Terug naar overzicht

Start 2019 met een detox voor lichaam en geest

Start 2019 met een detox voor lichaam en geest
Flinndal
17/12/2018
0 Reacties

detox_758e2764.jpg?width=400

Het nieuwe jaar is een goed moment om stil te staan bij wat u aankomend jaar anders wilt gaan doen. Los van het standaard rijtje zoals stoppen met roken, afvallen, meer bewegen en gezonder eten, kunt u ook persoonlijke doelen stellen. Misschien wilt u al een tijdje een cursus doen zoals fotografie of koken. Of denkt u erover om een eigen bedrijf te beginnen, te verhuizen of een gezin te starten?


Detox voor uw geest

Een nieuw jaar biedt dus veel kansen, waarin u zelf degene bent die deze kan gaan pakken. Schrijf voor uzelf op wat u graag wilt doen, leren of waarin u zich wilt ontwikkelen en maak vervolgens een concreet plan. Onthoud dat daarbij niet alles tegelijkertijd mogelijk is en u zich beter kunt richten op 1 taak of doel per moment. Dan kunt u daar uw volledige aandacht aan geven en er ook meer van genieten.

Bepaal bijvoorbeeld welke taken of afspraken u als vanzelfsprekend ervaart, maar waar u eigenlijk geen plezier meer uit haalt. Dit merkt u als iets u energie kost. Kijk dan of u dit anders kan doen dit jaar. Misschien is het wel tijd om een bepaalde taak of afspraak helemaal te skippen. We doen veel dingen namelijk op de automatische piloot. Een moment om even uit te zoomen en te kijken waarom we iets doen, geeft ons veel inzichten.

Aan de andere kant is het natuurlijk ook belangrijk op te schrijven aan welke dingen die u nu doet u wel veel plezier beleeft. Welke dingen vindt u leuk, welke mensen geven u energie? Probeer daar dan aankomend jaar meer van te doen. Dit zal uw geestelijk welzijn ten goede komen!


Detox voor uw lichaam

Naast het ondernemen van bepaalde acties in uw leven, kan het nieuwe jaar ook een goed begin zijn om te bepalen wat u aan uw huidige leefstijl wilt gaan veranderen. Bent u zich bijvoorbeeld bewust van wat u per week eet en drinkt en wat dit doet voor uw lichaam?

Misschien wilt u wel minder alcohol gaan drinken, meer bewegen, minder vlees eten of vaker kiezen voor verse maaltijden in plaats van het koken met behulp van zakjes en pakjes. Hierbij kan het ook helpen om op te schrijven wat u graag zou willen voor dit nieuwe jaar en dit te leggen naast uw huidige leefstijl. U zult zien dat kleine aanpassingen al helpen. Probeer niet om a la minute te starten met uw nieuwe leefstijl, dan zult u dit minder makkelijk vol kunnen houden. Kleine stapjes zetten zorgen ervoor dat het een gewoonte wordt en u dit eenvoudiger uit kunt breiden.

Concreet betekent dit dat u bijvoorbeeld start met 1 keer in de week geen vlees eten en eet u na 3 maanden misschien al 2 keer in de week geen vlees. Of als u vaker wilt gaan bewegen, kunt u beginnen met eerst 2 keer in de week een half uur lopen en dit rustig uitbreiden naar bijvoorbeeld 4 keer in de week.


Start 2019 met een detox

Los van bovenstaande doelstellingen is 2019 een goed moment om te beginnen met een detox. Detoxen betekent “het lichaam reinigen” van giftige stoffen zoals sigarettenrook of bewerkte voeding met daarin kunstmatige toevoegingen en resten van pesticiden. Hiervoor gebruikt ons lichaam de lever, galblaas en nieren. U kunt de lever helpen om deze giftige stoffen weer op te ruimen door af en toe een detox moment in te lassen. Bijvoorbeeld door een periode geen alcohol, koffie of vette dingen te nuttigen, maar te kiezen voor water, groente en fruit.


Hoe start u een periode van verantwoord detoxen?

  1. Kies een week waarin u het relatief rustig hebt op het werk en met sociale afspraken. 
  2. Laat die week alle ‘lege’ calorieën staan. Geen suiker, snoep, koek, gebak, wit brood en snacks. 
  3. Eet grote hoeveelheden groenten en fruit bij elke maaltijd. Streef naar minstens drie stuks fruit en 300 tot 400 gram groenten per dag. 
  4. Drink veel water. Laat alcohol, koffie en zwarte thee staan. Gebruik geen pakjes en zakjes, maar maak uw eten klaar met verse, onbewerkte producten en verse kruiden en gematigd zout. 
  5. Tussendoor eet uw rauwkost, fruit, versgeperst groente- of fruitsap, ongezouten noten of gedroogd fruit. 
  6. Neem uw rust, doe meditatieoefeningen of yoga. Maak er een ontspannen week van! 



Aanbevolen producten

Glucosamine
Glucosamine
4,6 sterren
(80)
Vanaf € 16,95
Bekijk product
Vitamine C Forte
Vitamine C Forte
4,7 sterren
(45)
Vanaf € 8,45
Bekijk product
Curcumine Forte
Curcumine Forte
4,5 sterren
(104)
Vanaf € 18,45
Bekijk product
Vezel Complex
Vezel Complex
4,7 sterren
(76)
Vanaf € 9,45
Bekijk product
Magnificent Multi Gummies
Magnificent Multi Gummies
Vanaf € 19,95
Bekijk product
Multi 70+
Multi 70+
4,4 sterren
(114)
Vanaf € 11,45
Bekijk product
Arthorol Pro
Arthorol Pro
5 sterren
(1)
Vanaf € 24,95
Bekijk product
Glucosamine Chondroitine MSM
Glucosamine Chondroitine MSM
4,3 sterren
(40)
Vanaf € 18,95
Bekijk product
Cranberry
Cranberry
4,7 sterren
(74)
Vanaf € 9,95
Bekijk product
Multi 50+ Man
Multi 50+ Man
4,6 sterren
(67)
Vanaf € 11,45
Bekijk product

Lees ook

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

Als bomen weer prachtige rode en gele kleuren krijgen; de dagen voelbaar korter worden; en je stiekem alweer zin krijgt om met een beker warme chocomel onder een dekentje op de bank te ploffen, dan weet je: de zomer is voorbij, de herfst maakt zijn intrede. Maar hoe houd je nou dat heerlijke energieke gevoel vast dat je in de zomer hebt opgedaan? Lees onze 5 tips!

Lees meer Lees meer
Het verschil tussen cafeïne en theïne

Het verschil tussen cafeïne en theïne

De woorden cafeïne en theïne heeft u vast weleens voorbij horen komen. Maar weet u eigenlijk wat het verschil is? Het is een interessant verhaal en wij geven u graag het verlossende antwoord.

Lees meer Lees meer
Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!

Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!

Bij het ouder worden, kan het bewegen lastiger worden. Toch is beweging een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Wij vertellen u graag waarom beweging belangrijk is én hoe u het makkelijker kan maken.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Start 2019 met een detox voor lichaam en geest"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen twee werkdagen per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties