Terug naar overzicht

3 stappen voor een stralende huid

3 stappen voor een stralende huid
Flinndal
12/04/2017
0 Reacties

Huid, Haar & Nagels

Natuurlijk willen we allemaal een stralende huid, maar dat is niet zo vanzelfsprekend. Dagelijks krijgt onze huid, en dan vooral het gezicht, het hard te verduren: schadelijke zonnestralen, stof en uitlaatgassen die in de lucht hangen, make-up, … Daarnaast zijn er tal van factoren die van binnenuit onze huid negatief beïnvloeden, zoals roken, overmatig gebruik van alcohol of slechte voeding.


In dit blog leggen we in drie stappen uit hoe u goed voor uw huid kunt zorgen, van binnenuit en buitenaf.


Stap 1. Beschermen

Allereerst is het belangrijk om uw huid te beschermen tegen schadelijke stoffen van buitenaf. Een goede dagcrème zorgt naast het voeden van de huid ook voor een beschermingslaagje tegen schadelijke stoffen. Ook zonnestralen zijn schadelijk, zij zorgen er namelijk voor dat de huid sneller veroudert. Daarom is het van belang om regelmatig een zonnebrandcrème te smeren, ook in de winter. Kies daarom voor een dagcrème die ook beschermt tegen UV-stralen. Naast smeren doet u er goed aan om niet onbeschermd in de zon te zitten en ook een bezoek aan de zonnebank vermijdt u liever.

Ook door minder make-up te gebruiken kunt u de huid beschermen. Dat klinkt misschien gek, omdat u deze juist gebruikt om u huid te doen stralen, maar niks is minder waar. Heel wat beautyproducten bevatten chemicaliën, die de huid zeker niet ten goede komen. Daarnaast zorgt een foundation ervoor dat de poriën sneller verstopt raken. Dit zorgt voor meer puistjes en oneffenheden in uw gezicht, die u vervolgens weer wilt verstoppen met een laag foundation en zo begint u weer van vooraf aan. Ga daarom voor de naturel look.

Vermijd daarnaast schadelijke stoffen zoals sigaretten en alcohol. Roken en overmatig drinken zorgen ervoor dat de bloedvaten vernauwen, waardoor er minder zuurstof vervoerd kan worden naar alle organen en dus ook naar de huid. Dit heeft tot gevolg dat de huid er grauw gaat uitzien. Daarnaast veroudert de huid hier erg van, met diepere rimpels tot gevolg.


Stap 2. Reinigen

Ondanks het beschermen van onze huid, blijft er toch heel wat vuil en stof uit de lucht op uw gezicht plakken. Daarom is het belangrijk om uw huid dagelijks goed te reinigen, dit doet u bij voorkeur twee keer per dag. ’s Avonds zorgt u ervoor dat al het vuil en stof verwijderd wordt van uw gezicht en daarnaast verwijdert u zo ook de laatste make-up resten. Door ’s ochtends uw gezicht te reinigen, verwijdert u dode huidcellen die ’s nachts zijn vernieuwd.

Reinigen kunt u het beste doen met een reinigingslotion of -tonic, of met een reinigingsproduct op basis van olie. Olie is vaak zachter voor de huid, wat vooral in de winter handig kan zijn omdat uw huid zo minder uitdroogt. U kunt het reinigingsproduct met een wattenschijfje op uw gezicht aanbrengen en daarna afspoelen met (lauw) water. Vermijd heet water, want ook dit zorgt ervoor dat uw huid uitdroogt.

Reinigen kunt u ook van binnenuit doen, bijvoorbeeld door een ontgiftingskuur te volgen of te ‘detoxen’. De lever en de nieren helpen afval- en gifstoffen af te voeren uit ons lichaam. Ook de huid wordt ingezet wanneer er teveel gifstoffen aanwezig zijn in het lichaam. Dit resulteert in puistjes of een vette huid. Daarom kan het handig zijn om de lever en de nieren wat extra te ondersteunen door een detox-kuur te volgen. 


Stap 3. Voeden

Behalve beschermen en reinigen, dient u de huid ook te voeden. Het spreekt voor zich dat gezonde voeding daarbij het belangrijkste is. Door gezond te eten krijgt u lichaam de nodige voedingsstoffen binnen, waaronder ook bouwstoffen voor de huidcellen. Voor een stevige huid is het van belang om voldoende vitamine C binnen te krijgen en ook vitamines A, B2 en B8 dragen hun steentje bij. Daarnaast is zink van belang bij het vernieuwen van de cellen, ook die in de huid. Eet daarom voldoende groenten en fruit en dagelijks een handvol noten. Noten bevatten namelijk gezonde vetten die de huid hard nodig heeft. Ook voldoende water drinken is essentieel, zo blijft de huid voldoende gehydrateerd en kunt uw lichaam makkelijker afvalstoffen afvoeren.

Naast gezond eten en voldoende drinken, kunt u de huid ook van buitenaf voeden. Denk daarbij aan een voedende dag- of nachtcrème, aangepast aan uw huidtype. Heeft u snel last van acne of puistjes? Dan kiest u het beste voor een crème aangepast aan een vette huid. Heeft u eerder droge plekken op uw gezicht of voelt uw huid vaak trekkerig aan, dan kiest u beter voor een crème speciaal voor een droge huid.




Aanbevolen producten

Vitamine C Forte
Vitamine C Forte
4,7 sterren
(45)
Vanaf € 8,45
Bekijk product
Vitamine B-complex
Vitamine B-complex
4,7 sterren
(69)
Vanaf € 7,45
Bekijk product
Vezel Complex
Vezel Complex
4,7 sterren
(76)
Vanaf € 9,45
Bekijk product
Curcumine Forte
Curcumine Forte
4,5 sterren
(104)
Vanaf € 18,45
Bekijk product
Multi
Multi
4,7 sterren
(92)
Vanaf € 10,45
Bekijk product
Multi 70+
Multi 70+
4,4 sterren
(114)
Vanaf € 11,45
Bekijk product
Magnificent Multi Gummies
Magnificent Multi Gummies
Vanaf € 19,95
Bekijk product
Glucosamine Chondroitine MSM
Glucosamine Chondroitine MSM
4,3 sterren
(40)
Vanaf € 18,95
Bekijk product
Cranberry
Cranberry
4,7 sterren
(74)
Vanaf € 9,95
Bekijk product
Multi 50+ Man
Multi 50+ Man
4,6 sterren
(67)
Vanaf € 11,45
Bekijk product

Lees ook

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

Als bomen weer prachtige rode en gele kleuren krijgen; de dagen voelbaar korter worden; en je stiekem alweer zin krijgt om met een beker warme chocomel onder een dekentje op de bank te ploffen, dan weet je: de zomer is voorbij, de herfst maakt zijn intrede. Maar hoe houd je nou dat heerlijke energieke gevoel vast dat je in de zomer hebt opgedaan? Lees onze 5 tips!

Lees meer Lees meer
Het verschil tussen cafeïne en theïne

Het verschil tussen cafeïne en theïne

De woorden cafeïne en theïne heeft u vast weleens voorbij horen komen. Maar weet u eigenlijk wat het verschil is? Het is een interessant verhaal en wij geven u graag het verlossende antwoord.

Lees meer Lees meer
Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!

Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!

Bij het ouder worden, kan het bewegen lastiger worden. Toch is beweging een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Wij vertellen u graag waarom beweging belangrijk is én hoe u het makkelijker kan maken.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"3 stappen voor een stralende huid"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen twee werkdagen per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties