Terug naar overzicht

8 toppers voor energie

8 toppers voor energie
Flinndal
15/11/2018
0 Reacties

b-vitaminen energie

De dagen worden korter, het is koud buiten en de zon is vaker verstopt achter de wolken. De winter staat voor deur en dit kan gepaard gaan met verminderde energie. Een beetje extra aandacht voor de B-vitaminen helpt de natuurlijke energie in uw lichaam te activeren, bijvoorbeeld wanneer u zich wat futloos voelt. De 8 B-vitaminen spelen namelijk een grote rol in de energiehuishouding.


Wat doen deze vitaminen nog meer in ons lichaam en in welke voedingsmiddelen vindt u ze met name?


Vitamine B1

Vitamine B1 wordt ook wel thiamine genoemd. Vitamine B1 bevordert de energiestofwisseling in het lichaam, want het helpt energie vrij te maken uit eiwitten, koolhydraten en vetten die u via de voeding binnenkrijgt. Het draagt ook bij aan extra energie bij vermoeidheid. Daarnaast is het bijvoorbeeld ook goed voor het hart, van belang voor het zenuwstelsel en ondersteunt het de spijsvertering.

Vitamine B1 vindt u in bijvoorbeeld zilvervliesrijst, varkensfilet en aardappelen.


Vitamine B2

Vitamine B2 (riboflavine) helpt bij vermoeidheid. Het maakt net als vitamine B1 energie vrij uit koolhydraten, eiwitten en voeding. Daarnaast voedt deze vitamine de huid van binnenuit en helpt het de huid en slijmvliezen gezond te houden. Het is ook goed voor het gezichtsvermogen en ondersteunt de conditie van het oog.

Vitamine B2 vindt u veel in halfvolle melk, varkensfilet en eieren.


Vitamine B3

Ook vitamine B3 (niacine) bevordert de energiestofwisseling. Daarnaast is het goed voor zenuwstelsel en van belang voor behoud van een normale huid en slijmvliezen.

Vitamine B3 vindt u met name in gehakt, noten en pangafilet.


Vitamine B5

Vitamine B5 (pantotheenzuur) draagt bij aan extra energie bij vermoeidheid en ondersteunt daarnaast in stress-situaties. Ook is vitamine B5 betrokken bij de vorming van hormonen zoals oestrogeen en cortison.

Vitamine B5 vindt u vooral in aardappelen, magere yoghurt en ei.


Vitamine B6

Vitamine B6 (pyridoxine) levert een bijdrage aan de energievoorziening in de spieren. Daarnaast reguleert deze vitamine de werking van hormonale activiteit en is het van belang voor de productie van afweercellen.

Vitamine B6 vindt u met name in banaan, muesli en een speklapje.


Vitamine B8

Vitamine B8 (biotine) helpt ook energie vrij te maken uit voeding. Verder staat deze vitamine bekend als een ondersteuner voor de normale haargroei en voor sterke haren.

Vitamine B8 vindt u onder andere in eieren, melk en sojaproducten.


Vitamine B11

Vitamine B11 (foliumzuur) helpt vermoeidheid te verminderen en zorgt zo voor een fit gevoel. Het draagt ook bij aan de vorming van rode en witte bloedcellen en ondersteunt het immuunsysteem.

Vitamine B11 vindt u vooral in spinazie, broccoli en boerenkool.


Vitamine B12

Vitamine B12 (cobalamine) draagt bij aan de concentratie en de aanmaak van cellen en weefsels. Daarnaast bevordert het de energiestofwisseling. Vitamine B12 zit alleen in dierlijke producten. Mensen die geen dierlijke producten gebruiken (veganisten), wordt geadviseerd standaard een vitamine B12 supplement te slikken.

Vitamine B12 vindt u alleen in dierlijke producten zoals vlees(waren), zuivel en ei.


Flinndal Vitamine B-complex

B-vitaminen vormen een hecht team en zijn deels van elkaar afhankelijk om hun gunstige invloed uit te kunnen oefenen in het lichaam. Er zijn acht verschillende B-vitaminen en alle acht zijn ze belangrijk voor het vrijmaken van energie uit voeding. Flinndal Vitamine B-complex bevat alle 8 B-vitaminen. Goed opneembaar en in een krachtige maar verantwoorde dosering van 200% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH).


Aanbevolen producten

Vitamine C Forte
Vitamine C Forte
4,7 sterren
(45)
Vanaf € 8,45
Bekijk product
Vitamine B-complex
Vitamine B-complex
4,7 sterren
(69)
Vanaf € 7,45
Bekijk product
Vitamine B12 Zuigtablet
Vitamine B12 Zuigtablet
4,7 sterren
(147)
Vanaf € 16,11
Bekijk product
Vezel Complex
Vezel Complex
4,7 sterren
(76)
Vanaf € 9,45
Bekijk product
Curcumine Forte
Curcumine Forte
4,5 sterren
(104)
Vanaf € 18,45
Bekijk product
Multi 70+
Multi 70+
4,4 sterren
(114)
Vanaf € 11,45
Bekijk product
Glucosamine
Glucosamine
4,6 sterren
(79)
Vanaf € 16,95
Bekijk product
Q10 Forte
Q10 Forte
4,6 sterren
(41)
Vanaf € 43,31
Bekijk product
Magnificent Multi Gummies
Magnificent Multi Gummies
Vanaf € 19,95
Bekijk product
Multi Junior Kauwtablet
Multi Junior Kauwtablet
4,4 sterren
(37)
Vanaf € 8,45
Bekijk product

Lees ook

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

Als bomen weer prachtige rode en gele kleuren krijgen; de dagen voelbaar korter worden; en je stiekem alweer zin krijgt om met een beker warme chocomel onder een dekentje op de bank te ploffen, dan weet je: de zomer is voorbij, de herfst maakt zijn intrede. Maar hoe houd je nou dat heerlijke energieke gevoel vast dat je in de zomer hebt opgedaan? Lees onze 5 tips!

Lees meer Lees meer
Het verschil tussen cafeïne en theïne

Het verschil tussen cafeïne en theïne

De woorden cafeïne en theïne heeft u vast weleens voorbij horen komen. Maar weet u eigenlijk wat het verschil is? Het is een interessant verhaal en wij geven u graag het verlossende antwoord.

Lees meer Lees meer
Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!

Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!

Bij het ouder worden, kan het bewegen lastiger worden. Toch is beweging een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Wij vertellen u graag waarom beweging belangrijk is én hoe u het makkelijker kan maken.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"8 toppers voor energie"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen twee werkdagen per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties