Terug naar overzicht

Recept: Aardbeien tiramisu

Recept: Aardbeien tiramisu
Flinndal
12/04/2018
0 Reacties

Tortilla

Iedereen kent wel de tiramisu met lange vingers, koffie en cacaopoeder. Op deze basisvariant zijn er natuurlijk ook andere combinaties te maken, bijvoorbeeld deze tiramisu met aardbeien. Een heerlijke verwennerij voor een mooie lentedag of voor in de zomer. Ook handig als u een grote groep eters op bezoek krijgt, omdat u dit toetje goed kan voorbereiden en makkelijk kunt serveren.



Wat heeft u nodig: (voor 6 personen)

  • 500 gram aardbeien
  • 50 gram poedersuiker
  • 250 gram mascarpone
  • 1 zakje vanillesuiker (17 gram)
  • 1 pak lange vingers (175 gram)
  • 250 ml slagroom
  • 200 ml zoete witte wijn
  • Staafmixer
  • Ovenschaal (bijvoorbeeld 15 cm bij 20 cm)

Zo maakt u het:

Was de aardbeien, snijd de kroontjes er vanaf en pureer de helft van de aardbeien met 2 eetlepels poedersuiker met de staafmixer. U kunt het ook even goed prakken met een vork in een kom. Halveer de rest van de aardbeien en leg ze even op een bord. Klop de slagroom stijf in een kom. Roer de mascarpone in een andere kom goed los met 2 eetlepels wijn, de vanillesuiker en de rest van de poedersuiker.

Doe de overgebleven wijn in een bord en dep daar de helft van de lange vingers in. Leg ze vervolgens in de ovenschaal zodat er een bodem ontstaat van lange vingers. Schep de helft van het mascarponemengsel en de aardbeienpuree erop. Verdeel vervolgens de rest van de lange vingers over dit mengsel, gevolgd met wijn, het mascarponemengsel en leg er als laatste de gehalveerde aardbeien over. Dek het geheel af en laat het minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Strooi voor het serveren nog even wat poedersuiker over de aardbeien voor een feestelijk effect. Eet smakelijk!

Tip: wilt u een alcoholvrije tiramisu maken? Vervang dan de wijn voor biologische appelsap.

Laat u ons weten wat u van dit recept vindt? Deel het hieronder in een reactie.


Aanbevolen producten

Multi Junior Kauwtablet
Multi Junior Kauwtablet
4,4 sterren
(37)
Vanaf € 8,45
Bekijk product

Lees ook

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

Als bomen weer prachtige rode en gele kleuren krijgen; de dagen voelbaar korter worden; en je stiekem alweer zin krijgt om met een beker warme chocomel onder een dekentje op de bank te ploffen, dan weet je: de zomer is voorbij, de herfst maakt zijn intrede. Maar hoe houd je nou dat heerlijke energieke gevoel vast dat je in de zomer hebt opgedaan? Lees onze 5 tips!

Lees meer Lees meer
Het verschil tussen cafeïne en theïne

Het verschil tussen cafeïne en theïne

De woorden cafeïne en theïne heeft u vast weleens voorbij horen komen. Maar weet u eigenlijk wat het verschil is? Het is een interessant verhaal en wij geven u graag het verlossende antwoord.

Lees meer Lees meer
Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!

Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!

Bij het ouder worden, kan het bewegen lastiger worden. Toch is beweging een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Wij vertellen u graag waarom beweging belangrijk is én hoe u het makkelijker kan maken.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Recept: Aardbeien tiramisu"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen twee werkdagen per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties