetenschappelijk onderzoek? Wij krijgen geregeld vragen van klanten over de kwaliteit van onze voedingssupplementen. Daarom hebben we de antwoorden op deze vragen voor u op een rijtje gezet in ons blog!


Is de dosering verantwoord? »
Worden alleen de beste ingredienten gebruikt? »
Zijn de producten vrij van genetische modificatie? »
Hoe wordt de kwaliteit van de producten gewaarborgd? »
Maakt kwaliteit ook duurder? »
Zijn de voedingssupplementen ontwikkeld op basis van wetenschappelijk onderzoek? »


Is de dosering verantwoord?

De producten van Flinndal zijn een verantwoorde aanvulling op de gezonde voeding. We kijken daarbij naar de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) van vitaminen en mineralen die is opgesteld door de EFSA (European Food Safety Authority) en ook kijken we goed naar de Belgische richtlijnen. Per land kunnen voedingspatronen namelijk verschillen en daarmee ook de hoeveelheid voedingsstoffen die u binnenkrijgt. In België worden de richtlijnen voor een goede voeding opgesteld door de Hoge Gezondheidsraad.

We kiezen altijd voor een verantwoorde dosering. Zo zorgen we ervoor dat u nooit te veel vitaminen en mineralen binnenkrijgt in combinatie met uw voeding. Onze voedingssupplementen zijn bedoeld als een aanvulling op de normale voeding.

Naast de ADH is er voor de meeste vitaminen en mineralen een maximaal veilige hoeveelheid vastgesteld. Dit is de hoeveelheid die u dagelijks maximaal binnen mag krijgen. Deze ligt vaak vele malen hoger dan de ADH. Langdurige overschrijding van de maximaal veilige hoeveelheid kan klachten geven en raden wij af. De dosering in onze supplementen ligt daarom altijd ver onder de maximale hoeveelheid.


Worden alleen de beste ingrediënten gebruikt?

De producten van Flinndal voldoen bevatten uiteraard alleen ingrediënten die zijn goedgekeurd door de overheid. Bij het ontwikkelen van onze producten kijken we welke vormen van vitaminen en mineralen het best opneembaar zijn door het lichaam. Dit kunnen natuurlijke én synthetische stoffen zijn.

Synthetisch betekent niet dat dit minder goed is dan een natuurlijke variant. Beide varianten zijn veilig en in sommige gevallen wordt de synthetische vorm zelfs beter opgenomen dan de natuurlijke vorm. Flinndal kiest zoveel mogelijk voor de natuurlijke variant, tenzij de synthetische variant beter wordt opgenomen. Door de beste vorm te kiezen, kunnen de voedingsstoffen na het innemen van de supplementen snel aan de slag in het lichaam. Bovendien laat de overheid alleen stoffen toe waarvan bekend is dat ze een positieve invloed op het lichaam hebben.


Zijn de producten vrij van Genetische modificatie (GMO)

Genetisch gemodificeerd betekent dat een product is ‘verbeterd’. Pitloze druiven zijn hier een voorbeeld van. Sinds 18 april 2005 zijn leveranciers van voedingssupplementen en voedingsmiddelen verplicht om op het etiket te vermelden of een product genetisch gemodificeerd is. Is een product niet genetisch gemodificeerd, dan staat dit niet op het etiket. Alle producten van Flinndal zijn vrij van genetische modificatie.


Hoe wordt de kwaliteit van de producten gewaarborgd?

Om een goede kwaliteit te garanderen worden onze producten gemaakt door erkende, farmaceutische bedrijven. Deze bedrijven voldoen aan alle wetgevingen en hebben de bijbehorende kwaliteitscertificeringen zoals GMP, HACCP en BRC.

GMP

GMP staat voor Good Manufacturing Practices, oftewel, goede manier van produceren. Het is een kwaliteitsnorm die onder andere wordt gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie. Hierbij wordt nauwkeurig vastgelegd hoe en onder welke omstandigheden een product wordt gemaakt. Tijdens de productie worden alle ingrediënten, tussenproducten en eindproducten gecontroleerd.

HACCP

HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) is een kwaliteitsnorm die ervoor zorgt dat bedrijven die met voedsel omgaan voorkomen dat de veiligheid van het eten in gevaar komt. Een ‘hazard’ staat voor een gevaar dat in een product aanwezig kan zijn, zoals schimmels, schadelijke stoffen zoals glas of scherp materiaal, die een bedreiging vormen voor de gezondheid. Met HACCP wordt er zeer streng op gecontroleerd dat deze gevaren worden voorkomen.

BRC

BRC (British Retail Consortium) is een kwaliteitsnorm op het gebied van voedselveiligheid. Deze norm stelt de standaardeisen aan het voedselveiligheidssysteem van een leverancier. Deze eisen hangen samen met HACCP.

Zoals gebruikelijk worden bedrijven die werken volgens bovenstaande kwaliteitsnormen ook regelmatig door de overheid gecontroleerd om de kwaliteitsstandaard hoog te houden.


Maakt kwaliteit ook duurder?

Zoals met alle producten geldt dat aan betere kwaliteit ook een hogere prijs gekoppeld is. Flinndal levert producten van hoge kwaliteit, ontwikkeld op basis van wetenschappelijk onderzoek en volgens de hoogste kwaliteitsnormen. Doordat wij onze producten alleen online verkopen (en dus zonder tussenhandel van winkels), kunnen wij onze producten voor een goede prijs aanbieden met de beste service.


Zijn de voedingssupplementen ontwikkeld op basis van wetenschappelijk onderzoek

Flinndal stelt altijd een product samen volgens de laatste wetenschappelijke inzichten en richtlijnen van instanties zoals de Hoge Gezondheidsraad en de Europese Unie (EFSA, European Food Safety Authority). De EFSA geeft onafhankelijke wetenschappelijke adviezen over voedselveiligheid. Voor het Voedingscentrum bijvoorbeeld wegen de bevindingen van de EFSA zwaar mee in de adviezen die zij geven op het gebied van voeding.


Vragen?

Heeft u nog vragen over de kwaliteit van de producten van Flinndal? U kunt gratis contact opnemen met onze Klantenservice via [email protected] of 0800-54019.


afbeeldingen_middel_inge_d2fda42d.jpg

Wie ben ik?

Mijn naam is Inge Hendriks. Ik ben sinds 2007 werkzaam voor Flinndal. Voeding is mijn passie. Ik heb diverse opleidingen gevolgd op dit gebied. 


Aanbevolen producten

Multi
Multi
4,7 sterren
(91)
Vanaf € 10,45
Bekijk product
Glucosamine
Glucosamine
4,6 sterren
(78)
Vanaf € 16,95
Bekijk product
Multi Junior Kauwtablet
Multi Junior Kauwtablet
4,4 sterren
(37)
Vanaf € 8,45
Bekijk product
Vitamine D Forte
Vitamine D Forte
4,8 sterren
(20)
Vanaf € 8,45
Bekijk product
Knoflook
Knoflook
3,7 sterren
(21)
Vanaf € 9,95
Bekijk product
Omega-3 Junior
Omega-3 Junior
4,8 sterren
(26)
Vanaf € 10,45
Bekijk product
Vitamine C Forte Kauwtablet
Vitamine C Forte Kauwtablet
Vanaf € 9,45
Bekijk product

Lees ook

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

Als bomen weer prachtige rode en gele kleuren krijgen; de dagen voelbaar korter worden; en je stiekem alweer zin krijgt om met een beker warme chocomel onder een dekentje op de bank te ploffen, dan weet je: de zomer is voorbij, de herfst maakt zijn intrede. Maar hoe houd je nou dat heerlijke energieke gevoel vast dat je in de zomer hebt opgedaan? Lees onze 5 tips!

Lees meer Lees meer
Het verschil tussen cafeïne en theïne

Het verschil tussen cafeïne en theïne

De woorden cafeïne en theïne heeft u vast weleens voorbij horen komen. Maar weet u eigenlijk wat het verschil is? Het is een interessant verhaal en wij geven u graag het verlossende antwoord.

Lees meer Lees meer
Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!

Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!

Bij het ouder worden, kan het bewegen lastiger worden. Toch is beweging een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Wij vertellen u graag waarom beweging belangrijk is én hoe u het makkelijker kan maken.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Kwaliteit van de Flinndal producten"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen twee werkdagen per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties