Terug naar overzicht

5x voeding voor de concentratie

5x voeding voor de concentratie
Flinndal
11/09/2018
0 Reacties

Concentratie

Een goede concentratie helpt u om echt even goed te focussen op een bepaalde taak. Helaas kan het voorkomen dat u concentratie soms net wat minder goed is dan u zou wensen. Gelukkig is concentratie wel iets waar u aan kunt werken. Zo zijn er bepaalde voedingsmiddelen die u kunnen helpen geconcentreerd te blijven. Welke zijn dat?


Wat is concentratie?

Allereerst zullen we kort uitleggen wat concentratie precies is. Concentratie kan worden omschreven als focus of aandacht. Het is een mechanisme dat de enorme hoeveelheid aan prikkels die op ons afkomt filtert. Het wordt ook wel selectiviteit in de waarneming genoemd.

Uw concentratie kan verschillen per dag en per taak. Er kan daarom onderscheid worden gemaakt tussen vrijwillige concentratie en gedwongen concentratie. Vindt u iets leuk en kiest u er zelf voor om deze taak te doen? Dan komt de concentratie vaak vanzelf. Denk hierbij aan een hobby zoals schilderen, tuinieren of puzzelen.

Gaat het om een verplichte taak, dan is concentreren meestal iets lastiger. Dit wordt gedwongen concentratie genoemd en kost vaak iets meer moeite. Dit kunnen bijvoorbeeld taken op werk zijn of schoonmaken in huis.

Gedwongen en vrijwillige concentratie kunnen ook samenkomen, bijvoorbeeld als het een verplichte taak is die u wel erg leuk vindt om te doen.


Concentratie verbeteren met voeding

Concentratie is iets waar u aan kunt werken. Uw telefoon uit het zicht leggen, de mail uitzetten, één ding tegelijk doen en prioriteiten stellen zullen u helpen bij uw concentratie. Ook voldoende water drinken en gezond en gevarieerd eten kunnen u helpen bij de concentratie. Dit voedsel kan u helpen om geconcentreerd te blijven:


1. Pure chocolade

Een klein blokje pure chocolade(van minimaal 70%) is een prima tussendoortje. Het bevat onder andere magnesium, dat helpt bij vermoeidheid en de natuurlijke energie in het lichaam activeert. Pure chocolade bevat ook een klein beetje cafeïne, waarvan bewezen is dat het de concentratie verbetert. Neem bijvoorbeeld een klein blokje chocolade tijdens de middagdip of vlak voor een vergadering op werk.


2. Noten

Een handje noten bevat veel gezonde voedingsstoffen. Daarom staat een handje ongezouten noten per dag ook in de Schijf van Vijf. Amandelen, cashewnoten en paranoten bevatten net als pure chocolade wat magnesium. Ook bevatten veel noten omega 3 vetzuren. Het omega 3 vetzuur DHA draagt bij aan de hersenfunctie (vanaf 250 mg per dag). DHA is een belangrijk bestanddeel van het hersenweefsel en het centrale zenuwstelsel. Hier komen hoge concentraties van DHA in voor.

Cashewnoten bevatten bijna elke vitamine van het B-complex, namelijk B1, B2, B3, B5, B6 en B11. Deze vitaminen hebben een gunstige invloed op de hersenen, net als vitamine B12. Vitamine B12 vindt u alleen in producten van dierlijke oorsprong zoals vlees(waren), zuivel en eieren. 


3. Avocado

Net als noten zit avocado ook boordevol omega 3 vetzuren. Avocado kan u tijdens de lunch op brood doen of toevoegen aan een salade. Zo kan jij er weer even tegen aan!


4. Spinazie

Spinazie bevat, net als andere groene bladgroenten, foliumzuur (vitamine B11). Deze vitamine is goed voor het geheugen, de leerprestatie en het concentratievermogen. Ook draagt het bij aan de weerstand tegen stress en helpt het u evenwichtig te blijven in stresssituaties. Voeg een handje spinazie toe aan uw smoothie of maak een lekkere salade met spinazie als basis.


5. Paprika

In paprika vindt u veel vitamine C. Deze vitamine is net als foliumzuur goed voor het geheugen, concentratievermogen en de leerprestatie. Het is ook goed voor de gemoedstoestand. Paprika is lekker los uit het vuistje of maak er eens een soep van.


Aanbevolen producten

Vitamine C Forte
Vitamine C Forte
4,7 sterren
(45)
Vanaf € 8,45
Bekijk product
Omega-3 Junior
Omega-3 Junior
4,8 sterren
(26)
Vanaf € 10,45
Bekijk product
Omega-3 Forte
Omega-3 Forte
4,7 sterren
(149)
Vanaf € 12,45
Bekijk product
Vitamine B-complex
Vitamine B-complex
4,7 sterren
(69)
Vanaf € 7,45
Bekijk product
Omega-3 Extra Forte
Omega-3 Extra Forte
4,7 sterren
(91)
Vanaf € 14,45
Bekijk product
Calcium Magnesium
Calcium Magnesium
4,6 sterren
(111)
Vanaf € 8,95
Bekijk product
Vitamine C Forte Kauwtablet
Vitamine C Forte Kauwtablet
Vanaf € 9,45
Bekijk product
Omega-3 Plantaardig
Omega-3 Plantaardig
4,8 sterren
(47)
Vanaf € 15,45
Bekijk product
Cranberry
Cranberry
4,7 sterren
(74)
Vanaf € 9,95
Bekijk product
Glucosamine Chondroitine MSM
Glucosamine Chondroitine MSM
4,3 sterren
(40)
Vanaf € 18,95
Bekijk product

Lees ook

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

5 tips om gezond en fit de herfst tegemoet te gaan

Als bomen weer prachtige rode en gele kleuren krijgen; de dagen voelbaar korter worden; en je stiekem alweer zin krijgt om met een beker warme chocomel onder een dekentje op de bank te ploffen, dan weet je: de zomer is voorbij, de herfst maakt zijn intrede. Maar hoe houd je nou dat heerlijke energieke gevoel vast dat je in de zomer hebt opgedaan? Lees onze 5 tips!

Lees meer Lees meer
Het verschil tussen cafeïne en theïne

Het verschil tussen cafeïne en theïne

De woorden cafeïne en theïne heeft u vast weleens voorbij horen komen. Maar weet u eigenlijk wat het verschil is? Het is een interessant verhaal en wij geven u graag het verlossende antwoord.

Lees meer Lees meer
Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!

Hoe oud u ook bent, blijf bewegen!

Bij het ouder worden, kan het bewegen lastiger worden. Toch is beweging een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Wij vertellen u graag waarom beweging belangrijk is én hoe u het makkelijker kan maken.

Lees meer Lees meer

Geef je reactie op:

"5x voeding voor de concentratie"
Deze naam wordt op onze site getoond bij de opmerking of vraag
E-mailadres wordt niet getoond bij de opmerking of vraag
Je krijgt uiterlijk binnen twee werkdagen per mail een reactie van ons. Bij het versturen van je vraag, ga je ermee akkoord dat deze op onze site geplaatst mag worden.

Reacties

Dit blogartikel heeft nog geen reacties