Terug naar overzicht

Waar moet u op letten bij het kopen van supplementen?

Waar moet u op letten bij het kopen van supplementen?
Flinndal
14/11/2017
0 Reacties

volkoren.jpg

Bij het kopen van supplementen heeft u de keuze uit veel verschillende merken. Hoe weet u of een supplement aansluit bij uw behoefte en dat deze van goede kwaliteit is? Kortom, waar moet u op letten bij het kopen van supplementen? Wij geven u handige richtlijnen die u kunt aanhouden bij het aanschaffen van bijvoorbeeld uw multivitamine of omega 3 capsule.


1. Kijk naar de dosering

Voor de meeste voedingsstoffen is een aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) vastgesteld door de EFSA (European Food Safety Authority). Daarnaast zijn er ook Nederlandse richtlijnen die worden opgesteld door de Hoge Gezondheidsraad. Per land kan namelijk het voedingspatroon verschillen en daarmee ook de hoeveelheid voedingsstoffen die u binnenkrijgt.

Naast de ADH is er voor de meeste vitaminen en mineralen een maximaal veilige hoeveelheid vastgesteld. Dit is de hoeveelheid die u dagelijks maximaal binnen mag krijgen. Deze ligt vaak vele malen hoger dan de ADH. Langdurige overschrijding van de maximaal veilige hoeveelheid kan klachten geven en raden wij af. De dosering in onze supplementen ligt daarom altijd ver onder de maximaal veilige hoeveelheid. Flinndal heeft een maximaal veilig module waarmee u kunt testen of u in combinatie met verschillende Flinndal supplementen niet teveel binnenkrijgt. 

Kijk altijd goed naar de dosering van een product en kies voor een product met een verantwoorde dosering. Hoog gedoseerd betekent zeker niet dat het product geschikter is. Een supplement is bedoeld als aanvulling op de voeding. Daarom kiest Flinndal altijd voor een verantwoorde dosering, zodat u nooit teveel vitaminen en mineralen binnenkrijgt in combinatie met uw voeding.


2. Kijk naar de gebruikte verbindingen van voedingsstoffen

Er zijn per voedingsstof vaak verschillende verbindingen die in supplementen kunnen zitten. Deze worden niet allemaal even goed opgenomen door het lichaam. Even een voorbeeld om dit beter toe te lichten:

Er kunnen voor supplementen 2 vormen vitamine D worden gebruikt, vitamine D2 of D3. Uit onderzoek is gebleken dat de gunstige invloed van vitamine D3 maar liefst 87% groter is dan D2. In het onderzoek bekeken de onderzoekers hoe een vitamine D-supplement tijdens de wintermaanden helpt om het vitamine D-gehalte in het bloed op een goed peil te houden. Bij de groep die D3 kreeg, bleef het gehalte op het juiste niveau. Bij de groep die D2 kreeg, daalde het. Net zoals bij de groep die een placebo (nepmiddel) kreeg. De reden dat D3 zoveel beter scoort? Het lichaam neemt die vitamine beter op (Bron: American Journal of Clinical Nutrition).

Hetzelfde verhaal geldt ook voor andere verbindingen zoals magnesium- of calciumcitraat wat beter wordt opgenomen dan magnesium- of calciumcarbonaat.


3. Kijk naar de hoeveelheid en concentratie DHA en EPA

Bij het kopen van een visolie supplement kijkt u automatisch naar de hoeveelheid omega 3 visvetzuren. Zo bevat Flinndal Omega-3 Forte 450 mg omega 3 visvetzuren, in een concentratie van 77%. Dit betekent dat 77% van de visoliecapsule bestaat uit omega 3 visvetzuren. Daarnaast wordt er altijd een antioxidant toegevoegd zoals vitamine E, zodat de olie niet gaat oxideren en bevat een capsule ook altijd een kleine hoeveelheid andere visvetzuren. Hoe hoger de concentratie van de omega 3 visvetzuren, hoe zuiverder het product.

Wat daarnaast ook belangrijk is om op te letten bij visolie supplementen is de concentratie en hoeveelheid EPA en DHA. U wilt van de totale hoeveelheid omega 3 visvetzuren een zo hoog mogelijke hoeveelheid EPA en DHA. Zo bevat Flinndal bijvoorbeeld 228 mg EPA en 152 mg DHA, dat is 84% van de totale omega 3 visvetzuren. Erg zuivere visolie dus.

Wanneer u dit vergelijkt met een visoliesupplement van een huismerk van bijvoorbeeld de drogist, bevat deze vaak minder omega 3 visvetzuren van de totale visvetzuren in de capsule. Deze producten zijn vaak ook goedkoper. Wilt u het beste uit het product en uw geld halen? Kies dan voor een goede prijs kwaliteit verhouding.


4. Kijk naar de gebruikte hulpstoffen

Een voedingssupplement heeft altijd wat hulpstoffen nodig, bijvoorbeeld om alle ingrediënten in het tablet bij elkaar te houden of om de houdbaarheid te garanderen. Fabrikanten kunnen kiezen voor verschillende hulpstoffen, synthetisch of natuurlijk. We houden bij Flinndal niet van onnodige chemische toevoegingen. Daarom hebben we oog voor welke hulpstoffen we kiezen. Onze producten bevatten dan ook hulpstoffen van een natuurlijke oorsprong.



Aanbevolen producten

Glucosamine
Glucosamine
4,6 sterren
(78)
Vanaf € 16,95
Bekijk product
Knoflook
Knoflook
3,7 sterren
(21)
Vanaf € 9,95
Bekijk product
Multi Junior Kauwtablet
Multi Junior Kauwtablet
4,4 sterren
(37)
Vanaf € 8,45
Bekijk product
Curcumine Forte
Curcumine Forte
4,5 sterren
(103)
Vanaf € 18,45
Bekijk product
Multi
Multi
4,7 sterren
(91)
Vanaf € 10,45
Bekijk product
Glucosamine Chondroitine MSM
Glucosamine Chondroitine MSM
4,3 sterren
(40)
Vanaf € 18,95
Bekijk product
Multi 70+
Multi 70+
4,4 sterren
(114)
Vanaf € 11,45
Bekijk product
Multi 50+ Man
Multi 50+ Man
4,6 sterren
(67)
Vanaf € 11,45
Bekijk product
Cranberry
Cranberry
4,6 sterren
(73)
Vanaf € 9,95
Bekijk product
Vitamine D Forte
Vitamine D Forte
4,8 sterren
(20)
Vanaf € 8,45
Bekijk product

Lees ook

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

Als bomen weer prachtige rode en gele kleuren krijgen; de dagen voelbaar korter worden; en je stiekem alweer zin krijgt om met een beker warme chocomel onder een dekentje op de bank te ploffen, dan weet je: de zomer is voorbij, de herfst maakt zijn intrede. Maar hoe houd je nou dat heerlijke energieke gevoel vast dat je in de zomer hebt opgedaan? Lees onze 5 tips!

Lees meer Lees meer
Het verschil tussen cafeïne en theïne

Het verschil tussen cafeïne en theïne

De woorden cafeïne en theïne heeft u vast weleens voorbij horen komen. Maar weet u eigenlijk wat het verschil is? Het is een interessant verhaal en wij geven u graag het verlossende antwoord.

Lees meer Lees meer
Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!

Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!

Bij het ouder worden, kan het bewegen lastiger worden. Toch is beweging een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Wij vertellen u graag waarom beweging belangrijk is én hoe u het makkelijker kan maken.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"Waar moet u op letten bij het kopen van supplementen?"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen twee werkdagen per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties