Terug naar overzicht

Ontspannen, het is soms lastig. Wij geven tips!

Ontspannen, het is soms lastig. Wij geven tips!
Flinndal
26/02/2015
0 Reacties

stress.jpg

Problemen op werk of in uw relatie, een afspraak bij de dokter of een kritische opmerking kunnen ervoor zorgen dat u gespannen bent of gaat piekeren. Want wat als...? Ontspannen is lastig en hierdoor ligt u ’s nachts wakker. Ontspannen is erg belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid, omdat een continu gevoel van stress van invloed kan zijn op uw concentratie, geheugen en gevoel van vitaliteit.

Daarom heeft Flinndal Magnesium in haar assortiment. Dit kan hulp bieden wanneer u gespannen bent.

Flinndal Magnesium

Wie piekert, denkt eigenlijk continu na over bepaalde problemen die op dat moment spelen. U vindt vaak geen oplossing en op den duur gaat dit gepaard met negatieve gevoelens en spanning. Het kan u zelfs bang of angstig maken. Probeer piekeren dus te voorkomen of meteen het tot een halt te roepen.

Magnesium is een mineraal dat goed is voor de gemoedstoestand en een gunstige invloed heeft op de geestelijke balans en energie. Ook draagt magnesium bij aan belangrijke hersenfuncties zoals het concentratievermogen, leervermogen en het geheugen. Zo bent u beter bestand tegen stress situaties en helpt het te ontspannen.

Tips om te ontspannen

Tip 1: De sauna
De sauna werkt ook ontspannend. Ga niet even voor een uurtje naar de sauna maar trek er een hele dag of middag voor uit. Op die manier komt u echt tot rust. Waarom werkt een sauna zo ontspannend? Door de warmte gaat uw hart sneller kloppen en dat zorgt voor een goede doorbloeding. Bij een goede doorbloeding wordt de transport van zuurstof en voedingstoffen in de spiercellen gestimuleerd.

Tip 2: Meditatie
Rustig zitten, uw gedachten de vrije loop geven en u zoveel mogelijk ‘stil’ maken. Dat is mediteren. Hoe werkt mediteren:

  1. Zoek een comfortabele plek. Ga ergens zitten waar u met een rechte rug kunt zitten. Als u ergens gaat liggen dan heeft u kans dat u in slaap valt.
  2. Zorg dat u niet gestoord wordt. Als u steeds gestoord wordt is het moeilijk om u te concentreren.
  3. Laat uw handen rusten.
  4. Doe uw ogen dicht
  5. Adem goed in en uit. Uw ademhaling mag rustiger zijn dan normaal.
  6. Concentreer u op uw ademhaling zodat er geen andere gedachten bij u opkomen.
  7. Blijf doorgaan tot u ontspannen bent. Deze oefening kunt u meerdere keren per dag of week herhalen.

Tip 3: Beeldschermen uit
Met een smartphone, tablet of computer in de buurt is er altijd afleiding en komt uw hoofd niet in de ‘ontspan-modus’. Zet de apparaten uit en durf eens gewoon een paar uur onbereikbaar te zijn.

Tip 4: Creatief bezig zijn
Werken met uw handen is bijna altijd ontspannend. Zeker als u werkt met natuurlijke materialen, zoals zand, water, biologische verf en klei. Zet uw verstand op nul, gebruik uw gevoel en maak precies waar u zin in heeft. Het hoeft echt niet mooi of af te zijn, het gaat puur om het plezier in het maken.

Tip 5: Onstpan door te bewegen
Bewegen is gezond! Niet alleen voor uw fysieke gezondheid, maar ook voor uw geestelijke balans. Even lekker uitwaaien door een wandeling op het strand of een uurtje sporten na uw werk. Het zorgt ervoor dat u uw hoofd leegmaakt en dat u ook na het sporten nog een ontspannen gevoel ervaart, zowel geestelijk als lichamelijk. Juist als u het druk heeft is het daarom goed om regelmatig te sporten en te bewegen.

Heeft u tips om te ontspannen? Deel ze met ons!


Aanbevolen producten

Vezel Complex
Vezel Complex
4,7 sterren
(76)
Vanaf € 9,45
Bekijk product
Calcium Magnesium
Calcium Magnesium
4,6 sterren
(111)
Vanaf € 8,95
Bekijk product
Magnesium Kauwtablet
Magnesium Kauwtablet
4,6 sterren
(159)
Vanaf € 11,45
Bekijk product
Prikkelbare Darm Syndroom
Prikkelbare Darm Syndroom
Vanaf € 19,95
Bekijk product
Blaasontsteking
Blaasontsteking
Vanaf € 19,95
Bekijk product
Glucosamine
Glucosamine
4,6 sterren
(80)
Vanaf € 16,95
Bekijk product
Vitamine D
Vitamine D
4,7 sterren
(106)
Vanaf € 6,95
Bekijk product
Curcumine Forte
Curcumine Forte
4,5 sterren
(104)
Vanaf € 18,45
Bekijk product
Vitamine C Forte
Vitamine C Forte
4,7 sterren
(45)
Vanaf € 8,45
Bekijk product
Prosta Comfort
Prosta Comfort
4,1 sterren
(41)
Vanaf € 14,45
Bekijk product

Lees ook

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

Als bomen weer prachtige rode en gele kleuren krijgen; de dagen voelbaar korter worden; en je stiekem alweer zin krijgt om met een beker warme chocomel onder een dekentje op de bank te ploffen, dan weet je: de zomer is voorbij, de herfst maakt zijn intrede. Maar hoe houd je nou dat heerlijke energieke gevoel vast dat je in de zomer hebt opgedaan? Lees onze 5 tips!

Lees meer Lees meer
Het verschil tussen cafeïne en theïne

Het verschil tussen cafeïne en theïne

De woorden cafeïne en theïne heeft u vast weleens voorbij horen komen. Maar weet u eigenlijk wat het verschil is? Het is een interessant verhaal en wij geven u graag het verlossende antwoord.

Lees meer Lees meer
Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!

Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!

Bij het ouder worden, kan het bewegen lastiger worden. Toch is beweging een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Wij vertellen u graag waarom beweging belangrijk is én hoe u het makkelijker kan maken.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Ontspannen, het is soms lastig. Wij geven tips!"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen twee werkdagen per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties