Terug naar overzicht

Bronnen van omega 3

Bronnen van omega 3
Flinndal
14/02/2014
0 Reacties

Omega-3 Bronnen

Omega 3 bestaat uit de vetzuren: EPA, DHA en ALA. EPA en DHA vindt u veel in vette vis. ALA juist in plantaardige producten. 

1 Vette vis

EPA en DHA komen bijna alleen voor in vis, schelp- en schaaldieren. Ze worden daarom ook aangeduid als visvetzuren. U vindt ze vooral in vette vissoorten zoals sardines, ansjovis, paling, haring, makreel, zalm en forel. Toch zijn er ook nog een aantal plantaardige producten die het omega 3 vetzuur ALA bevatten. Bent u geen visliefhebber maar wilt u wel omega 3 binnenkrijgen? Dat kan. We geven u een aantal voorbeelden van producten die het omega 3 vetzuur ALA bevat.

2. Chiazaad

Chiazaden hebben een neutrale smaak waardoor u ze in veel gerechten kunt verwerken. Chiazaden zitten boordevol vezels en bevatten meer van het omega 3 vetzuur ALA dan bijvoorbeeld zalm. Vooral voor mensen die geen vis eten is chiazaad een goede bron om toch aan voldoende omega-3 vetzuren te komen.

3. Lijnzaadolie

Het omega-3 vetzuur ALA komt veel voor in plantaardige producten of oliën zoals lijnzaadolie of sojaolie. Lijnzaadolie is afkomstig van de vlasplant en is rijk aan onder andere omega-3, -6 en -9.
Lijnzaadolie heeft een lekkere smaak en kan aan veel gerechten worden toegevoegd. Het lichaam zet ALA (hoewel in beperkte mate) om in de omega-3 vetzuren EPA en DHA.

4. Walnoten

Walnoten staan bekend als een product met redelijk veel calorieën. Maar ze bevatten ook veel goede voedingsstoffen zoals magnesium, kalium, koper, zink, vezels en omega-3 vetten. Ook in walnoten vind je het omega-3 vetzuur ALA dat uw lichaam in beperkte mate omzet in EPA en DHA.

5. Spinazie

Naast vis is omega-3 ook te vinden in groene groentes zoals spinazie. Spinazie is lekker gezond, naast omega-3 vetzuren bevat het namelijk ook ijzer, vitamine C, calcium, kalium en vitamine A.

6. Veldsla

Veldsla is een kleine bladgroente met een nootachtige smaak die, net als walnoten en lijnzaadolie het omega-3 vetzuur ALA, bevat.

7. Postelein

Postelein is een plantje dat oorspronkelijk uit India en het Midden-Oosten komt. Het heeft een licht zure en zoute smaak en je kunt het gekookt en vers eten. Deze plant bevat ALA, een stof die door het lichaam zelf in beperkte mate omgezet kan worden naar de omega-3 vetzuren EPA en DHA.

8. Peterselie

Omega-3-peterselie

Peterselie is een bekende smaakmaker die veel gebruikt wordt in sauzen, soepen of als garnering. Peterselie bevat veel vitamine A, B en C maar ook omega-3 vetzuren, ijzer, calcium, kalium en fosfor.

Geen vis, toch omega-3

Als u geen viseter bent is het dus mogelijk om toch aan voldoende omega-3 vetzuren te komen. Er zijn meer dan genoeg bronnen waar deze onverzadigde vetten in te vinden zijn. Als u een extra aanvulling nodig hebt, dan is er ook nog Flinndal Omega-3 Forte. Voor vegetariërs hebben we Flinndal Omega-3 Plantaardig in het assortiment en voor kinderen Flinndal Omega-3 Junior. Een complete aanvulling op de voeding met EPA en DHA voor het hart en DHA voor de hersenen en de ogen.

Tijdelijke actiekorting

Maak nu voordelig kennis met de producten van Flinndal. Via onderstaande knop ontvangt u € 2,50 korting op uw bestelling.Aanbevolen producten

Omega-3 Forte
Omega-3 Forte
4,7 sterren
(143)
Vanaf € 11,95
Bekijk product
Omega-3 Extra Forte
Omega-3 Extra Forte
4,7 sterren
(87)
Vanaf € 13,95
Bekijk product
Omega-3 Plantaardig
Omega-3 Plantaardig
4,8 sterren
(47)
Vanaf € 14,95
Bekijk product
Omega-3 Junior
Omega-3 Junior
4,8 sterren
(26)
Vanaf € 9,95
Bekijk product
Sport & Spieren
Sport & Spieren
4,6 sterren
(11)
Vanaf € 25,46
Bekijk product
Herbruikbaar Mondkapje Marineblauw
Herbruikbaar Mondkapje Marineblauw
4,4 sterren
(12)
Vanaf € 6,59
Bekijk product
Herbruikbaar Mondkapje Zwart
Herbruikbaar Mondkapje Zwart
4,6 sterren
(9)
Vanaf € 6,59
Bekijk product
Herbruikbaar Mondkapje Wit
Herbruikbaar Mondkapje Wit
4,9 sterren
(9)
Vanaf € 6,59
Bekijk product

Lees ook

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

Als bomen weer prachtige rode en gele kleuren krijgen; de dagen voelbaar korter worden; en je stiekem alweer zin krijgt om met een beker warme chocomel onder een dekentje op de bank te ploffen, dan weet je: de zomer is voorbij, de herfst maakt zijn intrede. Maar hoe houd je nou dat heerlijke energieke gevoel vast dat je in de zomer hebt opgedaan? Lees onze 5 tips!

Lees meer Lees meer
Het verschil tussen cafeïne en theïne

Het verschil tussen cafeïne en theïne

De woorden cafeïne en theïne heeft u vast weleens voorbij horen komen. Maar weet u eigenlijk wat het verschil is? Het is een interessant verhaal en wij geven u graag het verlossende antwoord.

Lees meer Lees meer
Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!

Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!

Bij het ouder worden, kan het bewegen lastiger worden. Toch is beweging een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Wij vertellen u graag waarom beweging belangrijk is én hoe u het makkelijker kan maken.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Bronnen van omega 3"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen twee werkdagen per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties