Terug naar overzicht

4x warme wintersoep

4x warme wintersoep
Flinndal
14/12/2017
0 Reacties

Minder vlees

Met dit koude weer kunt u iedereen wel blij maken met een kopje warme soep. En wat is er lekkerder dan een pan zelfgemaakte soep? Wij helpen u op weg met recepten van 4 simpele en lekkere wintersoepen.


1. Snert (erwtensoep)

  • 250 gram spliterwten
  • 2 schouderkarbonades
  • 1 laurierblaadje
  • 1 takje tijm
  • 1 kruimige aardappel, in blokjes
  • 1 ui
  • 1 dunne prei, in ringen
  • 300 gram winterwortel in blokjes
  • 300 gram knolselderij in reepjes
  • 1 kleine rookworst, in plakjes

Breng in een grote pan de spliterwten aan de kook, samen met 1,5 liter water, wat zout, karbonades, laurierblaadje en tijm. Laat alles 20 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig even door tijdens het koken, ook over de bodem. Voeg de aardappel en groenten (prei, winterwortel, knolselderij) vervolgens toe en laat de soep nog 20 minuten achtjes verder koken. Haal vervolgens het vlees uit de pan en snijd het in stukjes. Roer de soep goed door, zodat de erwten de soep binden. Voeg het vlees en de rookworst toe en laat de soep zachtjes koken voor ongeveer 10 tot 15 minuten. Breng op smaak met zout en peper en serveer met wat roggebrood en katenspek.


2. Goed gevulde linzensoep met chorizo

  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 3 rode paprika's
  • 1 courgette
  • 1 rode peper
  • 100 gram chorizo
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 blikken tomaatblokjes (400 gram)
  • 2 bouillontabletten
  • 2 blikjes linzen (400 gram)
  • Versie peterselie
Pel en snipper de uien en knoflook. Maak de paprika’s en courgette schoon en snijd deze in blokjes. Maak de peper schoon, verwijder de pitjes en snijd de peper in fijne stukjes. Snijd de chorizo in kleine blokjes. Verhit de olijfolie in een grote soeppan en fruit ui, knoflook en peper op laag vuur 2 minuten. Voeg chorizo, paprika en courgette toe en bak dit nog 10 minuten mee. Voeg dan gepelde tomaten, 750 ml water en bouillontabletten toe. Breng de soep aan de kook en laat 10 minuten doorkoken. Voeg de linzen toe en eventueel wat vocht als de soep te dik is. Proef de soep en voeg eventueel nog wat zout en peper toe. Garneer met de verse peterselie. Serveer er bruin stokbrood en geraspte kaas bij.


3. Minestronesoep

  • 1 grote ui
  • 3 tenen knoflook
  • 4 worteltjes
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 tot 2 gedroogde chilipepertjes
  • 1 blik tomaatblokjes (400 gram)
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 blik canellinibonen of witte bonen (370 ml), uitgelekt
  • 200 gram tuinboontjes (diepvries)
  • 100 gram schelpjespasta
  • 200 gram (wilde) spinazie, goed gewassen
  • 8 eetlepels Parmezaanse kaas
Pel en snipper de ui en knoflook. Snij de wortel en bleekselderij fijn. Verhit de olie in een soeppan en fruit de groenten. Verkruimel het chilipepertje erboven en voeg tomaten, 1 liter water en bouillonblokjes toe. Breng aan de kook. Voeg tuinboontjes en pasta toe en laat de soep nog 4 minuten doorkoken. Voeg eventueel nog wat water toe als de soep te dik is. Roer de spinazie en de canellinibonen toe en laat nog 3 minuten doorkoken. Breng de soep op smaak met versgemalen zwarte peper en serveer met Parmezaanse kaas.


4. Voedzame vissoep

  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 450 gram panklare minikrieltjes
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 2 visbouillontabletten
  • 150 gram doperwten (diepvries)
  • Paar takjes verse peterselie
  • 200 gram kabeljauwfilet
  • 200 gram zalmfilet
  • 100 gram garnalen
  • Zout en peper
Uien en knoflook pellen en snipperen. Paprika schoonmaken en in stukjes snijden. In soeppan 3 eetlepels olijfolie verhitten en uien, knoflook en paprika fruiten. Krieltjes, tomaten, 600 ml water en bouillontabletten toevoegen. 15 minuten zachtjes koken. Doperwten er door roeren. Peterselie fijn knippen. Vis in blokjes snijden. Vis en garnalen aan soep toevoegen, 5 minuten tegen de kook aanhouden tot vis gaar is. Op smaak brengen met zout en peper. Soep in 4 borden scheppen, een scheutje olijfolie toevoegen en garneren met peterselie.


Aanbevolen producten

Multi Junior Kauwtablet
Multi Junior Kauwtablet
4,4 sterren
(37)
Vanaf € 8,45
Bekijk product
Curcumine Forte
Curcumine Forte
4,5 sterren
(104)
Vanaf € 18,45
Bekijk product
Multi 70+
Multi 70+
4,4 sterren
(114)
Vanaf € 11,45
Bekijk product
Glucosamine Chondroitine MSM
Glucosamine Chondroitine MSM
4,3 sterren
(40)
Vanaf € 18,95
Bekijk product
Cranberry
Cranberry
4,7 sterren
(74)
Vanaf € 9,95
Bekijk product
Multi 50+ Man
Multi 50+ Man
4,6 sterren
(67)
Vanaf € 11,45
Bekijk product
Glucosamine
Glucosamine
4,6 sterren
(80)
Vanaf € 16,95
Bekijk product
Knoflook
Knoflook
3,7 sterren
(21)
Vanaf € 9,95
Bekijk product

Lees ook

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

Als bomen weer prachtige rode en gele kleuren krijgen; de dagen voelbaar korter worden; en je stiekem alweer zin krijgt om met een beker warme chocomel onder een dekentje op de bank te ploffen, dan weet je: de zomer is voorbij, de herfst maakt zijn intrede. Maar hoe houd je nou dat heerlijke energieke gevoel vast dat je in de zomer hebt opgedaan? Lees onze 5 tips!

Lees meer Lees meer
Het verschil tussen cafeïne en theïne

Het verschil tussen cafeïne en theïne

De woorden cafeïne en theïne heeft u vast weleens voorbij horen komen. Maar weet u eigenlijk wat het verschil is? Het is een interessant verhaal en wij geven u graag het verlossende antwoord.

Lees meer Lees meer
Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!

Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!

Bij het ouder worden, kan het bewegen lastiger worden. Toch is beweging een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Wij vertellen u graag waarom beweging belangrijk is én hoe u het makkelijker kan maken.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"4x warme wintersoep"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen twee werkdagen per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties